Rechtsbijstandverzekering bedrijven vergelijken

Binnen een bedrijf kan er juridisch gezien van alles misgaan. De oorzaak kan zowel intern als extern liggen maar hoe dan ook, het moet worden opgelost. Hier komt een rechtsbijstandverzekering goed van pas. Je meldt een zaak aan, hun juristen gaan er mee aan de slag en jij kunt verder met hetgeen waar je het beste in bent binnen het bedrijf. Maar, hoe kies je nou welke rechtsbijstandverzekering het beste bij jou past? Met rechtsbijstandverzekering voor bedrijven vergelijken kom je hier binnen een mum van tijd achter!

Waarom rechtsbijstandverzekering bedrijven vergelijken?

Op gebied van zakelijke rechtsbijstandverzekeringen is er enorm veel keus. Veel verzekeringen concurreren met elkaar en daar kun je als iemand die een verzekering zoekt goed gebruik van maken. Vaak kun je via vergelijkingswebsites korting krijgen op je premie en dat kan zo tientallen euro’s schelen. Ook kunnen de dekkingen per verzekeraar net iets verschillen en dat kan van groot belang zijn voor je bedrijf. Je moet zeker weten dat de risico’s die jij loopt gedekt worden door de verzekering. Als je een horecabedrijf hebt hoef je natuurlijk geen rekening te houden met consumenten die verkeerde producten thuis geleverd krijgen. Echter is het wel belangrijk om verzekerd te zijn wanneer een medewerker zich per ongeluk snijdt aan een kapot gevallen glas.

Rechtsbijstandverzekering bedrijven vergelijken

Wanneer je rechtsbijstandverzekeringen voor bedrijven gaat vergelijken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er wat gegevens die van belang zijn voordat een vergelijkingssite weet wat ze jou kunnen bieden. Zo willen ze weten hoeveel werknemers je bedrijf heeft, hoe veel oproepkrachten en in welke branche je je bevindt. Een zzp’er in de ICT-branche loopt natuurlijk andere risico’s dan een horecabedrijf met 20 medewerkers. Wanneer dit alles is ingevuld komt er een verzekeraar uit en kun je nog kijken voor eventuele aanvullende modules.

Rechtsbijstandverzekering bedrijf afsluiten

Wanneer je eenmaal een verzekering hebt gekozen kun je via de pagina rechtsbijstandverzekering afsluiten de stappen volgen die nodig zijn voor het afsluiten van je verzekering. Vaak kun je dan eerst je premie berekenen met de nodige gegevens en vervolgens, wanneer je akkoord bent gegaan met de premie, kun je de verzekering afsluiten. Mocht je nou nog een verzekering hebben lopen bij een andere verzekeraar helpen verzekeringen je vaak met het overstapproces!

Waarom is een rechtsbijstandverzekering belangrijk voor bedrijven?

Heb je een bedrijf, dan ligt het ‘gevaar’ voortdurend op de loer. En dat zowel in- en extern. Er kan elke dag iets misgaan namelijk. Met een rechtsbijstandverzekering laat jij juristen hun werk doen en kun jij je blijven concentreren op je eigen werkzaamheden.

Hoe vind je de beste verzekering voor jouw bedrijf?

Er is heel erg veel keuze wat betreft het afsluiten van rechtsbijstandverzekeringen. Wil je nooit teveel betalen? Vergelijk dan hier op de website de verzekeraars en vindt die verzekering met de laagste premie. Check wel altijd ook de dekking die je bij een verzekering hebt. Kijk dus verder dan alleen naar de hoogte van de premie.

Waar kan dan het verschil in premie door veroorzaakt worden?

Heel simpel. De hoogte van de premie die een bedrijf betaalt hangt bijvoorbeeld af van het aantal werknemers dat een bedrijf heeft, of je werkt met oproepkrachten en in welke branche je actief bent. Ook speelt het feit of je eventueel aanvullende module bovenop de basisverzekering een rol in de hoogte van de premie.

5/5 - (12 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo