Geen rechtsbijstandverzekering? Kies voor gratis juridisch advies

Je hebt een conflict met de buren, problemen bij de afhandeling van een verkeersongeval of hebt ontslag gekregen? Dan is het te hopen dat je al een rechtsbijstandverzekering had afgesloten. Dan weet jij je in elk geval verzekerd van juridische ondersteuning. Wil je tijdens een lopend conflict een rechtsbijstandverzekering afsluiten, dan ben je te laat. Je krijgt namelijk geen rechtsbijstandverzekering voor een lopende zaak. Zaak dus om nu al een verzekering af te sluiten, in de wetenschap dat iedereen zomaar bij een conflict betrokken kan raken.

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Geen rechtsbijstandverzekering? Maak gebruik van gratis juridisch advies

Nou houdt de wereld niet op hoor als je te horen krijgt dat je geen rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten als sprake is van een al lopende zaak. Integendeel. Je hoeft ook niet meteen naar een advocaat te gaan. Het is veel verstandiger om hier op deze website je gegevens achter te laten. Er wordt vervolgens contact met je opgenomen door een specialist. De specialist zal je op basis van jouw verhaal adviseren wat voor jou logische vervolgstappen kunnen zijn. Pas na dit gratis juridisch advies neem je dus een volgende stap. De specialist is al geen ander in staat om jouw rechtspositie in te schatten en kan je tips en advies geven. Zo voorkom je dat je meteen al hoge kosten maakt als je naar een advocaat gaat.

Geen verzekering voor een al brandend huis

Geen rechtsbijstandverzekering. Het is veelal aan de orde als er sprake is van een lopende zaak, of als je een conflict aan had kunnen zien komen. Stel er wacht een reorganisatie op je werk en er wordt gesteld dat dit ten koste gaat van arbeidsplaatsen. Dan kun je op het moment dat maanden later ontslag dreigt, geen beroep doen op de rechtsbijstandverzekering. De verzekeraars zelf zeggen vaak dat ze geen verzekering bieden voor een al brandend huis.

Van burenruzie tot een dreigend ontslag

Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten ben je verzekerd van juridische ondersteuning als je in een conflict betrokken raakt. Dit kan van alles zijn. Het kan gaan om een burenruzie, de afwikkeling van een aanrijding of dreigend ontslag. Voor een klein bedrag per maand ben je verzekerd van de beste juridische ondersteuning. Het is een veel aantrekkelijkere optie dan een advocaat in de arm te nemen. De uurprijzen zijn torenhoog immers.

Welke stappen zet je als je geen rechtsbijstandverzekering krijgt

Mocht je geen rechtsbijstandverzekering kunnen krijgen als sprake is van een lopende zaak, dan is dat geen reden voor paniek. Integendeel. Kies voor gratis juridisch advies, door hier je naam, telefoonnummer en je e-mailadres achter te laten. Dan weet je welke stappen je kunt zetten om alsnog die juridische ondersteuning te krijgen die je op dat moment nodig hebt. Sluit wel meteen een rechtsbijstandverzekering af. Dan weet je zeker dat je in de toekomst wel een beroep kunt doen op de juridische specialisten van de verzekeraar.

Wanneer krijg je geen rechtsbijstandverzekering?

Je kunt geen rechtsbijstandverzekering afsluiten als er sprake is van een lopende zaak. Dit omdat verzekeraars wachttijden hanteren voor je ze van dienst zijn.

Wat doe je als je geen rechtsbijstandverzekering kunt krijgen?

Dan kies je voor gratis juridisch advies op deze website. Laat je naam en je e-mail en telefoonnummer achter. Vervolgens neemt een specialist contact met je op om vervolgstappen te bespreken.

Wat is dan een lopende zaak als je geen rechtsbijstandverzekering krijgt?

Dat is bijvoorbeeld als ontslag dreigt terwijl je al wist dat er een reorganisatie aan zat te komen. Hoe lang de wachttijden zijn, verschilt per aanbieder en die aanbieders kun je hier vergelijken.

4.9/5 - (27 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo