Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Net als bij alle andere verzekeringen heb je ook voor je rechtsbijstandverzekering een ruime keuze uit verschillende opties zodat je de verzekering kan vinden die het beste bij jouw situatie past. Zo zijn er verschillen in dekkingen, prijzen, en gezinssituaties. Over het algemeen bieden de meeste verzekeraars dezelfde basisdekkingen aan, echter zijn de bijzaken vaak verschillend en daarom is het verstandig om meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken. Hier kun je je alvast verdiepen in het aanbod aan verschillende verzekeringen en de pakketten met elkaar vergelijken.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is hoogst waarschijnlijk niet je enige verzekering. Pas dus goed op dat je geen overlappingen hebt qua dekking met je andere verzekeringen. Hierdoor kan het zijn dat je maandelijks onnodig veel betaalt. Sommige verzekeringen hebben zoveel klanten dat er van tijd tot tijd een wachttermijn geldt. Verwacht je op korte termijn juridische hulp of advies nodig te hebben? Kies dan een verzekering waarbij je meteen terecht kan. Ook zijn er altijd bepaalde voorwaarden verbonden aan je verzekering. Zorg ervoor dat je deze ten alle tijden goed doorleest voordat je een verzekering afsluit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Welke rechtsbijstandverzekering past het beste bij jou

Kom je regelmatig in het buitenland? Let er dan op dat je een rechtsbijstandverzekering afsluit die ook dekking in het buitenland biedt. Kom je nou vrijwel nooit in het buitenland? Dan kun je die dekking natuurlijk weglaten uit je premie en dat kan je weer maandelijkse kosten schelen. Ook zijn er pakketten waarin je je hele gezin mee kan laten verzekeren. Wil je alleen je voertuig laten verzekeren, dan kies je voor een motorrechtsbijstandverzekering. Je kan je pakket op verschillende manieren volledig op jouw levensstijl en voorkeuren laten aanpassen. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je nooit bang te zijn dat er ineens iets buiten je dekking valt. 

Rechtsbijstandverzekering gekozen, en dan?

Nu je weet welke verzekering je wil afsluiten wordt het tijd dat je dit ook daadwerkelijk gaat doen. Kijk op de pagina afsluiten om te zien welke stappen je moet volgen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Wanneer je al je gegevens hebt ingevuld hoor je vanzelf wat er nog meer moet gebeuren en voordat je het weet is de verzekering afgesloten.

4.7/5 - (24 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo