Rechtsbijstandverzekering Univé

Wanneer je onverwacht in een juridisch conflict belandt, is het geruststellend om te weten dat je er niet alleen voor staat. De rechtsbijstandverzekering van Univé biedt snelle hulp van ervaren juristen en helpt hoge advocaatkosten te voorkomen. Of het nu gaat om een geschil met je werkgever, de buren, of in het verkeer, Univé Rechtshulp staat klaar om jou, je partner en/of je gezin te ondersteunen.

“De rechtsbijstandverzekering van Univé is écht helemaal naar wens samen te stellen. Daarin blinken ze écht uit t.o.v. ander verzekeraars.” — Kasper, expert rechtsbijstandverzekeringen

Rechtsbijstandverzekering Univé zelf samenstellen

Univé maakt het mogelijk je rechtsbijstandverzekering te personaliseren door te kiezen uit verschillende basismodules. Zo betaal je alleen voor de dekking die jij nodig denkt te hebben. Je kunt kiezen uit de volgende basismodules:

1. Verkeer & Voertuigen

Je krijgt rechtshulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer, of het nu gaat om rijden, lopen, fietsen of varen. Deze module dekt ook conflicten over koop, verkoop, lease en reparatie van je voertuig. Je hebt de mogelijkheid om de aankoop van motorrijtuigen uit de dekking te halen waardoor je premie daalt.

2. Consument, Koop & Wonen

Hulp bij het verhalen van (letsel)schade buiten het verkeer, bij conflicten over je woning, bij besluiten van de overheid over je woonomgeving, en bij problemen met aankopen van diensten of producten (inclusief online aankopen) vallen onder deze module.

3. Combi basisdekkingen

Een combinatie van de basisdekkingen “Verkeer & Voertuigen” en “Consument, Koop & Wonen“, biedt juridische hulp bij de meest voorkomende conflicten. Je ontvangt 50% korting op de basisdekking “Verkeer & voertuigen“.

Aanvullende dekkingen Univé rechtsbijstand

rechtsbijstandverzekering unive
Rechtsbijstandverzekering Unive

Het is bij Univé mogelijk om verschillende aanvullende dekkingen te selecteren. Op deze manier kan je de rechtsbijstand van Univé helemaal naar eigen wens invullen. Het is belangrijk om te weten dat je minstens 1 basisverzekering nodig hebt om een aanvullende dekking af te sluiten. Je kunt bij de rechtsbijstandverzekering van Univé kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

 • Werk & Salaris: Voor conflicten met je werkgever over bijvoorbeeld verlof of ontslag.
 • Belasting & Vermogen: Bij geschillen over belastingzaken en vermogensbeheer.
 • Familie, Relatie & Erfenis: Voor conflicten over familierecht, echtscheidingen en erfenissen.
 • Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen: Bij geschillen over uitkeringen, pensioen en toeslagen.
 • Extra Onroerende Zaken: Voor conflicten over extra onroerende zaken zoals een tweede woning.

Voordelen van de Univé rechtsbijstandverzekering

1. Geen eigen risico

Als je hulp vraagt aan een jurist van Univé Rechtshulp, hoef je geen eigen risico te betalen. Maar, ze helpen niet bij schades onder de € 100,-. Je kunt wel advies krijgen als je schade minder dan € 100,- is. Voor onderstaande situaties maakt het niet uit hoe hoog de schade is, Univé zal je ten alle tijden ondersteunen:

 • schade in het verkeer
 • arbeidszaken
 • conflicten over sociale voorzieningen
 • strafzaken
 • conflicten over je woning
 • belastingzaken

Mocht je voor je probleem naar de rechter moeten en wil je zelf een advocaat of iemand anders kiezen om jou te helpen? Dan betaal je € 250,- eigen risico.

2. Ontvang tot 10% pakketkorting

Als je meerdere schadeverzekeringen als een pakket bij Univé hebt, profiteer je automatisch van pakketkorting. Voor bijna iedere verzekering die je hebt, gaat er 1% van je totale premie af. Zo kan je korting oplopen tot wel 10%. 

3. Univé CyberGerust

Univé vindt het belangrijk dat je je veilig en zeker voelt als je online bent. Daarom zit Univé CyberGerust nu standaard inbegrepen bij alle verzekeringen. Als je te maken krijgt met cybercrime, kan je altijd bij de cyberhelpdesk van Univé terecht. Daarnaast ontvang je ook regelmatig tips om cybercrime te voorkomen.

4. Juridische hulp zonder verzekering

Heb je geen rechtsbijstandverzekering maar heb je wel snel juridische hulp nodig? Dan staat Univé voor je klaar met Rechtshulp on demand. Je betaalt eenmalig een vast bedrag en krijgt de juridische hulp die past bij jouw situatie. Of het nu gaat om problemen op je werk of bijvoorbeeld met je huis, Univé zal jou van juridisch advies voorzien.

5. Rechtsbijstandverzekering voor ondernemers

Ben je een zzp’er of heb je personeel? Speciaal voor jou is er een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Hiermee krijg je snel hulp bij juridische problemen, bijvoorbeeld met een werknemer of leverancier. De deskundige juristen van Univé Rechtshulp staan klaar om je te helpen het probleem op te lossen. Zo kun je zonder zorgen blijven ondernemen.

Waarvoor ben je wel en niet verzekerd?

Dit is verzekerd:

 • Kosten voor rechtshulp door gespecialiseerde juristen van Univé.
 • Juridisch advies in begrijpelijke taal, ook als er (nog) geen conflict is.
 • Rechtshulp bij het verhalen van (letsel)schade op de tegenpartij.
 • Het laten controleren van belangrijke documenten door een ervaren jurist.

Dit is niet verzekerd:

 • Conflicten die je kon zien aankomen of die al bestonden toen je de verzekering afsloot.
 • Conflicten ontstaan door het overtreden van de wet.
 • Rechtshulp voor gebeurtenissen die niet onder de dekking van je verzekering vallen.
 • Zakelijke activiteiten die tot een juridisch conflict leiden.

Klantenservice Univé

Bij Univé vinden ze goede service belangrijk. Je kunt via hun website een live-chat of whatsapp gesprek starten, of contactformulier opsturen. Daarnaast kan je Univé telefonisch bereiken op +31 592 349 340. Vanzelfsprekend heb je als je verzekeringen hebt lopen bij Univé ook toegang tot een online omgeving genaamd “Mijn Univé” waarin je heel eenvoudig contact kunt leggen met Univé.

Veel gestelde vragen

Wat is de kracht van de rechtsbijstandverzekering van Univé?

De Univé rechtsbijstandverzekering staat er goed op. Dat heeft zeker te maken met het feit dat je precies die verzekering afsluit die jij wenst. Je kunt de verzekering namelijk zelf en geheel naar eigen wens samenstellen. Je kunt de basisverzekering namelijk aanvullen met aanvullende verzekeringen.

Wat zijn de aanvullende opties bij Univé?

Je kunt de basisdekking van de Univé rechtsbijstandverzekering uitbreiden met de aanvullende modules Consument en Wonen, Inkomen en Sociale Voorzieningen en Fiscaal en Vermogen. Zo sluit je dus precies die verzekering af die aansluit bij jouw situatie.

Waarmee onderscheidt de verzekering van Univé zich van andere verzekeraars?

Heel simpel, bij Univé heb je geen wachttijden en is geen sprake van een eigen risico. Bovendien word je ondersteund door een team van ervaren juristen. Of Univé de beste verzekering voor jou is, zie je door de verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken.

Reviews en ervaringen Univé

9,5/10 op basis van 4 reviews

Beste die er is

Een half jaar geleden sloot ik mijn rechtsbijstandverzekering af bij Unive die boven kwam drijven als beste qua prijs-kwaliteit. Ik raad iedereen aan dit te doen voor het afsluiten. Kan een hoop schelen

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
25 mei 2020
door
Rob

Perfect geholpen

Alleen maar positief kan zijn, korrekte afhandeling en volledige medewerking.

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
21 april 2020
door
Fred

Bij Univé verzekerd nooit een probleem

We hebben hier meerdere verz. lopen, ben niet van plan om weg te gaan en kan Unive aanraden voor als je een betrouwbare maatschappij zoekt.

Rated 4,0 out of 5
Geplaatst op
21 april 2020
door
Many v

Snel advies

Na een conflict advies gevraagd bij Univé waar ik al jaren netjes maandelijks voor betaal. Kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben, voel me gehoord en begrepen

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
21 april 2020
door
Chi

Wat vind jij van Univé?

4.6/5 - (38 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd: