Bekeuring

Oh nee! Je komt thuis en vindt een vervelende envelop op te mat. Blijkbaar heb je een boete opgelopen en deze dien je binnen een vastgestelde termijn te betalen. Heb je de boete onterecht gekregen en wil je bezwaar maken? Dan is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. Je hebt namelijk maar beperkt de tijd om je gelijk te halen. Op deze pagina lees je wat een bekeuring inhoudt, hoeveel tijd je krijgt om de boete te betalen en op welke manier een rechtsbijstandverzekering je op dit gebied kan helpen om de situatie netjes en snel af te handelen.

Nu bezwaar maken
Tip: voor hulp bij problemen in de toekomst kan je een rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Wat houdt een bekeuring precies in en is dit een veroordeling?

Een bekeuring kun je op veel verschillende manieren ontvangen. De betekenis van dit woord is als volgt; je ontvangt een brief van de politie of een andere controle-instantie, waarop staat aangegeven dat je een boete opgelegd krijgt. In deze brief staat altijd precies aangegeven wat de reden voor de boete is, op welke datum, plek en tijd je de boete hebt ontvangen en het totale bedrag dat je dient te betalen. Verder staan je persoonlijke gegevens op de bekeuring. Check altijd of dit klopt. Er worden betaalmogelijkheden op de brief vermeld. Je ziet voor welke datum je de bekeuring dient te betalen. Zorg dat je op tijd betaald, anders lopen de kosten alleen maar op! Ben je het niet eens met de boete? Dan kun je deze binnen een bepaalde termijn aanvechten.

Wist je dat verkeersovertredingen een verkeersboete opleveren, maar dat deze overtredingen niet op een strafblad terecht komen? Het ligt eraan hoe zwaar de overtreding is die je bent begaan. Je kunt zoeken naar een M op de brief die je hebt ontvangen, dit geeft de Wet Mulder aan. Wanneer je beboet bent en je bekeuring valt onder de Wet Mulder, dan krijg je geen aantekening op een strafblad.

Hoeveel tijd krijg je om de boete te betalen?

Vaak staat op de boete al aangegeven binnen welke termijn je het bedrag dient te betalen. Heb je het geld voor de boete op dit moment niet bij elkaar? Dan kun je het CJIB contacteren om een betaalregeling af te spreken. Wanneer de boete een bedrag hoger dan €75 euro bedraagt, kun je in termijnen betalen. Als je de boete niet betaald of wanneer jij je niet aan de betaalregelingen houdt, kan er een dwangmiddel worden ingezet. Het kan zijn dat je op dit moment je rijbewijs dient in te leveren, de auto of de motorfiets in beslag wordt genomen of dat je een aantal dagen naar de gevangenis moet. Zorg dat je de boete op tijd betaald, ook als je bezwaar maakt.

Op welke manier kan een rechtsbijstandverzekering bij een bekeuring helpen?

Heb je onterecht een boete ontvangen en ben je van plan om bezwaar te maken op de bekeuring? Dan kun je ervoor kiezen om je rechtsbijstandverzekering om advies en hulp te vragen. Wanneer je verzekerd bent voor rechtsbijstand, hoef je dit soort juridische problemen niet zelf op te lossen. Dit is erg fijn op het moment dat je zelf niet over de juiste juridische kennis beschikt. Een rechtsbijstandverzekering is interessant voor bijvoorbeeld je auto, geschillen met je werkgever, woonconflicten, verkeersboetes, scheidingen en nog veel meer.

Op Rechtsbijstandverzekering.nl geven wij je graag onafhankelijke informatie over rechtsbijstandverzekeringen en kun je makkelijk verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken. Ben je erachter gekomen welke rechtsbijstandsverzekeraar het beste bij je past? Super! Dan kun je de verzekering met een paar klikken op de knop makkelijk en snel online afsluiten. Dit scheelt je veel tijd en moeite en zorgt ervoor dat je van het moment van afsluiten direct verzekerd bent.

5/5 - (26 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo