Terugbetalen toeslagen rechtsbijstand

Mocht je volgens de belastingdienst teveel aan toeslagen ontvangen hebben, dan zal de belastingdienst je manen tot het terugbetalen toeslagen. Doet de belastingdienst dit, dan is dit niet zelden de oorzaak van een conflict. Mocht dit voor jou aan de orde zijn, aarzel dan niet en schakel de rechtsbijstandverzekering in. Dan heb je in elk geval altijd de juiste juridische ondersteuning.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Terugbetalen toeslagen; natuurlijk kun je bezwaar aantekenen

Terugbetalen toeslagen is aan de orde als de belastingdienst jou een terugvorderingschikking stuurt. In bepaalde gevallen zullen zij het bij het rechte eind hebben, soms ook niet. Ben jij het oneens met de beschikking, maak dan bezwaar. De specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je daar meer dan uitstekend bij ondersteunen. Let wel op; want een bezwaar terugbetalen toeslagen dient wel binnen zes weken nadat je de beschikking gekregen hebt bij de belastingdienst binnen te zijn.

Vrijwel altijd uitstel van betaling

Maak je bezwaar tegen terugbetalen toeslagen? Dan krijg je vrijwel altijd uitstel van betaling. Dit is echter niet aan de orde als je gelogen hebt, als er sprake is van opzet en als je een boete opgelegd hebt geregen. In beginsel heeft de belastingdienst vervolgens uiterlijk twaalf weken de tijd om op jouw bezwaar te reageren. Als blijkt dat de belastingdienst jouw bezwaar ongegrond verklaart, kun je met behulp van de rechtsbijstandverzekering in beroep gaan. Je stelt dan altijd eerst de belastingdienst in gebreke. Omdat dit allemaal erg nauw luistert, is het ook dan weer verstandig contact op te nemen met de rechtsbijstandsverzekering.

Vergelijk hier de verzekeraars

Meer weten over de bijzonder waardevolle rechtsbijstandverzekering? Dan kun je prima de informatie hier op de website lezen. Dan weet je echt alles van deze verzekering. Nadat je dat gedaan hebt, word je in de gelegenheid gesteld om de verzekeraars goed, snel en gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Dan weet je zeker dat je altijd de voor jou beste verzekeraar kiest.

Moet je meteen gehoor geven aan terugbetalen toeslagen door de belastingdienst?

Nee, dat hoeft niet. Je kunt bezwaar aantekenen waardoor je vaak ook meteen uitstel van betaling krijgt. Schakel voor het maken van bezwaar wel meteen de rechtsbijstandverzekering in.

Heeft het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering meerwaarde?

Dat heeft het zeker. Je krijgt altijd de beste juridische ondersteuning, als je bijvoorbeeld te maken krijgt met planschade of zaken die betrekking hebben op werken en wonen.

Wat is de toegevoegde waarde van Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je kunt hier alles lezen over deze verzekering. Voorts kun je de aanbieders van de verzekering her snel en eenvoudig met elkaar vergelijken. Vervolgens kies je de voor jou op dat moment beste verzekeraar.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo