Rechtsbijstandverzekering burenruzie

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Je buren kunnen je het behoorlijk lastig maken. Zo kun je in een conflict terecht komen over geluidsoverlast of rommel in de voortuin. Burenruzies kunnen hoog oplopen en zijn soms lastig op te lossen. Een rechtsbijstandverzekering kan in dat geval erg handig zijn. Met een rechtsbijstandverzekering een burenruzie oplossen? De verzekering biedt juridische hulp en helpt je om duidelijke afspraken te maken. Bij een burenruzie is het belangrijk om rustig te blijven, hoe moeilijk dat ook is. ga niet in eindeloze discussies. Laat de tegenpartij uitpraten en luister goed naar wat er gezegd wordt. Neem ook geen rigoureuze beslissingen in een conflictsituatie, maar vraag bedenktijd. Zeg dat je later op een onderwerp terugkomt. Bewaar ook alle berichtjes en e-mails die rondom het burenconflict verzonden zijn. Probeer samen met je buren goede afspraken te maken en leg die ook vast op papier.

Burenruzie oplossen met rechtsbijstandverzekering

Kom je er echt niet uit samen met je buren? Dan kun je je rechtsbijstandverzekering bij een burenruzie inschakelen. De jurist van de verzekering helpt bij de bemiddeling met de buren, adviseert je over de stappen die je kunt nemen. In het uiterste geval kan de jurist je een rechtszaak helpen starten. Het is belangrijk om op tijd een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als het conflict al bestaat, kun je daarvoor geen dekking krijgen. Daarom is het handig om dit direct te regelen. Let goed op welke zaken onder de basisdekking vallen.  Sommige rechtsbijstandverzekeringen dekken juridische hulp bij burenruzies in het basispakket. Bij andere verzekeraars moet je daarvoor een aanvullende module ‘wonen’ afsluiten. Vergelijk altijd verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar voor de juiste dekking en de beste premie. 

Rechtsbijstandverzekering burenruzie

Er zijn wettelijke rechten en plichten die jij en je buren ten opzichte van elkaar hebben. Deze zijn vastgelegd in het burenrecht. De afspraken zijn bedoeld om hinder te voorkomen. Gelukkig kun je je rechtsbijstandverzekering bij een burenruzie over een schutting of het geven van overpad vragen om juridische hulp en advies. Dat kan duidelijkheid geven over de rechten en plichten waar jij en je buren zich aan moeten houden. Een rechtsbijstandverzekering bij een burenconflict is zeker niet overbodig. Onderzoek wijst uit dat 20% van de Nederlanders te maken krijgt met een burenruzie. In dat geval is het fijn om terug te kunnen vallen op een deskundige. Die kan de feiten van de emoties kan scheiden en advies in een specifieke situatie geven. 

Module wonen dekt meestal burenruzie

Een rechtsbijstandverzekering helpt bij de juridische stappen die je moet nemen als een burenconflict niet is op te lossen. Is er sprake van onbedoelde schade, die je bij de buren hebt veroorzaakt? Bijvoorbeeld een kapotte carport, omdat je even niet oplette bij het parkeren? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering erg handig. Deze dekt de vervangingskosten of betaalt de reparatie. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten met de module ‘wonen’ is niet alleen behulpzaam bij een burenruzie. Ook in andere conflictsituaties kan het handig zijn. Als je in een appartement woont en onenigheid hebt met de Vereniging van Eigenaren. Of als je een geschil hebt met de gemeente of een andere instantie over je woning. Sommige verzekeraars hebben deze dekking ondergebracht in een module ‘consument en wonen’. Bij andere sluit je alleen aanvullend ‘wonen’ af.

Dekking rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt altijd een basisdekking. Welke vergoedingen hier precies onder vallen, verschilt per verzekeraar. Vergelijk daarom altijd verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar. Dit doe je gemakkelijk met een onafhankelijke vergelijkingssite. Vul enkele persoonlijke gegevens in, kies de gewenste aanvullende dekking en je ziet direct hoeveel premie je gaat betalen. Voor een rechtsbijstandverzekering bij burenruzie kies je de module ‘wonen’ of ‘consument en wonen’. Check wel eerst even of juridische hulp bij burenruzie onder de basisdekking valt of niet. Houd ook rekening met een wachttijd die veel verzekeraars hanteren voor je een beroep op je rechtsbijstandverzekering kunt doen. 

Is alleen een rechtsbijstandverzekering voldoende om juridische hulp te krijgen bij een burenruzie?

Dit is slechts in een aantal gevallen het geval. Doorgaans is de rechtsbijstandverzekering burenruzie onderdeel van de aanvullende module ‘wonen’. Heb je de aanvullende module afgesloten, dan ben je verzekerd van de ondersteuni8ng van een ervaren jurist, een jurist die uiteraard op de hoogte is van het burenrecht.

Hoe kan de rechtsbijstandverzekering burenruzie je helpen?

Heb je een rechtsbijstandverzekering burenruzie afgesloten, dan weet jij je ondersteund door iemand die alles weet over jouw rechten en plichten, de weet hoe te handelen bij een geschil over een schutting of het recht van overpad. Meer nog is de professional in staat emoties en feiten te scheiden. De kans om een burenruzie op te lossen is het grootst als je een rechtsbijstandverzekering burenruzie afsluit.

En hoe kan rechtsbijstandverzekering.nl je helpen?

Je kunt hier op deze website de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op die manier sluit je de de voor jou meest aantrekkelijke dekking. En dat is doorgaans een verzekering met een lage premie maar met de beste dekking.

5/5 - (26 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo