De goedkoopste rechtsbijstandverzekering in 2024

Op zoek naar de goedkoopste rechtsbijstandverzekering? Rechtsbijstandverzekeringen zijn er in een groot aantal soorten en maten en kunnen enorm verschillen per gekozen verzekeraar en pakket waarvoor je verzekerd bent. Als je op zoek bent naar een (nieuwe) rechtsbijstandverzekering, maar je wilt niet te veel geld uitgeven is het slim om op zoek te gaan naar een verzekering met de laagste premie. Uiteraard moet je wel rekening houden met de opties die de verzekering biedt en de modules waar je voor verzekerd bent. Onderstaand hebben we een tabel gemaakt met de goedkoopste rechtsbijstandverzekeringen van 2024.

Een advocaat kost al gauw zo’n 200 euro per uur. En ik verzeker u; dat loopt snel op als je in de problemen raakt.

Mr. Frank Visser
PositieVerzekeraarPremie p/m
1Klaverblad€ 4,81
2Nationale-Nederlanden€ 6,59
3Univé€ 7,04
4Aegon€ 7,54
5A.S.R.€ 8,95

* Premies zijn op basis van een alleenstaande man van 35 jaar woonachtig in Arnhem. De getoonde vanaf premie is een indicatie. Bereken je persoonlijke premie op de website van de verzekeraars.

Wij helpen je aan de goedkoopste

Op Rechtsbijstandverzekering.nl helpen we je met het vinden van de rechtsbijstandverzekering die het beste aansluit bij je wensen. Door te kiezen welke modules – bijvoorbeeld wonen en verkeer – je wilt gebruiken kun je je zoekopties aanzienlijk verkleinen en snel tot de beste optie komen. Je mogelijke rechtsbijstandverzekering vergelijken kan je enorm helpen in erachter te komen wat je belangrijk vindt.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Een goedkope rechtsbijstandverzekering: verschillende onderzoeken

Veel rechtsbijstandverzekeringen worden met elkaar vergeleken door middel van tests en vragenlijsten beantwoord door klanten. Een aantal aspecten waar bij deze onderzoeken rekening mee worden gehouden is de hoogte van de premie, de mogelijkheden die je hebt voor de verschillende dekkingen en het mogelijke eigen risico. Er zijn een groot aantal maatschappijen die een relatief goedkope rechtsbijstandverzekering aanbieden zoals Nationale Nederlanden, Centraal Beheer, Lancyr en de HEMA, allen met verschillende mogelijkheden en prijzen. De goedkoopste rechtsbijstandverzekering staat in de tabel hierboven vermeld.

Hoe zijn de prijzen van de rechtsbijstandverzekeringen opgebouwd?

Bij de meeste verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden, sluit je in eerste instantie een goedkopere basisverzekering af. Vervolgens kun je die basisverzekering uitbreiden met verschillende modules als bijvoorbeeld Inkomen en Vermogen en Verkeer. Op die manier bepaal je dus zelf hoe duur je verzekering uiteindelijk wordt. De verzekeraars hanteren verschillende tarieven voor de basisverzekering en voor de aanvullende modules.

Je zoekt de goedkoopste rechtsbijstandverzekering, is het verstandig alleen naar de (lage) premie te kijken?

Als je behalve een goedkope rechtsbijstandverzekering af wilt sluiten ook een verzekering wenst die aansluit bij jouw wensen en behoeften, dan kijk je verder dan alleen naar de prijs. Check de polisvoorwaarden, de dekking en of er eventueel sprake is van eigen risico. Zoek dus vooral die verzekering met de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

Hoe vind je de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?

Die vind je door de verzekeraars hier met elkaar te vergelijken. Je bepaalt welke extra modules je wilt en vergelijkt op deze website de verzekeraars. Vervolgens vind je de voor jou financieel meest aantrekkelijke rechtsbijstandverzekering. Kind kan de was doen!

Rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden

De kosten van een rechtsbijstandverzekering kunnen enorm verschillen en hangen vooral af van de hoeveelheid dekking die je wilt hebben. Hoe hoger de dekking is die je wilt, bijvoorbeeld modules wonen, consument én verkeer, hoe hoger de premie ook vaak zal zijn. Verder is de hoogte van de premie ook afhankelijk van je gezinssamenstelling en of je een eigen risico wilt accepteren. Gemiddeld zal een goedkope rechtsbijstandverzekering je tussen de €80 en €150 per jaar kosten, afhankelijk van deze verschillende factoren. De rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden is een goedkope rechtsbijstandverzekering en biedt vaak zelfs de helft van een maandpremie van andere maatschappijen. 

4.7/5 - (107 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo