Gratis rechtsbijstand

Wie verstandig is, die neemt al op jonge leeftijd een rechtsbijstandverzekering. De verzekering bied je juridische ondersteuning als je verwikkeld raakt in een conflict, en dat op velerlei gebieden. Nou kunnen er situaties zijn dat je geen beroep kunt doen op deze verzekering. Reden voor paniek hoeft dat niet meteen te zijn. Zeker niet als je in eerste plaats kiest voor gratis juridisch advies via deze website. Zij kunnen je wijzen op de mogelijkheid voor gratis rechtsbijstand.

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Geen verzekering door kleine beurs? Kies dan gratis rechtsbijstand

Het kan zijn dat de rechtsbijstandverzekering je niet kan helpen vanwege de wachttijd die geldt. Dat betekent dat de verzekeraar geen ondersteuning biedt tijdens een al lopend conflict. Om dat ook uit te sluiten worden door alle verzekeraars wachttijden gehanteerd. Die duren gemiddeld tussen de drie en de zes maanden. Het kan ook financiële redenen hebben waarom je geen rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten. Ook dat hoeft echter niet meteen reden te zijn om bij de pakken neer te zitten.

Laat je gegevens achter waarna een specialist contact met je opneemt

Laat jij je gegevens achter op deze website, dan neemt een specialist contact met je op. Die specialist kan je helpen bij eventuele vervolgstappen die je verder kunnen helpen. Mocht je financieel niet in staat zijn een vervolgstap te zetten, dan kan de specialist je wijzen  op de mogelijkheid van gratis rechtsbijstand. Deze ondersteuning is er speciaal voor mensen met en kleine beurs maar die toch graag professionele ondersteuning willen. Het Juridisch Loket is een mooi voorbeeld van gratis rechtsbijstand.

Het spoor dat leidt naar gratis rechtsbijstand

Bij de gratis rechtsbijstand kun je terecht als je conflicten hebt die te maken hebben met wonen en buren, familie en relatie, aankopen en garantie, werk en inkomen, politie en justitie en schulden en incasso. Inderdaad, zo ongeveer alle aanvullende modules die je ook bij de basis rechtsbijstandverzekering af kunt sluiten. Het is dus zeer verstandig om je gegevens op deze website achter te laten. De specialist kent alle wegen en kan je ook bij een kleine beurs op het juiste spoor zetten, het spoor dat leidt naar gratis rechtsbijstand.

Sluit gewoon tijdig een verzekering af

Ten overvloede; kies je voor een rechtsbijstandverzekering, dan weet je zeker dat als je verwikkeld raakt in een conflict of geschil, je bijgestaan wordt door professionals die je verder helpen. Soms volstaat advies, soms begeleiden de specialisten je tot in de rechtszaal. Een verzekering is altijd duurder dan wanneer je een advocaat in de arm neemt.  Enige nadeel is zoals gezegd de wachttijd. Zorg dus dat je tijdig een verzekering afsluit en niet wacht tot het moment waarop je de verzekering nodig hebt. Want dan is het eigenlijk al te laat.

Bestaat er zoiets als gratis rechtsbijstand?

Jazeker. Als een rechtsbijstandverzekering er vanwege een kleine beurs niet inzit, kun je eventueel een beroep doen op gratis rechtsbijstand. Zo krijg je toch de ondersteuning die je nodig hebt.

En hoe kun je gratis juridisch advies krijgen?

Heel simpel. Je laat gewoon hier op deze website je gegevens achter. Vervolgens neemt een specialist contact met je op om eventuele vervolgstappen door te nemen.

Waarom is het verstandig tijdig een verzekering af te sluiten?

Omdat de verzekeraar je niet kan helpen als sprake is van een al lopend conflict bij het afsluiten van de verzekering. Gemiddeld duurt de wachttijd tussen de drie en de zes maanden. Pas daarna kun je de verzekering inschakelen. Overigens kun je hier op de website de verzekeraars met elkaar vergelijken.

5/5 - (24 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo