Rechtsbijstandverzekering Univé

Heb je een conflict op je werk omdat je misschien ontslagen gaat worden of kom je er niet uit met de tegenpartij na een ongeluk in het verkeer? Met juridische hulp wordt het oplossen van deze kwesties een stuk gemakkelijker. Met een rechtsbijstandverzekering kun je hulp krijgen wanneer het nodig is en worden de mogelijke kosten die bij dit probleem komen kijken gedekt. Er zijn een groot aantal verzekeringsmaatschappijen die je online kunt vergelijken op basis van de hoogte van de premie en de mogelijkheden van dekking, waarvan de rechtsbijstandverzekering Univé er één is. In deze tekst kun je meer informatie vinden over de rechtsbijstandverzekering Univé en kun je onderzoeken of deze de juiste verzekering voor jouw situatie is.

Rechtsbijstandverzekering Univé zelfs samenstellen

De verschillende pakketten van de rechtsbijstandverzekering Univé kun je gemakkelijk zelf samenstellen en keuzes maken afhankelijk van je eigen wensen en actuele situatie. Bij Univé bieden ze allereerst een basisdekking die kan worden uitgebreid afhankelijk van je wensen. Bij de basisdekking Letsel & Verkeer ben je verzekerd voor juridische hulp bij een groot aantal situaties in het verkeer. Naast deze basisdekking kun je ook nog een aantal aanvullende dekkingen kiezen om af te sluiten bij de rechtsbijstandverzekering Univé.

Aanvullende dekkingen bij Univé

rechtsbijstandverzekering unive
Rechtsbijstandverzekering Unive

De eerste aanvullende dekking is Consument & Wonen waarbij je ook verzekerd bent voor persoonlijke aankopen die bijvoorbeeld niet werken. Ook als er gebreken zijn aan je woning die je net hebt gekocht, kun je bij deze dekking juridische hulp verwachten. Een tweede aanvulling is degene met betrekking tot Inkomen & Sociale voorzieningen, die zicht richt op problemen met werk als je onvoorzien thuis komt te zitten vanwege gezondheidscomplicaties. Ook bij andere problemen op de werkvloer kan hulp worden geboden bij deze verzekering. Het laatste type rechtsbijstandverzekering Univé is de aanvulling Fiscaal & Vermogen, waar je bijvoorbeeld hulp kunt verwachten als je vindt dat de Belastingdienst onredelijke bedragen van je vraagt.

Verdere informatie over de rechtsbijstandverzekering Univé

De rechtsbijstandverzekering van Univé kent geen wachttijden, behalve in het geval van echtscheidingen die onder Fiscaal & Vermogen vallen. Bij rechtsbijstandverzekering Univé is er verder ook geen eigen risico en staat er een ervaren team van juristen voor je klaar om je met diverse gevallen te helpen. Bij Univé kun je je direct online verzekeren en de kosten van de premie kunnen variëren van zo’n €3 per maand tot ruim €20 per maand, afhankelijk van je persoonlijke situatie en de dekking.

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering bij Univé kan dus zeker interessant zijn. Maak de vergelijking voordat je een definitieve keuze maakt.

Wat is de kracht van de rechtsbijstandverzekering van Univé?

De Univé rechtsbijstandverzekering staat er goed op. Dat heeft zeker te maken met het feit dat je precies die verzekering afsluit die jij wenst. Je kunt de verzekering namelijk zelf en geheel naar eigen wens samenstellen. Je kunt de basisverzekering namelijk aanvullen met aanvullende verzekeringen.

Wat zijn de aanvullende opties bij Univé?

Je kunt de basisdekking van de Univé rechtsbijstandverzekering uitbreiden met de aanvullende modules Consument en Wonen, Inkomen en Sociale Voorzieningen en Fiscaal en Vermogen. Zo sluit je dus precies die verzekering af die aansluit bij jouw situatie.

Waarmee onderscheidt de verzekering van Univé zich van andere verzekeraars?

Heel simpel, bij Univé heb je geen wachttijden en is geen sprake van een eigen risico. Bovendien word je ondersteund door een team van ervaren juristen. Of Univé de beste verzekering voor jou is, zie je door de verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken.

Anderen bekeken ook:

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Reviews en ervaringen Univé

kluitje in het riet

Bij het kopen van mijn huis waren er meerdere gebreken, naar mijn mening verborgen gebreken. Het duurde lang voordat mijn dossier werd toegewezen aan een adviseur. Toen ik eindelijk een jurist toegewezen had gekregen voelde ik mij niet serieus genomen. Zonder doorvragen werden meerdere malen conclusies getrokken over hoe zaken zouden zitten (die niet waar waren). In plaats van dat samen met mij gekeken werd of het inderdaad verborgen gebreken waren en hoe ik dat zou kunnen aantonen werd ik steeds met een “dat blijkt (nog) niet uit het dossier” teruggestuurd. De jurisprudentie die werd opgestuurd was niet vergelijkbaar / van toepassing op mijn zaak. Ik heb zelf veel vrienden in moeten schakelen met juridische kennis om het gesprek met univé te kunnen voeren. Het voelde alsof de jurist zo snel mogelijk van mij af wilde zijn, en mij steeds weer met een kluitje in het riet probeerde te sturen, in plaats van samen met mij proberen het dossier compleet te krijgen, en de argumenten op een rijtje te krijgen. Erg ontevreden dus.

Rated 2 out of 5
Geplaatst op
12 april 2021
door
Simone

Wat vind jij van Univé?

4.6/5 - (38 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo