Rechtsbijstandverzekering scheiding

Als je besluit te gaan scheiden, komt er veel op je af. Naast alle gevoelens waarmee je te dealen hebt, moeten er ook behoorlijk wat zaken geregeld worden. Het kan fijn zijn om daarbij hulp van buitenaf te krijgen. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, kun je daar in deze lastige periode een beroep op doen. De mogelijkheden om je rechtsbijstandverzekering te gebruiken in geval van scheiding, verschilt per situatie. Je kunt bij de meeste verzekeringen hulp krijgen bij het bemiddelen tussen beide partijen. 

Rechtsbijstandverzekering biedt mediation bij scheiding

Als je samen geen kinderen hebt, zijn er nog genoeg dingen die geregeld moeten worden. Hoe worden alle spullen verdeeld? En zijn er schulden waar jullie samen voor verantwoordelijk zijn? In veel gevallen kun je bij een scheiding via je rechtsbijstandverzekering gebruik maken van mediation. Een echtscheidingsmediator helpt om de communicatie zo helder mogelijk te laten verlopen en gemaakte afspraken na te komen. Dit is vooral ook van belang als je samen een koophuis hebt. Zijn er wel kinderen van jullie samen? Dan helpt de mediator bij het maken van een ouderschapsplan en omgangsregeling. Ook over partneralimentatie kunnen zaken worden vastgelegd. Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor goede hulp bij scheiding.

Voorwaarden rechtsbijstandverzekering bij scheiding

Met een rechtsbijstandverzekering kan je met mediation geholpen worden bij een scheidingEen rechtsbijstandverzekering bij scheiding vergoedt geen kosten voor de echtscheiding zelf. De enige kosten die gedekt worden, zijn die van mediation. Toch is het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voor een scheiding zeker zinvol. Als je in een scheidingssituatie zit en door allerlei emoties moeilijk keuzes kunt maken, denkt een onafhankelijke mediator met je mee. Alle zaken kunnen zo op een goede manier besproken en vastgelegd worden. De mediator helpt je bij de afwikkeling van de echtscheiding en zorgt dat er geen losse eindjes overblijven. De meeste rechtsbijstandverzekeringen houden een bepaalde limiet aan voor ze mediation vergoeden. Zo moet je vaak minstens 3 jaar getrouwd zijn om een beroep te kunnen doen op je rechtsbijstandverzekering bij scheiding. Ook zal je de polis al enige jaren geleden afgesloten moeten hebben. 

Rechtbijstandverzekering voor scheiding tijdig afsluiten

Het is belangrijk om op tijd een rechtsbijstandverzekering voor hulp bij scheiding af te sluiten. Dat kan namelijk niet meer als de scheiding al in gang gezet is. Hoewel je hoopt ‘nog lang en gelukkig’ met je partner te leven, kun je soms worden ingehaald door de realiteit. En dan is het wel zo fijn als je hulp van buitenaf kunt inroepen om belangrijke zaken goed te regelen. Niet alle rechtsbijstandverzekeringen dekken standaard de kosten van een scheidingsmediator. Je kunt er meestal wel een aanvullende module voor bijverzekeren. Vergelijk altijd goed verschillende rechtsbijstandverzekeringen op hulp bij scheiding. Zo weet je zeker dat de kosten voor mediation gedekt worden. Wil je een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten die hulp bij scheiding vergoedt? Dan is het zeker de moeite waard verschillende verzekeraars te vergelijken op een vergelijkingssite. Daarvoor hoef je meestal alleen een paar persoonlijke gegevens in te vullen om de juiste verzekering met de beste premie voor jou te vinden. 

Vergelijk hulp bij scheiding door rechtsbijstandverzekeringen 

Ontdek wat de beste rechtsbijstandverzekering voor jou is, die ook hulp bij scheiding biedt. Kijk goed of deze dekking in het standaardpakket zit of dat je deze kunt bijverzekeren. Zo betaal je alleen premie voor de juridische hulp waarvoor jij verzekerd wilt zijn. Naast hulp bij echtscheiding biedt een rechtsbijstandverzekering hulp in vele juridische situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een conflict over een erfenis, onenigheid over een verkeersongeval of een onterecht ontslag. De juridische experts die in dienst zijn van de verzekering helpen je in de stappen die ondernomen moeten worden. Daarnaast dekt de verzekering de kosten van een gerechtelijke procedure. In de praktijk wordt er in veel gevallen pas aan een rechtsbijstandverzekering gedacht als het conflict er al is. Dat is te laat. Daarom kun je beter direct een rechtsbijstandverzekering afsluiten die bij scheiding, arbeidsconflicten of familieruzies de helpende hand kan bieden. 

Waarom is een rechtsbijstandverzekering scheiding zo belangrijk?

Juridische ondersteuning bij een scheiding is erg belangrijk. In een periode waarin emoties de overhand hebben en er toch veel geregeld moet worden, kan de verzekering je ontzorgen. Zo kunnen belangrijke zaken toch gewoon goed geregeld worden. De rechtsbijstandverzekering scheiding is een aanvullende module van de basisverzekering.

Waarmee kan de verzekering je van dienst zijn?

Vaak wordt mediation aangeboden als onderdeel van de aanvullende verzekering. Een mediator helpt de communicatie in een moeilijke periode toch goed en professioneel te laten verlopen. Door het afsluiten van de verzekering en door mediation kunnen toch goede afspraken gemaakt worden wat betreft zaken als schulden en kinderen. Denk in dat kader maar eens aan een omgangsregeling en een ouderschapsplan.

Hoe sluit je de beste rechtsbijstandverzekering af?

Je sluit de voor jou beste verzekering af door de verzekeraars op deze website te vergelijken. Kijk daarbij naar de premie, maar check ook de dekking en de polisvoorwaarden.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo