Rechtsbijstandverzekering verkeer

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand bij allerlei vormen van conflicten. Of het nu gaat om een burenruzie of een geschil met een leverancier. In de basisverzekering worden al veel zaken gedekt. Daarnaast kun je aanvullende modules afsluiten om nog meer juridische hulp te kunnen ontvangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘familierecht’ of ‘wonen’. Ook de module ‘verkeer’ kun je apart afsluiten bij je standaard rechtsbijstandverzekering. Hierdoor krijg je hulp bij ongevallen met de auto, op de fiets, of als voetganger. Je wordt geholpen om de vergoeding, waar je recht op hebt, ook te krijgen. Daarnaast helpt de rechtsbijstandverzekering verkeer ook bij een geschillen rond de aankoop van een auto, net als bij conflicten over het herstel van schade. 

Schadevergoeding door rechtsbijstandverzekering verkeer

Vaak wordt gedacht dat een rechtsbijstandverzekering verkeer alleen bedoeld is voor automobilisten. Toch is dat zeker niet het geval. Iedere verkeersdeelnemer kan gebruik maken van juridische bijstand, als dat nodig is. Word je bijvoorbeeld aangereden op je scooter of fiets, ben je verzekerd van hulp om de geleden schade vergoed te krijgen. Ook als voetganger heb je recht op rechtshulp als je door anderen schade lijdt in het verkeer. Het gaat dus echt om schade, die door anderen wordt veroorzaakt. Lees altijd goed de voorwaarden van de verzekering door, zodat je weet wat er gedekt wordt en wat niet. Is er bijvoorbeeld een maximaal bedrag, dat wordt vergoed? En hoe zit het bij schade in het buitenland? Kun je dan ook rechtshulp krijgen van je rechtsbijstandverzekering verkeer? Door het vergelijken van diverse rechtsbijstandverzekeringen, kun je degene vinden met de dekking, die jij nodig hebt. 

Waarom een rechtsbijstandverzekering verkeer?

Met Rechtsbijstandverzekering Verkeer krijg je juridische hulp als je problemen hebt in het verkeerIn het verkeer loop je risico op schade. Een ongeluk zit in een klein hoekje, toch? Daarom is het erg fijn als je in zo’n situatie rechtshulp kunt krijgen. De juristen van de rechtsbijstandverzekering kennen jouw rechtspositie en kunnen je daarom gericht advies geven. Als automobilist heb je natuurlijk al een verzekering voor je auto. Die biedt in dekking voor veroorzaakte schade. Een rechtsbijstandverzekering heeft meer te bieden. Zeker als het gaat om letselschade. Daarom is het zeker het overwegen waard om naast je autoverzekering een rechtsbijstandverzekering verkeer af te sluiten. Zo weet je zeker dat je voldoende hulp krijgt in geval van een ongeval of verkeersconflict.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Het mooie van een rechtsbijstandverzekering is dat je hem helemaal zelf kunt samenstellen. In de basisverzekering worden al heel veel juridische conflicten gedekt. Daarnaast sluit je de aanvullende modules af, die voor jou van toepassing zijn. Je kunt diverse rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Bekijk altijd van de voren even of er zaken zijn, die door een bestaande verzekering worden vergoed. Zo voorkom je dubbel verzekeren en kun je de kosten zo laag mogelijk houden. Sluit een rechtsbijstandverzekering op tijd af. Je kunt namelijk alleen rechtshulp krijgen voor conflicten, die tijdens de looptijd van de verzekering ontstaan. Daarnaast is er voor sommige modules een wachttijd. Pas daarna kun je een beroep op de verzekering doen in geval van een geschil. Online kun je de verschillende rechtsbijstandverzekeringen gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Sluit je een rechtsbijstandverzekering verkeer apart af of behoort het tot de standaard dekking van de rechtsbijstandverzekering?

In zo goed als alle gevallen valt de dekking ‘verkeer’ niet onder de basisdekking. Je moet dus een aanvullende module afsluiten om professionele ondersteuning vanuit deze rechtsbijstandverzekering te krijgen. Zeker als jij je vaak in het verkeer begeeft, is het zeer verstandig deze module te kiezen.

Hoe kan de rechtsbijstandverzekering verkeer je van dienst zijn?

Je kunt als je een rechtsbijstandverzekering verkeer hebt afgesloten rekenen op een ervaren jurist als je een ongeval hebt gehad met de auto of met de fiets en zelfs als je als voetganger betrokken bent geraakt bij een ongeval. Zo kan de jurist je helpen om een vergoeding los te weken als je slachtoffer bent geworden van een ongeval, helpt hij bij geschillen rondom de aankoop van een auto en als er onenigheid bestaat over het herstellen van schade aan de auto, om slechts een aantal zaken te benoemen.

Waarom zoek je hier naar de beste verzekering?

Dat doe je omdat je hier de verzekeraars kunt vergelijken. Zo vind je dus snel de verzekering met de laagste premie en de beste dekking én de verzekering die perfect aansluit bij jouw specifieke wensen.

5/5 - (8 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo