Eenmanszaak rechtsbijstandverzekering


Wanneer je een eenmanszaak start komen er aardig wat dingen op je af, vooral als dit je eerste zaak is. Er moet van alles geregeld worden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Echter is het wel ontzettend belangrijk om een rechtsbijstandverzekering te hebben die je beschermt bij juridische conflicten. Hiervoor sluit je een zakelijke rechtsbijstandverzekering af zodat je altijd voorbereid bent op juridische conflicten

Rechtsbijstandverzekering eenmanszaak

Een rechtsbijstandverzekering als particulier is niet heel veel anders dan een zakelijke rechtsbijstandverzekering die je nodig hebt wanneer je een eenmanszaak begint. Echter zijn er een aantal cruciale verschillen waardoor het sterk aan te raden is om wel een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Voor alle risico’s die je met een eenmanszaak loopt zijn er verschillende modules. Wanneer je bijvoorbeeld producten levert en de ontvanger is niet tevreden en schakelt zijn of haar eigen rechtsbijstandverzekering in, is het fijn als je jezelf daartegen kunt beschermen zonder torenhogen kosten kwijt te zijn aan een advocaat. Andere zaken waar je met een rechtsbijstandverzekering voor verzekerd bent zijn bijvoorbeeld strafrechtzaken, arbeidsgeschillen en administratieve geschillen. Let er wel op dat je voor zaken zoals bijvoorbeeld een faillissement of belastingzaken niet verzekerd bent.

Rechtsbijstandverzekeringen eenmanszaak vergelijken

Ook voor zakelijke rechtsbijstandverzekeringen zijn er meerdere opties. Het verschilt per eenmanszaak welke verzekering en vooral welke modules op jou van toepassing zijn. Wanneer je niks met consumenten te maken hebt is het niet nodig om verzekerd te zijn voor consumenten conflicten en zou het geldverspilling zijn om die dekking wel te hebben. Vergelijkingswebsites bieden de optie om op basis van jouw persoonlijke gegevens en voorkeuren de juiste rechtsbijstandverzekering voor jou te selecteren. Makkelijker dan dit wordt het niet!

Rechtsbijstandverzekering eenmanszaak afsluiten

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is niet per se de goedkoopste verzekering die er is. Op het moment dat je de verzekering nodig hebt voor je eenmanszaak kunnen de kosten aardig hoog oplopen en dit zie je ook terug in de premie die je betaalt. Echter is het wel sterk aan te raden een rechtsbijstandverzekering voor je eenmanszaak af te sluiten. De kosten voor bijvoorbeeld een advocaat lopen heel snel heel hoog op en zeker als starter is dat een grote financiële tegenvaller. Wacht hier niet te lang mee want in sommige gevallen werken rechtsbijstandverzekeringen met een wachttijd!

Waarom is een rechtsbijstandverzekering voor een eenmanszaak zo belangrijk?

Heb je een eenmanszaak, dan heb je het al druk genoeg, Raak je betrokken bij een conflict, dan heb je niet eens de tijd daar mee aan de slag te gaan. Door een rechtsbijstandverzekering kun jij je werk blijven doen. Ondertussen lossen juristen van de rechtsbijstandverzekering het conflict op.

Helpt je particuliere rechtsbijstandverzekering je niet?

Nee, wat betreft de eenmanszaak heb je daar niets aan. Een rechtsbijstandverzekering eenmanszaak is een zakelijke verzekering. Er zijn speciale aanvullende modules voor een eenmanszaak die je bovenop de basis rechtsbijstandverzekering af kunt sluiten. Zo komt je bedrijf niet meteen in gevaar als je bedrijfsmatig bij een conflict betrokken raakt.

Hoe vind je de voor jou beste rechtsbijstandverzekering eenmanszaak?

Je kunt hier op deze website de verschillende verzekeraars prima met elkaar vergelijken. Zo kom je als vanzelf uit bij de voor jou beste verzekering met de laagste premie en de beste dekking.

4.8/5 - (13 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo