Boete auto niet verzekerd

Heb je een auto gekocht? Dan is het noodzaak om vanaf het eerste moment je auto te verzekeren. Wanneer je in een onverzekerde auto rondrijdt, kun je een hoge boete krijgen. Het is belangrijk om je aan de regels te houden als je een auto koopt. Dit zorgt ervoor dat je veilig van de auto gebruik kunt maken. Heb je onterecht een boete ontvangen voor een auto die niet verzekerd is? Dan heb je de kans om bezwaar te maken op de boete. Op deze pagina lees je hoe hoog de boete is voor een auto die niet verzekerd is en op welke manier je de verkeersboete kunt aanvechten.

Nu bezwaar maken
Tip: voor hulp bij problemen in de toekomst kan je een rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Hoe hoog is de boete voor een auto die niet verzekerd is?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een strafbaar feit pleegt op het moment dat je in een onverzekerde auto rondrijdt. In Nederland is het voor iedere auto-eigenaar verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit dient in ieder geval een basisverzekering te zijn. Wil je de auto volledig laten verzekeren? Kies dan voor een allriskverzekering. Zorg dat de auto direct vanaf het moment van aankoop verzekerd is. De boete voor een auto die niet verzekerd is, is niet mis. Wanneer je door een agent staande wordt gehouden en je niet verzekerd bent, is de boete voor een auto die niet verzekerd is tenminste €550 euro.

Een andere manier om deze boete opgelegd te krijgen is door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), bij hen betaal je €400 euro boete. Rijd je ooit schade met een onverzekerde auto, dan moet je alles zelf betalen. Komen verzekeraars erachter dat je al een lange tijd onverzekerd rondrijdt? Dan is de kans groot dat zij je niet als klant aannemen.

Wat is de rol van de RDW op het gebied van boetes voor onverzekerde auto-eigenaren?

De RDW kan in hun systeem zien welke geregistreerde auto’s daadwerkelijk aan een autoverzekering gekoppeld zijn. Het is belangrijk dat de auto en de verzekering op dezelfde naam staan. Komt de RDW erachter dat je onverzekerd de weg op blijft gaan? Dan kun je van hen een waarschuwing verwachten. Je krijgt de waarschuwing binnen 28 dagen opgestuurd. Het is belangrijk dat je na de waarschuwing direct een autoverzekering afsluit. Doe je dit niet? Dan ontvang je een boete voor de auto die niet verzekerd is. De RDW is gemachtigd om de boete van €400 euro maximaal drie keer per jaar op te leggen. Wanneer je er drie keer geen gehoor aangeeft, betaal je zomaar €1200 euro.

Zorg ervoor dat je een boete, zoals in het verkeer, altijd op tijd betaald. Wanneer je de boetes laat oplopen, zonder te betalen, kan je zaak uiteindelijk voor de strafrechter komen. Zelfs als je in beroep gaat tegen je boete, dien je hem eerst voldaan te hebben.

Op welke manier kan Rechtsbijstandverzekering.nl je helpen bij een boete voor een auto die niet verzekerd is?

Heb je geen rechtsbijstandverzekering en krijg je onterecht een verkeersboete uitgedeeld? Dan is het niet mogelijk om de rechtsbijstandverzekering per direct af te sluiten en direct in te zetten voor het afhandelen van je juridische problemen. Deze verzekering kan alleen ingezet worden voor toekomstige boetes, dit werkt helaas niet met terugwerkende kracht. Wil je de boete toch aanvechten met hulp van juridische experts? Dan kun je ervoor kiezen om de boete gratis te uploaden. Onze specialisten kijken dan direct voor je wat zij kunnen doen. De dienst is gratis en je hoort vanzelf of de boete wordt kwijtgescholden.

Verder kun je op Rechtsbijstandverzekering.nl interessante en onafhankelijke informatie over verschillende verzekeraars terugvinden. Vergelijk je mogelijkheden, zodat je uiteindelijk voor een rechtsbijstandverzekering kiest die bij je past.

5/5 - (32 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo