Rechtsbijstandverzekering FBTO

Met een rechtsbijstandverzekering ben je voor talloze situaties waarin een conflict kan voorkomen verzekerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruzie op je werk, schade in het verkeer of een verkeerd geleverd product bij een dure aankoop. Als je er in zo’n situaties niet alleen uit komt komen, biedt een rechtsbijstandverzekering door middel van juridische hulp een uitkomst. Niet alleen wordt je dan voorzien van specialistisch advies, maar ook worden mogelijke kosten die zich voordoen bij het probleem en de afhandeling hiervan gedekt. Een van de mogelijke opties is een rechtsbijstandverzekering FBTO, waarover je in onderstaande tekst meer informatie kunt vinden.

Verschillende mogelijkheden met een rechtsbijstandverzekering FBTO

Als je op zoek bent naar een passende rechtsbijstandverzekering is het slim om op internet rond te kijken en de verschillende mogelijkheden tot een rechtsbijstandverzekering te vergelijken. Er zijn namelijk een groot aantal verschillen tussen modules, soorten en aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen. Meer informatie en uitleg over een rechtsbijstandverzekering kun je hier vinden.
Als je kiest voor de rechtsbijstandverzekering FBTO kun je kiezen uit vijf verschillende modules: Consument & Wonen, Verkeer, Werk & Inkomen, Fiscaal & Vermogen en Medisch. Deze modules hebben allen verschillende premies per maand en zijn in te stellen naar jouw wensen.

De modules van rechtsbijstandverzekering FBTO

rechtsbijstandverzekering fbto
Rechtsbijstandverzekering FBTO

De vijf modules die je kunt kiezen bij FBTO geven je automatisch een basisdekking, waarmee je juridische hulp krijgt als je bijvoorbeeld moet getuigen in een strafzaak of een borgsom moet betalen in het buitenland. Bij de rechtsbijstandverzekering FBTO geldt hier geen wachttijd voor en ben je meteen verzekerd.

De eerste aanvullende module die je kunt kiezen bij een rechtsbijstandverzekering FBTO is de module Consument & Wonen, waarmee je verzekerd bent voor conflicten zoals bij meningsverschillen bij winkels of de aankoop van een huis. Deze module is al verkrijgbaar bij FBTO vanaf €7,33 per maand. De tweede module is de module verkeer, die vaak gekozen wordt en juridische hulp geeft bij schade door een ongeluk in het verkeer. De andere modules geven ook specifieke dekkingen en hebben verschillende premies per maand.

De rechtsbijstandverzekering: bijzonderheden

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit bij FBTO heb je geen eigen risico, is deze voor jezelf of voor je hele gezin te krijgen en ontvang je onafhankelijke juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand. Deze verzekeraar is uitgeroepen tot meest klantgerichte verzekeraar van 2018 en is daarom een goede optie om voor te kiezen.

Waarom zou je een rechtsbijstandverzekering bij FBTO afsluiten?

In FBTO vind je een zeer klantgerichte en bekroonde verzekeraar, die wat betreft de rechtsbijstandverzekering samenwerkt met Achmea. Dan weet je dat je steeds kunt rekenen op de beste juridische ondersteuning. Bij FBTO heb je geen wachttijden, ben je meteen verzekerd en geldt geen eigen risico.

Welke dekkingen biedt de FBTO rechtsbijstandverzekering?

FBTP biedt een basisverzekering. Die kun je naar eigen wens aanvullen met de modules Consument en Wonen, Verkeer, Werk en Inkomen, Fiscaal en Vermogen en Medisch. De aanvullende modules verschillen wat betreft de kosten per maand. En zo sluit je steeds een verzekering op maat af bij FBTO.

Hoe vind je nou de voor jou perfecte rechtsbijstandverzekering?

Die vind je door de verzekeraars hier op rechtsbijstandverzekering.nl met elkaar te vergelijken. Kijk breder dan alleen naar de hoogte van de premie. Zoek naar die verzekering die de beste prijs- kwaliteitsverhouding kan bieden.

Anderen bekeken ook:

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Reviews en ervaringen FBTO

goed begin

Mooie deal gevonden via deze site vorig jaar. Ik had alleen gehoopt dat ze me zouden inlichten en adviseren voor het jaar stilzwijgend werd verlengd.

Rated 3 out of 5
Geplaatst op
16 april 2020
door
Danny

Wat vind jij van FBTO?

4.7/5 - (15 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo