Rechtsbijstand particulier

Veel verzekeraars bieden zowel particuliere als zakelijke rechtsbijstandverzekeringen aan. De zakelijke tak spreekt natuurlijk voor zich, maar waarom zou je als particulier een rechtsbijstandverzekering moeten nemen? Juridische conflicten gebeuren natuurlijk niet alleen binnen bedrijven. Een aanrijding bijvoorbeeld kan ook veel juridische rompslomp met zich meebrengen. Voor situaties zoals dat is het handig om standaard een rechtsbijstandverzekering te hebben. Zo hoef je niet bang te zijn dat je ineens een advocaat uit eigen zak moet betalen en krijg je meteen juridische hulp wanneer het nodig is. Wees dus goed voorbereid en zorg dat je een rechtsbijstandverzekering afsluit!

Juridische conflicten

rechtsbijstandverzekering particulier

Rechtsbijstandverzekering kan nodig zijn op momenten waarop je het niet zou verwachten. Wanneer bijvoorbeeld een familielid komt te overlijden en deze persoon laat een erfenis achter, kan dit helaas conflicten binnen de familie veroorzaken. Op zo’n moment is het heel fijn om met een neutraal persoon te spreken met verstand van juridische procedures in zo’n situatie. Een andere situatie is wanneer je ontslagen wordt en je het idee hebt dat dit niet 100% rechtvaardig is, kun je informatie inwinnen via je verzekeraar zodat je in recht komt te staan.

Rechtsbijstandverzekering particulier: eenvoudig afsluiten

Een rechtsbijstandverzekering als particulier kun je zelf gewoon afsluiten en je kunt de dekking aanpassen op jouw persoonlijke situatie. In sommige gevallen is er een mogelijkheid dat je recht hebt op subsidie voor juridische kosten, maar wanneer dit niet zo is zijn de kosten voor jezelf. De voordelen van een rechtsbijstandverzekering als particulier is dat je altijd voorbereid bent op een eventueel juridisch conflict. Je kunt bij de meeste verzekeraars kiezen welke zaken je gedekt wil hebben. Heb je geen auto? Dan is een auto-dekking natuurlijk niet nodig.

Rechtsbijstandverzekering particulier vergelijken

Alle verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden doen dit ook voor particuliers. Er is dus een erg ruim aanbod in verzekeringen. Wanneer je rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt kun je vaak aangeven welke punten voor jou wel of niet van belang zijn. Welke zaken wil je gedekt hebben? Is het alleen voor jezelf, of ook voor een partner en eventueel kinderen? Wil je een verzekering voor één of meerdere jaren? Wanneer je die zaken invult komen de opties die het best bij jou passen naar voren en kun je daaruit verder kiezen. Zo voorkom je dat je met een onnodig hoge premie opgescheept zit voor zaken die er voor jou niet toe doen!

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo