Rechtsbijstandverzekering auto

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Kun je je rechtsbijstandverzekering inzetten bij schade aan je auto? Dat is zeker mogelijk. Als je betrokken bent bij een verkeersongeval, kan er onenigheid over de schuldvraag ontstaan. In dat geval is het fijn als je juridische hulp van een specialist kunt krijgen. Om de beste rechtsbijstandverzekering te vinden voor je auto, kun je verschillende verzekeraars vergelijken. Je kunt een aparte rechtsbijstandverzekering afsluiten voor je auto. Soms kun je ook juridische hulp krijgen via een aanvullende verzekering bij je reisverzekering of autoverzekering. Zoek daarom altijd uit wat voor jou de beste optie is. Zo betaal je geen dubbele premie en ben je verzekerd van hulp als dat nodig is. 

Losse rechtsbijstandverzekering voor je auto

Als je een losse rechtsbijstandverzekering voor je auto afsluit, is het verstandig de dekking te bekijken. Bij sommige verzekeraars vallen verkeersconflicten onder de basisdekking. Bij andere verzekeringen moet je de aanvullende module ‘verkeer’ afsluiten. Deze module verzekert je van juridische hulp bij allerlei conflicten die je als verkeersdeelnemer kunt krijgen. Ook als je als voetganger of fietser aan het verkeer deelneemt, heb je recht op rechtsbijstand. Let op welke kosten precies gedekt worden door de basisverzekering of door de module ‘verkeer’. Zo krijg je niet in alle gevallen juridische hulp als jij schuldig bent aan het ongeval. Daarnaast geldt voor sommige kosten een maximale vergoeding.

Rechtsbijstand via bestaande verzekering

Je kunt ook een rechtsbijstandverzekering afsluiten als aanvullende verzekering via je autoverzekering. Deze is meestal niet zo volledig als een losse verzekering en hoort bij het verzekerde voertuig. Je kunt kiezen voor verschillende vormen van juridische bijstand. Die variëren van hulp bij materiële schade tot hulp bij letselschade en verkeersgeschillen. Ook via je reisverzekering kun je een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor je auto afsluiten. Deze geldt alleen als je op reis bent en stelt een aantal voorwaarden voor juridische hulp.

Voordelen van een rechtsbijstandverzekering verkeer

Wil jij een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor je auto? Een losse rechtsbijstandverzekering heeft vele voordelen. Zo krijg je juridische hulp bij allerlei voorkomende conflicten. Een jurist van de verzekering helpt je bij de bemiddeling en geeft je advies voor jouw situatie. Ook kan hij of zij je helpen een rechtszaak op te starten als je er echt niet uitkomt met de tegenpartij. Veel geschillen vallen onder de basisdekking. Zo vergoeden sommige rechtsbijstandverzekeringen juridische hulp voor je auto. Anders sluit je een aanvullende module af. Er zijn allerlei modules beschikbaar. Veelgekozen aanvullende modules zijn ‘consument en wonen’, ‘werk en inkomen’ en ‘familierecht’. Bedenk welke modules voor jou belangrijk zijn als je een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten. 

Premie

Door het kiezen van de juiste modules kun je een verzekering op maat samenstellen. Je betaalt dan alleen premie voor de dekking die jij nodig hebt. Bekijk ook of er zaken zijn die al door andere verzekeringen worden gedekt. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent en betaal je nooit teveel. Wil je rechtsbijstandverzekeringen vergelijken op premie? Of wil je de premie van een bepaalde module weten? Onze onafhankelijke vergelijker laat je snel en gemakkelijk zien welke rechtsbijstandverzekering het beste is voor jou. Je kunt deze binnen een paar minuten afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Als je verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt, is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. In de eerste plaats is dat natuurlijk de dekking. Kies je alleen een basisverzekering of sluit je ook nog aanvullende modules af? Vergelijk de verschillende verzekeraars om de beste premie te vinden. Houd rekening met het dekkingsgebied van de rechtsbijstandverzekering als je juridische hulp voor je auto wilt hebben. Daarnaast hebben sommige verzekeraars een wachttijd ingesteld. Binnen die periode kun je nog geen rechtsbijstand ontvangen. Vergelijk daarom goed de dekking en voorwaarden van de verschillende rechtsbijstandverzekeringen.

Hoe zit het precies met de rechtsbijstandverzekering auto en de basis rechtsbijstandverzekering?

Dat is een goede vraag. Er zijn verzekeraars die vanuit de standaard rechtsbijstandverzekering rechtsbijstand voor de auto bieden, bij anderen dien je voor deze dekking te kiezen voor een aanvullende module. Bij geen enkele andere verzekeraar is het zo belangrijk om de verzekeraars en dan met name de voorwaarden en dekking te vergelijken als bij deze verzekering.

Wanneer kan de rechtsbijstandverzekering auto je helpen?

De rechtsbijstandverzekering auto kan je helpen als er bijvoorbeeld onenigheid bestaat over wie schuldig is aan een ongeval of aanrijding. In bepaalde gevallen dekt de afgesloten verzekering ook als jij als voetganger of fietser aan het verkeer deelneemt. Zeker is dat de verzekering je niet kan helpen als sprake is van schuld. De verzekeraars kunnen wat deze verzekering betreft werken met een maximale vergoeding per situatie.

En waarom doe je een beroep op rechtsbijstandverzekering.nl?

Dat doe je omdat je hier snel en gemakkelijk de verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo weet je dat je altijd de voor jou beste verzekering afsluit. En dat is die met de laagste premie en de beste dekking.

4.9/5 - (93 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo