Inloopspreekuur advocaat

Pas als je een beroep hebt gedaan op de rechtsbijstandverzekering, dan weet je hoeveel waarde deze verzekering voor je kan hebben. In de praktijk echter, denk je vaak aan de rechtsbijstandverzekering op het moment dat je de verzekering nodig hebt. En juist dan geeft de rechtsbijstandverzekering niet thuis.

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Bij een lopend conflict geldt een wachttijd; inloopspreekuur advocaat is een alternatief

Het is namelijk zo dat wanneer sprake is van een al lopend conflict en je dus aan de rechtsbijstandverzekering denkt, er een wachttijd geldt. De verzekeraars verzekeren nou eenmaal geen brandende huizen. Je kunt tijdens een conflict wel een rechtsbijstandverzekering afsluiten, die kun je echter pas gebruiken na de wachttijd, doorgaans een periode van tussen de drie en de zes maanden.

Rechtsbijstandverzekering.nl bied je gratis juridisch advies

Mocht jij nou in een dergelijke situatie belanden, zit dan niet bij de pakken neer. Er zijn nog voldoende alternatieven. Het beste is om je gegevens hier op de website achter te laten. Je wordt vervolgens gebeld door een specialist, die je gratis juridisch advies geeft. Hij of zij kan na het aanhoren van jouw verhaal prima aangeven welke vervolgstappen er zijn. Zo zou je het inloopspreekuur advocaat kunnen gebruiken.

Kies voor het inloopspreekuur advocaat

Soms ontkom je niet aan het inschakelen van een advocaat. Wil je eerst kennismaken met de advocaat, dan kun je via het inloopspreekuur advocaat op een informele wijze kennismaken met de advocaat. Je kunt ook gebruik maken van het inloopspreekuur advocaat om jouw conflict meteen voor te leggen. De advocaat kan al snel aangeven wat de mogelijkheden eventueel zijn en wat jouw rechtspositie is. Je zit dan nog nergens aan vast. Wel kan het inloopspreekuur advocaat uitmonden in een deal en kun je de advocaat inhuren om samen met jou het conflict op te lossen.

Verzekerd van de beste juridische ondersteuning

Natuurlijk is een rechtsbijstandverzekering perfect. Je weet je dan verzekerd van de beste juridische ondersteuning bij een conflict. Soms is alleen advies al voldoende, soms begeleiden de juristen en advocaten van jouw verzekering je tot aan de rechtszaal. Alleen niet dus als het conflict al loopt. Dan geldt de wachttijd. En dan kan een inloopspreekuur advocaat een oplossing zijn.

Kies aanvullende modules bij de basis rechtsbijstandverzekering

Sluit je een rechtsbijstandverzekering af, dan kies je vaak voor een basisverzekering. Je kunt daar vervolgens aanvullende modules bij kiezen als bijvoorbeeld ‘werk en inkomen’ of ‘verkeer’. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is dus maatwerk. Je kunt precies dat pakket samenstellen dat bij jou en jouw specifieke situatie past.

Waarom is er een inloopspreekuur advocaat?

Een inloopspreekuur advocaat is een gratis spreekuur waarin je kennis kunt maken met de advocaat die eventueel je belangen gaat behartigen. Het kan echter ook zijn dat je de mening van de advocaat wilt horen over jouw conflict en de rechtspositie. Je maakt er gebruik van als de rechtsbijstandverzekering geen uitkomst kan bieden.

En wat is gratis juridisch advies?

Je kunt gratis juridisch advies krijgen door hier op de website je gegevens achter te laten. Je wordt vervolgens gebeld door een specialist die je je wijst op eventuele vervolgstappen.

Waarom zou een rechtsbijstandverzekering je niet kunnen helpen?

Als je een rechtsbijstandverzekering af wilt sluiten tijdens een conflict, dan geldt de wachttijd. Dit is een periode waarin de verzekering je niet helpt. Pas na de wachttijd kun je een beroep doen op de rechtsbijstandverzekering.

5/5 - (22 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo