Planschade

Je hebt ongetwijfeld wel eens van planschade gehoord. Dit is de schade die tot stand kan komen door een planologisch besluit of een bestemmingsplan van de overheid en waardoor de waarde van jouw woning en of jouw woongenot minder wordt. Planschade is een schadevergoeding die je niet zomaar krijgt. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.  En precies over die voorwaarden kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering je alles vertellen.

Planschade als je voldoet aan een aantal strikte voorwaarden

Planschade kan alleen aan de orde zijn als je voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo mag de schade niet al vergoed zijn op een andere manier. Ook mag het op het moment dat je de woning kocht hebt mag er nog geen sprake zijn van schade. Je mag het huis dus niet al met schade gekocht hebben.

Verzoek tot planschade indienen bij de gemeente

Denk je recht te hebben op planschade, dan kun je een verzoek tot planschade indienen bij de gemeente waarin je woonachtig bent. Wil je een dergelijk verzoek indienen, dan is het wel zo verstandig dat je contact opneemt met de rechtsbijstandverzekering. De expert van de verzekering kan je bijpraten en adviseren over de mogelijkheden die er liggen wat betreft planschade.

Bij afwijzing kun je een bezwaarschrift indienen

Je hebt de verzekering zeker nodig als de gemeente besluit je geen planschade uit te keren. In dat geval kun je namelijk besluiten een bezwaarschrift op te stellen. Ook dan is het wel zo verstandig om je bij te laten staan door de specialist van de rechtsbijstandverzekering. Dan weet je dat je bijgestaan wordt door iemand met alle benodigde kennis van zaken.

Meer informatie over de rechtsbijstandverzekering

Meer weten over de rechtsbijstandverzekering? Lees dan de informatie her op de website grondig door. Dan weet je alles over deze verzekering namelijk. Nadat je dat gedaan hebt, kun je op de website eveneens de verzekeraars goed, snel en eenvoudig met elkaar vergelijken. Daardoor neem je altijd de voor jou beste beslissing en kies je voor de beste verzekeraar.

Wat is planschade?

Dit is schade die ontstaat door een planologisch besluit of een bestemmingsplan van de overheid. Door dit besluit kan de waarde van de woning dalen en kan jouw woongenot aangetast worden. Vragen? Schakel dan de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je zo kunt rekenen op altijd de beste juridische bijstand, bijvoorbeeld als je problemen hebt met de overheid of de belastingdienst.

Wat kun je vinden op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je kunt hier alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. Daarnaast kun je hier de aanbieders van een rechtsbijstandverzekering met elkaar vergelijken. Daardoor maak je altijd de voor jou op dat moment beste keuze.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo