Rechtsbijstandverzekering uitkering

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Heb je een conflict over je uitkering? Kom je er niet uit met de tegenpartij? In dat geval is het fijn als er iemand met kennis van zaken meekijkt. Een rechtsbijstandverzekering kan je helpen om conflicten over je uitkering op te lossen. Zelf weet je vaak niet precies wat je rechten en plichten zijn. Welke stappen moet je ondernemen? Een rechtsbijstandverzekering kan je in zo’n situatie juridische hulp geven. Een gespecialiseerde jurist, die in dienst is van de verzekering weet precies wat jouw rechten zijn en kan je helpen het conflict met de tegenpartij op te lossen.

Rechtsbijstandverzekering ‘werk en inkomen’ dekt geschil over uitkering

Om te zorgen dat conflicten over je uitkering door de rechtsbijstandverzekering worden gedekt, is het in vaak nodig een extra module af te sluiten. De meeste verzekeraars noemen deze module ‘werk en inkomen’. Mocht je in een conflictsituatie terecht komen, die te maken heeft met deze zaken, kan een jurist van de verzekering je bijstaan. Je krijgt advies wat je het beste kunt doen en wordt geholpen bij de bemiddeling met je werkgever of instanties. In het uiterste geval kan er een rechtszaak worden gestart. Bij sommige rechtsbijstandverzekeringen vallen conflicten met een uitkeringsinstantie onder de basisdekking, maar meestal is dat niet zo. Let hier goed op voor je een rechtsbijstandverzekering in verband met je uitkering afsluit.

Problemen en situaties rondom overheid en uitkering:

Bezwaar omgevingsvergunning
Bezwaar tegen overheidsinstantie
Bezwaarschrift belastingdienst
Bezwaarschrift gemeente
In beroep tegen overheidsinstantie
Planschade
Schade door overheid
Terugbetalen toeslagen
Belasting

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten in verband met je uitkering

Wil je verzekerd zijn van hulp bij conflicten over je uitkering? Sluit dan op tijd een rechtsbijstandverzekering met de module werk en inkomen af. Deze module dekt juridische hulp bij allerlei geschillen die met sociale voorzieningen te maken hebben. Geschillen over arbeidscontracten, salaris en ontslag bijvoorbeeld. Maar ook conflicten over schade die je lichamelijk of geestelijk hebt opgelopen in dienst van je werkgever. Wat betreft inkomen kan de rechtsbijstandverzekering juridische hulp verlenen bij onenigheid over je pensioen of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarbij horen ook studiefinanciering en voorzieningen als kinderbijslag en je uitkering. 

De dekking van een rechtsbijstandverzekering

Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten die ook geschillen over je uitkering dekt? Vergelijk dan verschillende verzekeraars goed met elkaar. De dekking kan namelijk per rechtsbijstandverzekering nogal verschillen. Bekijk goed welke juridische hulp onder de basisdekking valt en voor welke zaken je een aanvullende module moet afsluiten. Extra modules die vaak worden afgesloten als aanvulling op de basisdekking zijn ‘verkeer’, ‘medisch’, ‘consument en wonen’ en ‘fiscaal en vermogen’. Bedenk goed welke modules jij nodig hebt en welke niet. Zo verzeker je alleen de zaken die voor jou belangrijk zijn en betaal je geen premie voor een overbodige dekking. 

Sluit je rechtsbijstandverzekering op tijd af, ook al gaat alles goed met je uitkering. Op het moment dat het conflict met je uitkeringsinstantie al een feit is, kun je geen juridische hulp vanuit een net afgesloten rechtsbijstandverzekering krijgen. Regel het daarom direct om verzekerd te zijn van rechtsbijstand in de toekomst. Via een vergelijking kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en ontdekken welke rechtsbijstandverzekering het beste aansluit bij jouw situatie. Door het invullen van een aantal gegevens, zie je direct welke dekking je krijgt en hoeveel premie je gaat betalen. 

Een rechtsbijstandverzekering kan altijd handig zijn

Je kunt ongewild in een juridisch conflict belanden. Dat kan met de gemeente, je woningbouwvereniging of zelfs je eigen familie zijn. In zo’n geval is het fijn als je de hulp van een onafhankelijke derde kunt inschakelen, die weet wat jouw rechten en plichten in die situatie zijn. Daarom is een rechtsbijstandverzekering erg handig om te hebben. Voor een laag bedrag per maand kun je in tijden van nood een beroep doen op juridische hulp. Een onafhankelijke online vergelijker helpt je om de beste rechtsbijstandverzekering te kiezen. Voor het dekken van conflicten rondom je uitkering vink je bij de rechtsbijstandverzekering de module ‘werk en inkomen’ aan.

Hoe kan een rechtsbijstandverzekering uitkering je helpen?

Een rechtsbijstandverzekering uitkering kan je helpen als er een conflict ontstaat over de uitkering. Die uitkering kan van het UWV zijn, het kan echter even goed gaan over uitkeringen als je pensioen, de arbeidsongeschiktheid, studiefinanciering en kinderbijslag.

Is de rechtsbijstandverzekering uitkering een aanvullende module binnen de rechtsbijstandverzekering?

Ja, in de regel is de rechtsbijstandverzekering uitkering een aanvullende module die je afsluit, doorgaans uit de module werk en inkomen. Er zijn echter ook verzekeraars die de rechtsbijstandverzekering uitkering in de basisverzekering opgenomen hebben. Zaak dus de verzekeraars extra goed met elkaar te vergelijken.

Welke hulp biedt rechtsbijstandverzekering.nl?

Hier op deze website kun je de verschillende aanbieders van een rechtsbijstandverzekering uitkering met elkaar vergelijken. En zo kies je voor die verzekeraar die jou de beste voorwaarden biedt met de beste dekking en de laagste premie.

4.9/5 - (20 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo