Rechtsbijstandverzekering Consumentenbond

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Er is een groot aantal verzekeraars dat een rechtsbijstandverzekering aanbiedt. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. De Consumentenbond doet onderzoek naar verschillende zaken, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Zo kijken zij welke verzekeringen het beste scoren en welke verzekeringen minder goed scoren. Vind je het dus lastig om te bepalen welke verzekering het beste bij je past, kunnen zij je daar verder mee helpen.

De Consumentenbond

De belangrijkste kernwaarden voor de Consumentenbond zijn: onafhankelijk, betrokken, betrouwbaar en open. Ze laten zich niet beïnvloeden door zaken van buitenaf zoals commercie en politiek. De consument staat bovenaan de prioriteitenlijst en vanuit dat oogpunt werken ze ook. Het werk van de Consumentenbond is gericht op mensen en wanneer je voor mensen werkt is het belangrijk om te laten zien dat je betrokken bent bij hun situatie, zowel financieel als persoonlijk. Juist omdat het vaak om privézaken gaat vinden ze het heel belangrijk om alles zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen en werken ze dus alleen met deskundigen. Verder hebben ze geen specifieke doelgroep, behalve de consument. Ze zijn er voor iedereen en zijn open over alles wat ze doen. Het onderzoek wat ze doen is volledig neutraal en transparant.

Een rechtsbijstandverzekering via de Consumentenbond 

Er zijn niet alleen ontzettend veel verzekeraars, er zijn ook ontzettend veel websites die verzekeringen vergelijken. De Consumentenbond is er één van. Ieder jaar onderzoeken ze bij welke rechtsbijstandverzekeringen je het meest waard voor je geld krijgt, en welke het slechtst scoorde bij de consument. Ook houden ze prijsstijgingen in de gaten en de algehele tevredenheid bij klanten. Zo weet je dus dat wanneer je besluit een rechtsbijstandverzekering af te sluiten via de Consumentenbond, dat je iets afsluit wat volledig in het voordeel van de consument is.

Wat maakt de Consumentenbond bijzonder?

De Consumentenbond is in 1953 opgericht met als doel op te komen voor consumenten. Inmiddels zijn we 66 jaar verder en is dit nog steeds hun hoofddoel. De Consumentenbond heeft een veelzijdig aanbod aan diensten en producten. Wat typerend is voor de Consumentenbond is dat winst niet hun uiteindelijke doel is en ze zich dus niet laten leiden door commerciële en politieke belangen. Ze zijn volledig neutraal en de consument gaat in alles wat ze doen voor, en dat laten ze duidelijk merken door middel van hun inkomsten en waar deze vandaan komen. 

De rechtsbijstandverzekering en de Consumentenbond, hoe zit dat precies?

Zoals bekend doet de Consumentenbond continu onderzoek naar zaken die de consument aangaan. De rechtsbijstandverzekering is daar één van. De Consumentenbond kijkt welke verzekeringen het beste scoren. en helpt je zo de voor jou beste verzekering af te sluiten. Dat is de verzekering die het best aansluit bij jouw wensen en specifieke eisen.

Waarom zou je vertrouwen op de mening van de Consumentenbond?

De mening van de Consumentenbond doet er toe. Je kunt er blind op varen dat je altijd een onafhankelijk en betrouwbaar advies krijgt wat betreft de rechtsbijstandverzekering. Zo is het een gegeven dat de politiek en de commercie geen enkele invloed hebben bij de Consumentenbond. Het vergelijk van de Consumentenbond is dan ook altijd betrouwbaar.

Wat doe je als je de rechtsbijstandverzekeringen hebt vergeleken?

Heb je de rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergeleken, dan kun je via de Consumentenbond meteen de voor jou beste verzekering afsluiten. Je weet dan dat je altijd een consumentvriendelijke verzekering afsluit.

4.5/5 - (17 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo