Gratis rechtshulp

In de ideale situatie is iedereen goed verzekerd en is er nooit iets aan de hand. De praktijk is echter weerbarstiger. Neem de rechtsbijstandverzekering, een verzekering waar je vaak pas aan denkt als je de verzekering nodig hebt. En dan is het in feite al te laat, althans voor het dan lopende conflict.

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Kies voor gratis juridisch advies via deze website en vervolgens voor gratis rechtshulp

Lopende conflicten gaan niet samen met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Dan helpen de verzekeraars je niet en om dat ook uit te sluiten hanteren ze wachttijden, doorgaans een periode tussen de drie en de zes maanden. Paniek? Welnee, want er zijn nog andere mogelijkheden voldoende. Laat gewoon je gegevens achter op deze website en je wordt op korte termijn gecontacteerd door een specialist. Die kan jouw rechtspositie bepalen en kan je gratis juridisch advies geven, bijvoorbeeld over de vervolgstappen die je kunt zetten.

In bepaalde gevallen kun je rekenen op gratis rechtshulp

Nou kan die specialist in bepaalde gevallen wijzen op gratis rechtshulp. Mensen met een kleine beurs en die voldoen aan de voorwaarden kunnen namelijk een beroep doen op gratis rechtshulp. Je krijgt dan gewoon gratis juridisch advies en ondersteuning. Er is gratis rechtshulp om te voorzien in een maatschappelijke behoefte en om op laagdrempelige wijze te adviseren dan wel te verwijzen naar specialisten om zo problemen op allerlei gebieden te voorkomen.

Rechtsbijstandverzekering voor slechts een klein bedrag per maand

En zo kan iedereen uiteindelijk rekenen op professionele ondersteuning, ongeacht jouw financiële situatie. Gelukkig maar, want een gebrek aan middelen mag eigenlijk geen reden zijn om je maar neer te leggen bij een conflict of geschil. Juist om die reden is een rechtsbijstandverzekering ideaal, als sprake is van een normale situatie. Een rechtsbijstandverzekering kost je slechts een klein bedrag per maand, en dat terwijl je kunt rekenen op de beste professionele ondersteuning. Die ondersteuning kan adviserend zijn, het kan echter ook begeleiding tijdens een rechtszaak zijn. Zoek je bij een conflict je heil bij een advocaat, dan ben je in elk geval veel duurder uit.

Vul je basisverzekering aan met aanvullende modules

Doorgaans bieden de verzekeraars je een basis rechtsbijstandverzekering die je naar eigen wens aan kunt vullen met verschillende modules. Denk in dat kader maar eens aan de aanvullende modules ‘werk en inkomen’ en ‘verkeer’. Zo kun je precies dat pakket samenstellen dat bij jouw specifieke situatie past. Krijg je echter te maken met een wachttijd of ontbeer je de financiële middelen, dan is het verstandig om hier op deze website je gegevens achter te laten. Dat geldt ook als je direct ondersteuning wenst. Gratis juridisch advies kan je dan verder helpen, in elk geval bij het nemen van de juiste vervolgstappen.

Is er zoiets als gratis rechtshulp?

Ja, dat is er. Zit het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering er niet in, dan kan gratis rechtshulp je alsnog verder helpen.

En hoe krijg je dan gratis juridisch advies?

Je krijgt gratis juridisch advies door je gegevens hier op de website achter te laten. Een specialist zal contact met je zoeken en met deze expert kun je vervolgstappen bespreken.

Wanneer helpt een rechtsbijstandverzekering je niet?

Als sprake is van een lopend conflict, kun je niet meteen geholpen worden. Dat kan pas na een wachttijd ergens tussen de drie en de zes maanden. Daarom is het tijdig afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zo belangrijk.

5/5 - (26 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo