Rechtsbijstandverzekering Centraal Beheer

Met de rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer sta je in 2024 sterk bij juridische problemen. Of je nu ruzie hebt met je werkgever over je contract, onenigheid met de gemeente of gedoe bij de verkoop van je huis. Samen met Stichting Achmea Rechtsbijstand, zorgt Centraal Beheer ervoor dat je niet alleen staat. Met ruim netwerk van ruim 700 juristen, advocaten en mediators helpen ze je graag verder, of je nu wel of niet verzekerd bent.

“Met de kennis & expertise van Achmea, zit je er met de Centraal Beheer rechtsbijstand op juridisch gebied warmpjes bij.” — Kasper, expert rechtsbijstandverzekeringen

Stel zelf je Centraal Beheer rechtsbijstand samen

rechtsbijstandverzekering centraal beheer
Rechtsbijstandverzekering Centraal Beheer

Het grote voordeel van de rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer is dat iedere module los af te sluiten is. Je hebt dus niet te maken met één basismodule die je minstens moet hebben. Nee, je kunt helemaal zelf bepalen welke module of combinatie van modules je wilt verzekeren. Zo bepaal jij zelf waarvoor je je wel of niet wilt verzekeren. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende 4 modules.

1. Verkeer en medisch

Als je een ongeluk krijgt in het verkeer of problemen hebt na een medische behandeling, is dat al lastig genoeg. Stel je voor dat je daardoor ook nog juridische problemen krijgt. Dan is het wel zo handig dat je een rechtsbijstandverzekering hebt.

Wat is WEL verzekerdWat is NIET verzekerd
Juridische hulp als je een ongeluk hebt gehad in het verkeer

Als je meedoet aan een race of een snelheidswedstrijd

Problemen met de reparatie of het onderhoud van je voertuig

Problemen bij het kopen of verkopen van je voertuig

Gedoe over je rijbewijs, vaarbewijs of het bewijs dat je voertuig van jou is

Als je rijdt, vaart of vliegt terwijl dat niet mag

Schade door een fout van een dokter of ziekenhuis

Als je schade veroorzaakt omdat je alcohol, drugs, medicijnen of andere stoffen hebt gebruikt

Als je psychische problemen krijgt door iemand anders zijn schuld

Een juridisch probleem dat je al had of zag aankomen toen je de verzekering afsloot

Een rechtszaak tegen een ziekenhuis, dokter, iemand die in de zorg werkt of een zorginstelling

 

2. Consument en wonen

Als je problemen hebt met de verkoop van je huis, ruzie met de buren, iets online koopt dat nooit aankomt, of als een privéfoto zonder jouw toestemming op internet verschijnt, staat Centraal Beheer met deze module voor je klaar.

Wat is WEL verzekerdWat is NIET verzekerd
Problemen met huren, verhuren, kopen, verkopen, nieuwbouw, aanbouw of verbouwen van je huis

Problemen met een tweede huis

Problemen met het kopen van spullen voor je huis, zoals een keuken, televisie of bank

Problemen met zakelijke contracten

Problemen met contracten, bijvoorbeeld met je telefoonprovider

Problemen met zaken die je aan anderen verhuurt

Ruzies met je buren

Problemen rondom echtscheiding of uit elkaar gaan

Problemen door internetfraude

Problemen over alimentatie, ouderlijk gezag of omgang met je kinderen

3. Werk, inkomen en pensioen

Als je het niet eens bent met je werkgever over je contract of als je problemen hebt met je pensioen, dan staat Centraal Beheer met deze module voor je klaar.

Wat is WEL verzekerdWat is NIET verzekerd
Problemen met je arbeidscontract, je salaris en ontslag

Problemen die te maken hebben met je eigen bedrijf

Problemen met je pensioen of arbeidsongeschiktheidsverzekering

Problemen over een erfenis

Problemen met sociale verzekeringen of voorzieningen, zoals een uitkering of kinderbijslag

Problemen met toeslagen van de Belastingdienst

Problemen met lichamelijke of geestelijke schade die je op je werk hebt opgelopen, bijvoorbeeld door een ongeluk op het werk

Een conflict dat je al had of zag aankomen toen je de verzekering afsloot

Problemen met je studiefinanciering.

Problemen over wetten of regels die voor iedereen gelden

4. Familie, belasting en vermogen

Als je een juridisch probleem krijgt over belastingen, toeslagen, een tweede huis, een erfenis of een echtscheiding, kun je bij Centraal Beheer terecht voor juridische hulp. Let op: als je de verzekering hebt afgesloten, moet je wel een jaar wachten voordat je mediation bij een echtscheiding kunt gebruiken.

Wat is WEL verzekerdWat is NIET verzekerd
Problemen met een erfenis, wie de baas is over iemands geld (bewindvoering) of adoptie

Problemen met zakelijke verhuur

Problemen met advies over beleggen en het beheren van je vermogen

Problemen die te maken hebben met je eigen bedrijf, praktijk of kantoor

Problemen met aandelen, obligaties en opties

Problemen over de geschatte waarde van je huis (WOZ-waarde)

Problemen met de Belastingdienst

Een conflict dat je al had of zag aankomen toen je de verzekering afsloot

Problemen met het kopen, verkopen of verbouwen van je tweede huis

Problemen met het maken van bezwaar bij de Belastingdienst

Hulp bij een echtscheiding door mediation, tot €2.500

 

Voordelen van de Centraal Beheer rechtsbijstandverzekering

1. Geen eigen risico of minimumbedrag

Bij Centraal Beheer zit je goed zonder zorgen over extra kosten. Je betaalt namelijk geen eigen risico en Centraal Beheer doet ook niet moeilijk over minimumbedragen. Dat betekent dat je altijd kunt rekenen op juridische hulp, groot of klein, zonder dat je bang hoeft te zijn voor onverwachte uitgaven. Met Centraal Beheer sta je sterk, zonder kleine lettertjes die in de weg staan.

2. Persoonlijke hulp van ruim 700 juridisch experts

Je hebt toegang tot een indrukwekkend netwerk van meer dan 700 juridische experts. Wat je vraag ook is, er staat altijd iemand klaar met het juiste antwoord en de beste oplossing. Met zo’n uitgebreid team van specialisten aan je zijde, kun je elk juridisch vraagstuk met vertrouwen tegemoet treden.

3. Flexibele dekking

Bij Centraal Beheer geniet je van complete vrijheid om je rechtsbijstandverzekering precies zo in te richten zoals jij dat wilt. Elke module is onafhankelijk van elkaar te kiezen, waardoor je een verzekering samenstelt die perfect aansluit op jouw persoonlijke behoeften en situatie. Zo betaal je nooit voor meer dan je nodig hebt.

4. Rechtshulp zonder verzekering

Bij Centraal Beheer hoef je niet in de kou te staan als je een juridisch probleem hebt. Ook zonder een rechtsbijstandverzekering bieden ze je hulp met Rechtshulp on demand. Voor een vast bedrag staan er experts voor je klaar om je bij te staan met juridische ondersteuning, precies op het moment dat jij het nodig hebt. Met Juridische Hulp van Centraal Beheer vind je een oplossing voor jouw juridische vraagstukken, zonder vast te zitten aan een verzekering.

5. Ook een zakelijke rechtsbijstandverzekering is mogelijk

Bij Centraal Beheer begrijpen ze dat elke freelancer en mkb’er unieke bescherming nodig heeft. Daarom bieden ze een zakelijke rechtsbijstandverzekering die speciaal is ontworpen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Of je nu zelfstandig ondernemer bent of een middelgroot bedrijf leidt, de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer zorgt ervoor dat je juridisch sterk staat. Van contractgeschillen tot arbeidsrechtelijke kwesties, met Centraal Beheer sta je er nooit alleen voor.

Klantenservice Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer maken ze het je graag gemakkelijk. Heb je een vraag of hulp nodig? Start dan snel een livechat via de website, vul het contactformulier in, of bel naar (055) 579 8000 voor direct persoonlijk advies. En om het nog mooier te maken krijg je toegang tot de ‘Mijn Centraal Beheer‘ omgeving via onze website en app. Hier kun je zelf veel zaken regelen en eenvoudig contact leggen met Centraal Beheer.

Veel gestelde vragen

Wat is een rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer?

De rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer biedt juridische ondersteuning bijvoorbeeld bij verkeersovertredingen, als er sprake is van een borgsom of als je getuige bent bij een strafzaak. De basisverzekering kun je met aanvullende modules uitbreiden.

Wat zijn dan aanvullende modules bij Centraal Beheer?

Je sluit bij Centraal Beheer een basis rechtsbijstandverzekering af die je kunt uitbreiden met de modules Verkeer en Medisch, Consument en Wonen, Werk en Inkomen en Fiscaal en Vermogen. Zo kun je dus precies die module kiezen die bij jouw specifieke situatie past.

Hoe geeft Centraal Beheer invulling aan de rechtsbijstandverzekering?

Centraal Beheer kiest voor de samenwerking met Achmea wat betreft deze verzekeringsvorm. Je bent zeker van de hulp van ervaren en onafhankelijke juristen. Of Centraal Beheer de voor jou beste verzekeraar is? Dan zie je als je op deze website de verzekeringen met elkaar gaat vergelijken.

Reviews en ervaringen Centraal Beheer

Al jaren een rechtsbijstand via Centraal Beheer

Al jaren zitten we met het hele gezin op een rechtsbijstandverzekering bij Centraal Beheer. We hebben nog nooit problemen gehad met Centraal Beheer. Vragen worden netjes opgelost en ze staan je altijd keurig te woord!

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
4 januari 2021
door
Bastiaan

Wat vind jij van Centraal Beheer?

4.6/5 - (21 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd: