Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering kost natuurlijk niet niks. Maar, wat kost het nou echt? Net als met elke andere verzekering betaal je hier een bepaald bedrag voor. Vaak is de frequentie per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Over het algemeen mag je die keus zelf maken. De bedragen lopen over het algemeen redelijk uiteen. Je premiebedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Op die manier is het ook zo makkelijk om een rechtsbijstandverzekering naar je eigen wensen aan te passe wanneer je deze afsluit.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Waar hangen de prijzen van af?

De prijzen van een rechtsbijstandverzekering in Nederland variëren tussen de €60 en €348 per jaar. Met dus een gemiddelde van €190 per jaar. Deze bedragen lopen zoals je ziet redelijk uiteen en dit hangt af van verschillende factoren. Zo zijn de kosten verschillend voor singles en stellen met of zonder gezin. Wanneer je ervoor kiest om je partner en eventuele kinderen mee te verzekeren, kost dit je natuurlijk extra. Het voordeel hiervan is wel dat je hele gezin verzekerd is en dat je je dus geen zorgen hoeft te maken wanneer iemand anders dan jijzelf een beroep moet doen op de rechtsbijstandverzekering. De premie is het meest afhankelijk van de dekking. Een verzekering met een brede dekking kost meer dan een minimale dekking. Heb je bijvoorbeeld geen auto, dan heb je ook niet per se een dekking voor voertuigen nodig.

Vrijwillig eigen risico

In tegenstelling tot onze zorgverzekeringen is een eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering vrijwillig. Je kunt de keus maken om totaal geen eigen risico te nemen, maar hierdoor is je premie wel iets hoger. Wanneer je wel een eigen risico neemt betaal je dus op het moment dat je je rechtsbijstandverzekering nodig hebt eerst je eigen bijdrage, en vanaf dat punt dekt de verzekering de rest. Hierdoor is je premie lager en het is dus ideaal wanneer je het gevoel hebt dat de kans dat je je verzekering moet gebruiken niet erg groot is.

Hoe vind je de beste prijs?

Er zijn ontzettend veel vergelijkingswebsites voor rechtsbijstandverzekeringen. Via deze websites kun je aangeven welke zaken voor jou van toepassing zijn. Ben je bijvoorbeeld alleenstaand, kun je meteen aangeven dat je rechtsbijstandverzekering alleen voor jouzelf afgesloten wordt. Hierdoor krijg je ook alleen de prijzen te die daarop van toepassing zijn. Zo kies je ook welke zaken je gedekt wil hebben en wat voor jou niet van toepassing is. Zo krijg je de premie die het beste bij jouw situatie past!

Is er sprake van hoge kosten als je een rechtsbijstandverzekering neemt?

Een rechtsbijstandverzekering kost geld. Het kost je echter altijd minder dan wanneer je een advocaat inhuurt. Hoe hoog de kosten zijn, hangt van verschillende aspecten af. Wat wel zeker is, is dat je de premie elke maand kunt voldoen, maar ook kunt kiezen voor een betaling per kwartaal of zelfs per jaar.

Waar hangen de kosten van de rechtsbijstandverzekering van af?

De kosten voor een rechtsbijstandverzekering hangen af van een aantal factoren. Zo is een zakelijke verzekering duurder on vergelijking met een particuliere verzekering. Ook maakt het verschil of je een basis rechtsbijstandverzekering afsluit of je kiest voor aanvullende modules.

Welke rol speelt rechtsbijstandverzekering.nl in de kosten?

Door hier op deze website de verzekeraars met elkaar te vergelijken, krijg je al snel de verzekeraar in beeld die de laagste kosten hanteert. Het is wel verstandiger verder te kijken dan alleen naar de hoogte van de premie. Kies voor de verzekeraar met de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

4.9/5 - (16 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo