Rechtsbijstandverzekering Werk en Inkomen

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Een rechtsbijstandverzekering inkomen verzekert je van juridische hulp bij conflicten zoals met je werk, pensioen en studiefinanciering. Een rechtsbijstandverzekering biedt een goede basisdekking, bijvoorbeeld in bij een geschil met een webshop of een burenruzie. In dat geval kun je via je rechtsbijstandverzekering rechtshulp krijgen. Een jurist van de verzekering geeft je duidelijkheid over je rechten en plichten ten opzichte van de tegenpartij. Je krijgt advies over de stappen, die je het beste kunt nemen en krijgt daarbij alle hulp, die je nodig hebt. Wil je ook dekking bij conflicten over je inkomen, dan kun je de aanvullende module ‘werk en inkomen’ afsluiten. Hiermee krijg je hulp bij conflicten met je werknemer, die over je inkomen gaan. Maar ook geschillen met het pensioenfonds worden gedekt door de rechtsbijstandverzekering werk en inkomen.

Juridische hulp met een rechtsbijstandverzekering inkomen

Er zijn veel situaties waarin je een beroep kunt doen op je rechtsbijstandverzekering inkomen. Heeft je werkgever al een paar maanden geen of te weinig loon betaald? Krijg je die bonus niet, waar je wel recht op hebt? Dan kunnen de juridisch specialisten van de verzekering je helpen. Zij kunnen onder meer bemiddelen tussen jou en je werkgever. En als jullie er echt niet uitkomen, en de zaak voor de rechter komt, krijg je hulp van een advocaat via je rechtsbijstandverzekering inkomen. Die behartigt jouw belangen in de rechtbank. De kosten die je maakt, worden vergoed door de rechtsbijstandverzekering inkomen. Ook conflicten over andere vormen van inkomen vallen onder de rechtsbijstandverzekering inkomen. Denk hierbij aan geschillen rondom je uitkering of kinderbijslag. Maar ook bij onenigheid over studiefinanciering kun je je rechtsbijstandverzekering inschakelen.

Veel voorkomende situaties en problemen rondom werk en inkomen:

Afwijzen van verlof
Arbeidsconflict
Arbeidsmediation arbeidsconflict
Arbeidsongeschiktheid
Arbeidsovereenkomst
Bedrijfsongeval
CAO naleving
Concurrentiebeding
Diefstal op het werk
Discriminatie op het werk
Functiewijziging
Geschil over pensioen
Intimidatie door werkgever
Loonvordering
Ontbinding arbeidsovereenkomst
Ontslag
Ontslag met wederzijds goedvinden
Ontslag op staande voet
Ontslag tijdens ziekte
Ontslag via UWV
Ontslagvergunning UWV verweerschrift
Onvrijwillige overplaatsing
Outplacement
Pesten op werk
Slechte arbeidsomstandigheden
Vergoeding bij ontslag
Transitievergoeding
Niet functioneren
Reorganisatie
Werkgever failliet
Ontslag tijdens zwangerschap

Rechtsbijstandverzekering werk en inkomen op maat

Het mooie van een rechtsbijstandverzekering, is dat je hem helemaal kunt afstemmen op je eigen situatie. Zo heb je met de basisverzekering al een prima dekking. Daarnaast kun je diverse aanvullende modules afsluiten, voor zaken, die je ook gedekt wil hebben. Dat zijn bijvoorbeeld de modules ‘consumenten’, ‘wonen’ en ‘verkeer’. Zo kun je zelf kiezen wat je nodig hebt en betaal je nooit teveel. Lees wel altijd goed de polisvoorwaarden door. De dekking kan namelijk per rechtsbijstandverzekering verschillen. Het kan moeilijk lijken om een keuze te maken uit de vele rechtsbijstandverzekeringen, die er zijn. Er zijn bijvoorbeeld verschillende aanbieders van rechtsbijstand werk. Daarom is een online vergelijken erg handig. Door het invullen van enkele gegevens, zie je direct welke rechtsbijstandverzekering inkomen het beste bij jou past. 

Rechtsbijstandverzekering inkomen afsluiten?

Een rechtsbijstandverzekering Werk Inkomen helpt bij problemen met je werkgever, pensioen of studiefinancieringWil jij een rechtsbijstandverzekering inkomen afsluiten? Vergelijk dan snel en gemakkelijk de verschillende mogelijkheden. Je ziet in één oogopslag welke zaken er gedekt worden en hoeveel premie je per maand gaat betalen. Dat helpt je om een weloverwogen keuze te maken. Bedenk ook welke aanvullende modules je nodig hebt, zodat je in conflictsituaties altijd een beroep op je verzekering kunt doen. Het is belangrijk om op tijd een rechtsbijstandverzekering inkomen af te sluiten. Je krijgt namelijk alleen rechtshulp voor conflicten, die tijdens de verzekeringsperiode ontstaan. Bovendien hanteren sommige rechtsbijstandverzekeringen een wachttijd voor bepaalde modules. Pas als die verstreken is, kun je de verzekering vragen om juridische hulp.

Waar let je op bij het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen?

Om een goede vergelijking tussen verschillende rechtsbijstandverzekeringen te maken, kun je op een aantal dingen letten. In de eerste plaats is dat de dekking. Die is niet bij alle verzekeringen gelijk. Lees daarom goed de voorwaarden voor je een rechtsbijstandverzekering inkomen afsluit. Let er ook op dat je niet oververzekerd raakt. Sommige zaken, die onder de rechtsbijstandverzekering vallen, worden namelijk ook door andere verzekeringen gedekt. Zo hoef je die modules niet extra af te sluiten. En dat scheelt weer in de maandelijkse premie. Verder kun je nagaan of de dekking van je verzekering overal geldt of alleen in Nederland of in de Europese Unie. Ook dat kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Valt ‘werk en inkomen’ onder de dekking van de standaard rechtsbijstandverzekering?

Nee, dat is niet het geval. Wil jij een rechtsbijstandverzekering werk en inkomen, dan dien je te kiezen voor een aanvullende module, een module die vaak dezelfde naam heeft: werk en inkomen. De verzekering helpt je als er sprake is van conflicten rondom je werk, je pensioen maar ook rondom de studiefinanciering.

En wat houdt die hulp van de professional dan precies in?

Kies je voor het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering werk en inkomen dan kan een ervaren jurist je helpen als je te weinig loon ontvangen hebt of als je geen bonus gekregen hebt maar daar wel recht op hebt. Die hulp kan bemiddeld tussen jou en je werkgever zijn, het kan evenwel ook hulp bij de gang naar de rechter zijn als er geen andere oplossing meer is.

Hoe sluit je de beste rechtsbijstandverzekering werk en inkomen af?

Dat doe je door eerst de verzekeraars hier op deze website met elkaar te vergelijken. Op basis daarvan maak je die keuze die aansluit bij jouw wensen en kies je die verzekeraar met de laagste premie.

4.7/5 - (102 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo