Rechtsbijstandverzekering premie

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

De premie van je rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer je bezig bent met rechtsbijstandverzekeringen vergelijken kom je er snel achter waar je premie van af hangt, en hoe je er zelf voor kunt kiezen of je eventueel een lagere premie wil. Vaak kun je ook aangeven met welke frequentie je het bedrag laat incasseren. Zo betaal je nooit teveel en hoef je toch niet bang te zijn dat je voor verrassingen komt te staan. Juridische kosten kunnen namelijk erg hoog oplopen!

Premie rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is voor de meeste mensen noodzakelijk omdat je nooit weet wanneer je juridische hulp nodig hebt of zelfs een rechtszaak aan moet gaan. De kosten voor een advocaat zijn vaak onbetaalbaar wanneer je deze zelf op moet hoesten. Maar, een rechtsbijstandverzekering is natuurlijk niet gratis. Het bedrag dat je daarvoor betaalt is de premie. In sommige gevallen wordt dit bedrag voor een jaar vastgezet. Maar, tegenwoordig zijn er ook een aantal verzekeraars die een deel van je premie terugbetalen wanneer je er weinig tot geen gebruik van hebt gemaakt. Al deze opties ontdek je wanneer je verzekeraars met elkaar vergelijkt voordat je je rechtsbijstandverzekering afsluit.

Waaruit bestaat de premie?

Vaak biedt een verzekeraar een standaard basispakket aan. Vanuit het basispakket ga je kijken of er eventueel extra dekkingen nodig zijn voor jouw situatie. Dit kan van alles inhouden en de mogelijkheden verschillen per verzekeraar. Wanneer dit besloten is geef je aan of de verzekering alleen voor jou geldt of ook voor je partner/gezin. Als single betaal je minder en kun je soms zelfs korting krijgen. De duur van je verzekering is ook van belang voor de hoogte van je premie. Hoe langer je verzekerde periode, hoe lager de premie. Kies je voor een vrijwillig eigen risico wordt je premie nog lager. Dit houdt wel in dat je een deel zelf moet betalen op het moment dat je gebruik maakt van je verzekering.

Premies vergelijken

Het is natuurlijk zonde om meer te betalen dan nodig is. Daarom is het sterk aan te raden om meerdere verzekeringen te vergelijken zodat je niet teveel betaalt. Er zijn verschillende vergelijkingssites waaronder rechtsbijstandverzekering.nl Hier kun je alle zaken die hierboven staan beschreven apart van elkaar invullen om zo bij de rechtsbijstandverzekering en de premie uit te komen die voor jou het voordeligst is.

Hoe wordt de hoogte van de premie van de rechtsbijstandverzekering berekend?

De premie die je betaalt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de duur van de verzekering een rol bij de hoogte van de premie. Het is daarnaast ook belangrijk of je kiest voor alleen een basisverzekering of daarbij nog een aanvullende module afsluit. Ook als je alleenstaand bent is de premie vaak lager dan wanneer je een gezin hebt.

Hoe betaal je de premie?

De meeste verzekeraars bieden je keuze. Doorgaans voldoe je de premie van de rechtsbijstandverzekering per maand. Bij een aantal kun je ook per kwartaal of per jaar betalen. Ook zijn er verzekeraars die teveel betaalde premie voor een deel terugbetalen. De premie van de verzekering is vrijwel altijd goedkoper dan wanneer je juridische ondersteuning kiest in de vorm van een advocaat.

Hoe vind je nou de verzekering met de laagste premie?

Je vindt de verzekering met de laagste premie door hier op deze website de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het is wel verstandig om breder te kijken dan alleen naar de premie. Het gaat uiteindelijk om het totale plaatsje en dus meer om de prijs- kwaliteitsverhouding.

5/5 - (23 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo