Rechtsbijstandverzekering ARAG

Direct online ARAG Rechtsbijstand vergelijken

Gelijke rechten voor iedereen, niet alleen het recht van de sterkste. Dit is de kernwaarde van rechtsbijstandverzekering ARAG. Met een netwerk van experts zetten zij zich in voor mensen die juridische hulp nodig hebben. Dit kan van alles zijn in zowel privé- als professionele sferen. Het bedrijf is opgericht in Duitsland en het hoofdkantoor zit dan ook in Düsseldorf. Echter besloten ze in 1962 om zich uit te breiden richting zowel Nederland als België en ze verlenen goed werk. ARAG is dus zeker een verzekeraar die je mee wil nemen wanneer je rechtsbijstandverzekeringen aan het vergelijken bent.

Wat doet ARAG?

ARAG werd in 1935 opgericht door Heinrich Faßbender. Op dat moment was zijn uitgangspunt dat recht voor iedereen beschikbaar moet zijn, niet alleen voor hen die genoeg geld hebben om een advocaat te kunnen veroorloven. Vanuit dit standpunt is het bedrijf opgebouwd en bijna een eeuw later is dat nog altijd hun visie. ARAG biedt juridische hulp aan zowel particulieren als ondernemers wanneer zij dit nodig hebben.

Een gepaste Rechtsbijstandverzekering ARAG

Rechtsbijstandverzekering ARAGGezien ARAG zich vooral richt op juridische hulp ligt hun expertise op gebied van verzekeringen vooral bij rechtsbijstandverzekeringen. Er worden verschillende pakketten geboden voor onder andere de agrarische sector, ZZP’ers en verenigingen. Zo weet je in ieder geval dat je een pakket zult vinden die compleet op jou aansluit zonder dat je premie onnodig duur is omdat je verzekerd bent voor zaken die niet op jou van toepassing zijn. Een leuk feitje over ARAG en hun rechtsbijstandverzekeringen: in 2010 bestond bijna 40% van de polissen uit rechtsbijstandverzekeringen. Dit maakte hen de op één na grootste rechtsbijstandsverzekeraars ter wereld.

Hoe helpt ARAG?

Op het moment dat je in een juridisch conflict terecht komt is het belangrijk dat je telefonisch contact opneemt met ARAG waarna je vervolgens de zaak online meldt. Vervolgens kijken de experts van ARAG of je verzekerd bent voor de hulp die je nodig hebt. Ben je niet verzekert? Dan informeert jouw contactpersoon je over de alternatieven en kun je kijken naar vervolgstappen. Ben je wel verzekert? Dan ga je samen met de jurist die op jouw zaak is toegewezen kijken naar hoe je nu verder moet. Zij zijn bekend met al deze stappen en het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de instructies volgen die je van je jurist krijgt. Overtuigd? Dan kun je natuurlijk meteen je rechtsbijstandverzekering afsluiten!

Reviews en ervaringen ARAG

9,0/10 op basis van 10 reviews

Prima geholpen; uitstekend resultaat.

Naar aanleiding van een conflict met de leverancier over de slechte werking van een splinternieuwe afzuigkap heeft de Consumentenbond ons op weg geholpen. Helaas, zonder resultaat. Via onze rechtsbijstandverzekering kwamen wij bij ARAG terecht. Ons probleem is toen binnen de kortste keren naar volle tevredenheid opgelost. Hulde ARAG!

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
4 januari 2024
door
C.W. de Regt

Goed geholpen

Ik was enorm blij met ARAG. Super leuk advocaat gehad

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
22 december 2022
door
Murat Erenli

Goede hulp gehad

Ik ben goed geholpen door de vriendelijke mensen van arag toen ik een conflict met onze aannemer had tijdens een verbouwing

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
31 augustus 2022
door
Gerard

Goed geholpen

ARAG heeft me goed geholpen met onze kwestie rondom werk.

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
17 juni 2022
door
Babbette

burengeschil

3 zaken aangegaan met behulp van arag en alle 3 gewonnen nog geen dag spijt van gehad dat we ons hebben aangesloten bij arag

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
13 februari 2021
door
hoendervangers

Wat vind jij van ARAG?

Hoe kan ARAG mij helpen?

ARAG heeft ruim 400 juridische specialisten in dienst: van juristen, advocaten tot mediators. Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten kan je beroep doen op de hulp van deze ervaren professionals.

Wie kan gebruik maken van de juridische hulp van ARAG?

Zowel particulieren als ondernemers / professionals kunnen terecht bij ARAG. Bekijk de mogelijkheden en ontdek hoe ARAG je kan helpen in jouw situatie.

Met welke problemen en onderwerpen kan ARAG mij helpen?

Afhankelijk welke keuze je hebt gemaakt qua modules bij rechtsbijstandverzekering afsluiten kan je terecht voor vragen bij ARAG. Denk bijvoorbeeld aan problemen en conflicten rondom werk en inkomen, familie en relatie, wonen, letsel, reizen en verkeer, consument en geld.

4.2/5 - (96 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo