Rechtsbijstandverzekering ARAG

Rechtsbijstandverzekering ARAG
Rechtsbijstandverzekering ARAG

Gelijke rechten voor iedereen, niet alleen het recht van de sterkste. Dit is de kernwaarde van rechtsbijstandverzekering ARAG. Met een netwerk van experts zetten zij zich in voor mensen die juridische hulp nodig hebben. Dit kan van alles zijn in zowel privé- als professionele sferen. Het bedrijf is opgericht in Duitsland en het hoofdkantoor zit dan ook in Düsseldorf. Echter besloten ze in 1962 om zich uit te breiden richting zowel Nederland als België en ze verlenen goed werk. ARAG is dus zeker een verzekeraar die je mee wil nemen wanneer je rechtsbijstandverzekeringen aan het vergelijken bent.

Wat doet ARAG?

ARAG werd in 1935 opgericht door Heinrich Faßbender. Op dat moment was zijn uitgangspunt dat recht voor iedereen beschikbaar moet zijn, niet alleen voor hen die genoeg geld hebben om een advocaat te kunnen veroorloven. Vanuit dit standpunt is het bedrijf opgebouwd en bijna een eeuw later is dat nog altijd hun visie. ARAG biedt juridische hulp aan zowel particulieren als ondernemers wanneer zij dit nodig hebben.

Een gepaste Rechtsbijstandverzekering ARAG

Gezien ARAG zich vooral richt op juridische hulp ligt hun expertise op gebied van verzekeringen vooral bij rechtsbijstandverzekeringen. Er worden verschillende pakketten geboden voor onder andere de agrarische sector, ZZP’ers en verenigingen. Zo weet je in ieder geval dat je een pakket zult vinden die compleet op jou aansluit zonder dat je premie onnodig duur is omdat je verzekerd bent voor zaken die niet op jou van toepassing zijn. Een leuk feitje over ARAG en hun rechtsbijstandverzekeringen: in 2010 bestond bijna 40% van de polissen uit rechtsbijstandverzekeringen. Dit maakte hen de op één na grootste rechtsbijstandsverzekeraars ter wereld.

Hoe helpt ARAG?

Op het moment dat je in een juridisch conflict terecht komt is het belangrijk dat je telefonisch contact opneemt met ARAG waarna je vervolgens de zaak online meldt. Vervolgens kijken de experts van ARAG of je verzekerd bent voor de hulp die je nodig hebt. Ben je niet verzekert? Dan informeert jouw contactpersoon je over de alternatieven en kun je kijken naar vervolgstappen. Ben je wel verzekert? Dan ga je samen met de jurist die op jouw zaak is toegewezen kijken naar hoe je nu verder moet. Zij zijn bekend met al deze stappen en het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de instructies volgen die je van je jurist krijgt. Overtuigd? Dan kun je natuurlijk meteen je rechtsbijstandverzekering afsluiten!

Reviews en ervaringen ARAG

8,0/10 op basis van 6 reviews

Makkelijk en snel geregeld

Ik kan het aanbevelen, omdat ik zeer goed geholpen ben bij Arag. Niet uren in de wachtrij en een vriendelijke en behulpzame met een duidelijk antwoord op al mijn vragen

5,0 rating
Geplaatst op
20 juni 2020
door
Henrico Dursun

goed tot nu toe

ik heb nog geen gebruikt gemaakt van de rechtsbijstand dus eigenlijk geen mening. 3 sterren omdat de dame van de klantenservice zo vriendelijk was.

3,0 rating
Geplaatst op
6 mei 2020
door
anoniem

Goed geadviseerd

Heb goed advies gekregen voor mijn probleem en kon snel verder met met de volgende te nemen stappen.

4,0 rating
Geplaatst op
29 april 2020
door
Chang B

top rechtsbijstand

afsluiten ging snel, voelde me ook meteen gehoord en begrepen. Zitten daar goede juristen die weten wat ze doen.

4,0 rating
Geplaatst op
23 april 2020
door
Nicol G

Prima

Duidelijke en overzichtelijke site . Het maakt jouw keuze een stuk gemakkelijker. rechtsbijstandverzekeringen zijn voor veel mensen overbodig maar kon dit niet laten schieten voor deze prijs. Komt ook goed uit de vergelijking op diverse websites.

4,0 rating
Geplaatst op
19 april 2020
door
SB

Wat vind jij van ARAG?

Daarom kiest Nederland voor Rechtsbijstandverzekering.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
De premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkosten Consumentenbond logo