Gratis juridisch advies

In de ideale situatie heb je al lang een rechtsbijstandverzekering afgesloten en doe je er een beroep op als je zomaar ineens betrokken bent geraakt bij een conflict. Dat conflict kan van alles zijn; het kan betrekking hebben op je werk en je inkomen, het kan gaan om de afwikkeling van een aanrijding maar ook om een burenruzie. Heb je een rechtsbijstandverzekering, dan ben je verzekerd van precies die juridische ondersteuning die je zoekt en die je nodig hebt. Dat geeft toch een prettig gevoel. Heb je nou geen verzekering afgesloten of heb je dit niet tijdig gedaan? Maak dan gebruik van gratis juridisch advies via deze website.

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Verzekeraars hanteren vaak een wachttijd van minimaal drie en maximaal zes maanden

Nou is er ook een categorie mensen die geen verzekering hebben of een rechtsbijstandverzekering af willen sluiten op het moment dat het conflict al geboren is. In dat geval biedt de rechtsbijstandverzekering je echter geen ondersteuning. Zij verzekeren geen huizen die al in brand staan, omschrijven ze dit feit zelf. Om die reden hanteren ze wachttijden, gemiddeld genomen beslaan die een periode van tussen de drie en de zes maanden. Pas na die periode kun je een beroep doen op de verzekeraar, eerder dus niet.

Kies voor gratis juridisch advies via rechtsbijstandverzekering.nl

Dat wil niet zeggen dat je zonder verzekering of als je te laat een verzekering af hebt gesloten met de handen in het haar hoeft te zitten. Zeker niet. Door hier op de website je gegevens achter te laten, weet jij je verzekerd van gratis juridisch advies. Je wordt dan namelijk gecontacteerd door een specialist die je van gratis juridisch advies voorziet. De specialist kan al heel snel en op basis van jouw verhaal jouw rechtspositie inschatten en zo ook aangeven wat voor jou de juiste vervolgstap zou kunnen zijn. Heb je geen verzekering? Ren dan niet meteen naar een dure advocaat, maar wacht altijd eerst dit gratis juridisch advies af. Misschien is de gang naar de advocaat wel niet nodig en kun je andere paden bewandelen. Redenen voldoende dus om te kiezen voor gratis juridisch advies alvorens je zelf vervolgstappen neemt. Het kan je zomaar veel geld besparen.

Het belang van het tijdig afsluiten van een rechtsbijstandverzekering

Vanwege de wachttijd komt het belang van het tijdig afsluiten van een rechtsbijstandverzekering nog maar weer eens naar boven. Vaak denken we pas aan de verzekering als we de verzekering nodig hebben. Dat is dus te laat. Niemand verwacht snel in een conflict te belanden, de werkelijkheid is echter anders. Een aanrijding of een geschil met de werkgever; het zijn zaken die elke dag opnieuw voorkomen en het zijn zaken die ook jou kunnen overkomen. Wees voorbereid en sluit een rechtsbijstandverzekering af. Kies voor de basisverzekering en vul die aan met modules die bij jouw specifieke situatie passen. Het geeft je toch een prettig gevoel.

Ga je zonder rechtsbijstandverzekering bij een conflict meteen naar een advocaat?

Nee. Heb je geen verzekering of heb je die te laat afgesloten, dan is het beter om voor gratis juridisch advies te kiezen, iets dat kan door je gegevens hier op deze website achter te laten.

Wat houdt gratis juridisch advies precies in?

Heb je geen verzekering afgesloten en kies je voor gratis juridisch advies? Dan zal een specialist jouw verhaal aanhoren en je helpen bij de eventueel te nemen vervolgstappen.

Wat betekent de wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering?

De wachttijd is de periode waarbinnen je nog genengebruik kunt maken van de diensten van de verzekeraar. Zo wil het voorkomen dat het toch betrokken raakt bij al lopende conflicten, of bij geschillen die er aan zaten te komen.

5/5 - (29 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo