Rechtsbijstandverzekering mediation

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Als je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, hoop je op een lang en gelukkig leven samen. Toch is de praktijk vaak anders. Veel relaties stranden en huwelijken worden ontbonden. Een echtscheiding kan een lastige periode in je leven zijn. Er moeten veel dingen geregeld worden, terwijl je ook nog te maken hebt met allerlei verwarrende emoties. In dat geval is het fijn als je een beroep kunt doen op een rechtsbijstandverzekering met mediation. Je krijgt dan hulp van een jurist van je rechtsbijstandverzekering, die je helpt bij het afwikkelen van de financiële en administratieve zaken. Met een onafhankelijke derde erbij, die kennis van zaken heeft, is het minder moeilijk om samen tot een overeenkomst te komen. Daarom is een rechtsbijstandverzekering mediation erg fijn in zo’n lastige situatie.

Hoe kan een rechtsbijstandverzekering mediation je helpen?

Rondom een echtscheiding of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap moeten er veel afspraken gemaakt worden. Daar kan een mediation vanuit de rechtsbijstandverzekering bij helpen. De mediator gaat met jullie in gesprek om deze afspraken helder te krijgen en op papier te zetten. Dat geeft duidelijkheid in een verwarrende situatie. Zaken die besproken kunnen worden, zijn onder andere de alimentatie, de zorg voor de kinderen en de verdeling van de spullen. Voor mediation bij echtscheiding moet een aparte module worden afgesloten. Daarbij hanteren veel verzekeringsmaatschappijen een wachttijd. Binnen die eerste periode kun je nog geen gebruik maken van je rechtsbijstand mediation

Waar moet je rekening mee houden bij een rechtsbijstandverzekering mediation?

Als je een rechtsbijstandverzekering met de module mediation afsluit, is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Je kunt checken hoeveel bemiddelingsgesprekken vergoed worden. De verzekering gaat namelijk uit van een gemiddelde, dat nodig is om de overeenkomst rond te krijgen.  Bekijk ook goed welke zaken gedekt worden. Gesprekken met een onpartijdige bemiddelaar worden meestal tot een maximum vergoed. Dat is anders als je de scheiding via een rechtszaak wilt afwikkelen. Dan heb je een advocaat nodig, die wel de belangen van één partij behartigt. Deze kosten worden in de meeste gevallen niet door de rechtsbijstandverzekering mediation vergoed. 

Ook hulp bij andere conflicten door middel van mediation

Uit elkaar? Mediation kan helpen met het regelen van een eerlijke en respectvolle scheidingNiet alleen in geval van echtscheiding kun je gebruik maken van een rechtsbijstandverzekering mediation. Ook bij andere conflicten kan de verzekering een mediator inzetten. Dat gebeurt in gevallen waarbij de verzekering verwacht dat het conflict door mediation goed kan worden opgelost. De mediator gaat met jou en de tegenpartij in gesprek om tot een oplossing te komen. Als zowel jij, als de tegenpartij het daarmee eens zijn, wordt er een overeenkomst opgesteld. Die wordt door allebei de partijen ondertekend. je bent verplicht je aan deze overeenkomst te houden. Door het inzetten van mediation wordt een lang en slepende ruzie voorkomen. Net als een gang naar de rechter. En dat is een veel fijnere oplossing, toch?

Vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen

Een rechtsbijstandverzekering mediation zorgt dat je rechtshulp krijgt op het moment dat je die nodig hebt. Voor een laag bedrag per maand kun je altijd juridisch advies krijgen. De voordeligste rechtsbijstandverzekering mediation vind je gemakkelijk via een online vergelijking. Je kunt hem vervolgens direct afsluiten bij de verzekeringsmaatschappij. Vergelijk altijd goed de voorwaarden van de verschillende verzekeringen, zodat je zeker weet dat je de juiste dekking hebt in geval van een conflictsituatie. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. Een rechtsbijstandverzekering mediation geeft je de zekerheid dat je er niet alleen voor staat. Je kunt altijd de hulp van een onafhankelijke derde inroepen.

Waarom is een rechtsbijstandverzekering mediation zo belangrijk?

In geval van scheiding moet er in relatief korte tijd veel geregeld worden. En vaak staat je hoofd daar nog niet na. In dat geval is het prettig dat je terug kunt vallen op de specialist van de rechtsbijstandverzekering mediation. Hij of zij fungeert als een onafhankelijke derde partij en houdt de communicatie op gang.

Wat kan de rechtsbijstandverzekering mediation precies voor je betekenen?

Sluit je de rechtsbijstandverzekering mediation af, dan helpt de professional je niet alleen om de communicatie op gang te houden, maar zorgt de expert ook voor de financiële en administratieve zaken die bij een scheiding komen kijken. Dit gaat van de gezamenlijke spullen tot aan alimentatie en een ouderschapsplan.

En wat kan rechtsbijstandverzekering voor je betekenen?

Heel simpel; je kunt hier op de website de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering mediation met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kies je voor die verzekering die aansluit bij jouw specifieke behoeften, met de laagste premie en met de beste dekking.

5/5 - (5 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo