ZZP Rechtsbijstandverzekering


Wanneer je besluit om als zzp’er aan de slag te gaan komt er aardig wat op je af. Je werkt alleen dus wanneer je in een juridisch conflict belandt is er geen collega die daar misschien wat meer vanaf weet en een advocaat uit eigen zak betalen is vrijwel niet te doen. kortom, het is sterk aan te raden om als zzp’er een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Zo kun je je zelf volledig op je werk storten en worden juridische conflicten door je verzekering opgelost.

Rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers

Een rechtsbijstandverzekering voor een zzp bedrijf is een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Misschien heb je zelf al een particuliere rechtsbijstandverzekering maar deze kun je helaas niet gebruiken voor je werk. De reden daarvan is het feit dat zakelijke conflicten vaak meer tijd en aandacht nodig hebben waardoor de kosten ook hoger liggen. Daar tegenover staat wel dat een gevorderde jurist jouw zaak oppakt waardoor er geen fouten worden gemaakt die er wellicht voor zorgen dat je nog duurder uitkomt.

Waarom rechtsbijstandverzekering zzp

Je probeert het natuurlijk zo veel mogelijk te voorkomen, maar helaas kan je soms toch door toedoen van anderen in een juridisch conflict terecht komen. Op het moment dat je toch in een juridisch conflict terecht komt is het al te laat om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten en moet je de kosten die gemaakt worden zelf betalen. Hierom is het verstandig om zodra je de mogelijkheid ziet, meteen een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Zo voorkom je vervelende verrassingen en hoef je je alleen de minimale zorgen te maken op het moment dat je je verzekering moet inschakelen.

Rechtsbijstandverzekering zzp vergelijken

De premies voor zakelijke rechtsbijstandverzekeringen zijn niet de laagste premies die je zult vinden. Daarom wachten startende zzp’ers vaak met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering maar dat is nou net wat je niet moet doen. Vergelijk zo veel mogelijk verschillende verzekeringen met elkaar, zorg dat je niet betaalt voor extra modules die voor jou niet van toepassing zijn en dan komt het allemaal goed. Tijdens het vergelijken van zakelijke rechtsbijstandverzekeringen vul je een aantal gegevens in en vaak gaat het om het feit dat je zzp’er bent, in welke branche je actief bent, wat voor soort werk je doet en of je onderdeel bent van een grotere branche. Vervolgens komt er naar aanleiding van die informatie een gepaste rechtsbijstandverzekering uit en dan kun je deze zo snel mogelijk afsluiten.

Waarom is een ZZP rechtsbijstandverzekering zo belangrijk?

Als zelfstandige zonder personeel sta je er alleen voor en heb je het vaak al druk genoeg met de werkzaamheden. Mocht je bij een conflict betrokken raken, dan heb je niet eens de tijd daar serieus naar te kijken, Met een rechtsbijstandverzekering gaan juristen met het conflict aan de slag en kun jij gewoon je werk blijven doen.

Wat dan als je al een particuliere rechtsbijstandverzekering hebt?

Een ZZP rechtsbijstandverzekering is een zakelijke verzekering, je particulier afgesloten verzekering helpt je dus niet bij een zakelijk conflict. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is vaak iets duurder dan een particuliere verzekering.

Hoe vind je de beste ZZP rechtsbijstandverzekering?

Je vindt de voor jou meest geschikte rechtsbijstandverzekering door de verzekeraars hier op deze website te vergelijken. Zo betaal je in elk geval nooit teveel maandelijkse premie. Check behalve de premie ook de dekking en de polisvoorwaarden goed.

5/5 - (8 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo