Bedrijf Rechtsbijstandverzekering

Binnen een bedrijf kunnen er verschillende conflicten ontstaan. Dit kan zowel intern gebeuren als extern. Het is daarom van groot belang om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten om je te beschermen tegen de hoge kosten die juridische conflicten met zich mee kunnen brengen. Zorg ervoor dat dit alles geregeld is voordat je daadwerkelijk in een juridisch conflict terecht komt waarbij je een verzekering nodig hebt. Sluit je rechtsbijstandverzekering dus zo snel mogelijk af!

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijf

Wanneer er binnen een bedrijf juridisch iets misgaat kan dit grote gevolgen hebben. Zowel binnen het bedrijf zelf als de financiële gevolgen. Wordt er bijvoorbeeld een werknemer ontslagen en is deze het daar absoluut niet mee eens? Grote kans dat ze dan de hulp van hun eigen rechtsbijstandverzekering inroepen. Het is dan als bedrijf handig om je eigen verzekering erop te zetten zodat je je hier zelf niet druk om hoeft te maken. Zo kan het conflict worden opgelost door mensen die er verstand van hebben en waarbij emoties geen rol spelen. Verzekeraars bieden vaak een standaardpakket aan die je zelf kunt aanvullen met andere modules. Zo heb je vaak onder andere de keuze uit arbeidsrecht, een overheidsmodule, onroerende zaken en incassobijstand. Zo betaal je in ieder geval nooit te veel premie voor modules die voor jouw bedrijf niet van toepassing zijn.

Rechtsbijstandverzekering bedrijf vergelijken

Er is een groot aanbod aan zakelijke rechtsbijstandverzekeringen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om verschillende rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Het enige wat je vaak in hoeft te voeren is het aantal werknemers die je in dienst hebt, de branche waarin je actief bent, het soort bedrijf en of je lid bent van een grotere branche. Met deze gegevens hebben vergelijkingssites genoeg informatie om de ideale rechtsbijstandverzekering voor jouw bedrijf te selecteren en vanaf daar kun je kijken naar eventuele extra modules.

Rechtsbijstandverzekering bedrijf afsluiten

Wanneer je de perfecte rechtsbijstandverzekering voor jouw bedrijf gevonden hebt kun je deze gaan afsluiten. Hou er rekening mee dat sommige verzekeraars een wachttijd hanteren dus wacht niet pas met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering tot het moment dat je er daadwerkelijk een nodig hebt. Het kan dan gebeuren dat je er niet meteen gebruik van mag maken. Verzekeraars zonder wachttijd nemen vaak ook geen conflicten aan die al een tijdje spelen of voorspeld hadden kunnen worden. Dus, sluit je rechtsbijstandverzekering nu af!

Waarom in een rechtsbijstandverzekering voor een bedrijf aan te raden?

Met een rechtsbijstandverzekering sta je voor zakelijke conflicten sterker. Er zijn diverse modules beschikbaar. Vaak wordt de rechtsbijstandverzekering voor een bedrijf gecombineerd met een incasso dienst.

Welke verzekeraars bieden een rechtsbijstandverzekering aan voor een bedrijf?

Er zijn verschillende verzekeraars. Bekijk het overzicht om zelf een vergelijking te maken.

Ik heb nu een conflict. Kan ik meteen gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering voor mijn bedrijf?

Als je een verzekering afsluit dan kan je voor conflicten die al lopen geen juridische bijstand krijgen. Wel voor conflicten in de toekomst. Bekijk goed de voorwaarden en de wachttijd.

4.6/5 - (32 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo