Rechtsbijstand afsluiten voor lopende zaak

De rechtsbijstandverzekering is typisch een verzekering waar je aan denkt als je de verzekering nodig is. Als je al in een conflict betrokken bent geraakt. En dan is het in principe te laat, want een rechtsbijstand afsluiten voor een lopende zaak is niet mogelijk. Verzekeraars hanteren namelijk een wachttijd, vaak een periode tussen de drie en de zes maanden. Vul daarom hier je naam, telefoonnummer en e-mailadres in als je in een dergelijke situatie terecht bent gekomen. Er wordt dan contact met je opgenomen en je krijgt gratis juridisch advies over wat je zou kunnen doen om toch juridische hulp te krijgen tijdens de lopende zaak.

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Rechtsbijstand afsluiten voor lopende zaak niet mogelijk, verzekeraars verzekeren geen brandende huizen

Verzekeraars verzekeren liever geen huizen die al in brand staan. Het brandende huis is in dit geval de lopende zaak. Meer uit de praktijk is het voorbeeld dat jouw werkgever een reorganisatie aankondigt en jouw baan dus op de tocht komt te staan. Wordt dat later echt concreet, en je wilt een rechtsbijstandverzekering afsluiten, dan biedt de rechtsbijstandverzekering geen ondersteuning. De zaak liep immers al vanaf het moment dat de werkgever de reorganisatie aankondigde.

Afsluiten rechtsbijstandverzekering is altijd verstandig

Omdat veel mensen toch juridische ondersteuning nodig hebben, zoeken ze hun heil bij een advocaat. En dat gaat gepaard met vaak torenhoge kosten. Alleen al om die reden is het verstandig om vandaag nog een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je kunt altijd betrokken raken bij een conflict. De kosten per maand zijn te overzien en je bent altijd goedkoper uit dan wanneer je met een advocaat in zee gaat.

Kies voor gratis juridisch advies voor je naar de advocaat stapt als rechtsbijstand voor lopende zaak geen optie is

Het hoeft overigens helemaal niet nodig te zijn om meteen een advocaat te bellen als je juridische hulp wenst in een lopende zaak. Daarom is het verstandig om hier op je website je gegevens achter te laten. Een specialist zal vervolgens contact met je opnemen en naar jouw verhaal luisteren. Hij of zij kan vervolgens aangeven wat voor jou een logische vervolgstap zou kunnen zijn. Bovendien kan de specialist iets zeggen over jouw positie in de lopende zaak. Misschien heeft het wel geen zijn om actie te ondernemen. Wacht dus dit gratis juridisch advies af, voor je al meteen een advocaat inschakelt.

Kies voor een basisverzekering met aanvullende modules

Een rechtsbijstand afsluiten voor lopende zaak is dus vanwege de wachttijd niet mogelijk. Het is wel mogelijk om een verzekering af te sluiten tijdens een lopende zaak. Zo weet je in elk geval zeker dat je voor de toekomst wel kunt rekenen op juridische ondersteuning vanuit de verzekering. Doe dat dus altijd wel. Vaak kies je bij een verzekeraar voor een basisverzekering en kun je die aanvullen met modules als ‘werk en inkomen’, ‘verkeer’ en ‘wonen’. Het is altijd verstandig voor een rechtsbijstandverzekering te kiezen. De juridische hulp is uitstekend en de kosten liggen altijd lager dan wanneer je een beroep moet doen op een advocaat.

Kan de rechtsbijstandverzekering je helpen bij een lopende zaak?

Nee, dat kan niet, Verzekeraars hanteren een wachttijd. Je kunt wel een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een lopende zaak, je wordt dan echter pas in de toekomst juridisch bijgestaan.

Wat is een logische vervolgstap?

Laat op deze website je gegevens achter en je wordt teruggebeld. Op basis van dit gratis juridisch advies kun je de vervolgstappen bepalen.

Is het verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Ja, dat is altijd verstandig. Je bent dan verzekerd van juridische ondersteuning, zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Die hoofdprijs betaal je vaak wel als je een advocaat in de arm neemt. De prijzen van de verzekeraars kun je op deze website vergelijken.

4.9/5 - (15 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo