Rechtsbijstandverzekering ZZP vergelijken

Wanneer je je zzp bedrijf gestart bent loop je over het algemeen nog meer risico’s dan bij een grotere organisatie. Juridische conflicten komen grotendeels bij jouzelf te liggen en je hebt niks om op terug te vallen wanneer je door bijvoorbeeld een ongeluk een tijdje niet kunt werken. In zo’n situatie is het fijn dat er iemand met juridische kennis achter je staat en ten alle tijden bereikbaar is. Daarom is het van groot belang dat je een rechtsbijstandverzekering afsluit. Met zzp vergelijken kun je meerdere verzekeringen met elkaar vergelijken zodat je zeker weet dat je de juiste verzekering voor jouw bedrijf afsluit!

Waarom rechtsbijstandverzekering zzp vergelijken

Als zzp’er kies je voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Daarin heb je een ruime optie aan keuzes waardoor je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Iedereen is wel bekend met de grote namen zoals Univé en OHRA, echter eindigt het daar niet. Er zijn nog veel meer opties waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Daarom is het handig om rechtsbijstandverzekeringen voor zzp te vergelijken om zo de perfecte verzekering te bieden die jouw bedrijf kan verdedigen wanneer dat nodig is.

Rechtsbijstandverzekering zzp vergelijken

Wanneer je rechtsbijstandverzekering voor zzp gaat vergelijken zijn er een aantal cruciale dingen waar je op moet letten. De eerste is, biedt de verzekering de dekking die jij nodig hebt? Sluit de premie aan op het bedrag dat jij kwijt kunt voor een verzekering? Komt de aanwezigheid of afwezigheid van een eventuele wachttijd uit voor je planning? Met welke frequentie wil je je premie betalen? Al die vragen zijn van belang voordat je überhaupt een rechtsbijstandverzekering gevonden hebt. Denk hier dus goed over na, want vaak sluit je een verzekering af voor minimaal een jaar en het zou zonde zijn als je toch in een situatie komt waarbij je verzekering nodig, maar niet geldig is.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Via de pagina rechtsbijstandverzekering afsluiten zie je verschillende verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden. Dit gaat gelukkig ontzettend makkelijk. Je vult de nodige gegevens in om je premie te berekenen en wanneer je akkoord gaat met die premie kun je de verzekering af gaan sluiten. Vaak bieden verzekeraars ook een service aan waarbij zij de eventuele overstap vanaf een andere rechtsbijstandverzekering voor je regelen, zodat je ook daar zelf geen moeite voor hoeft te doen!

Waarom kies je als ZZP’er voor een rechtsbijstandverzekering?

Het is heel simpel; als ZZP’er loop je nog meer risico om bij een conflict betrokken te raken dan wanneer je ‘gewoon’ particulier bent. Zonder goede juridische ondersteuning kan de toekomst van het bedrijf zomaar op de tocht komen te staan. Dat voorkom je door een verzekering af te sluiten.

Waarom vergelijk je als ZZP’er de verschillende verzekeraars?

Het is zowel als ZZP’er als als particulier belangrijk de verzekeringen te vergelijken, iets dat je hier op deze pagina kunt doen. Op basis daarvan kies je uiteindelijk precies die verzekering die bij je past en die financieel het meest aantrekkelijk is.

Heb je iets te kiezen bij de aanbieders van een rechtsbijstandverzekering?

Dat heb je als ZZP’er zeer zeker. Zo kun je vaak zelf bepalen met welke frequentie je de premie wilt voldoen, kies je bovenop de basisverzekering precies die aanvullende module die bij je past en sluit je een verzekering af die voor jou de beste dekking heeft.

4.6/5 - (22 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo