Rechtsbijstand lopend conflict

Ideaal, een rechtsbijstandverzekering. Mits de verzekering maar tijdig is afgesloten. Het is een gegeven dat rechtsbijstand lopend conflict door vrijwel geen enkele verzekeraar verzorgd wordt. Die verzekeren zoals ze zelf zeggen geen huizen die al in brand staan. Wil je toch rechtsbijstand bij een lopend conflict? Vraag dan gratis juridisch advies aan via deze website. Dan zet je altijd de juiste vervolgstappen.

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Geen rechtsbijstand bij een lopend conflict

Verzekeraars hanteren bij hun rechtsbijstandverzekering een zogenaamde wachttijd. Dat is een periode waarin ze jou niet van dienst zijn. Zo wordt uitgesloten dat ze je bij staan bij al lopende zaken en conflicten. De lengte van de wachttijd kan per verzekeraar verschillen. Gemiddeld genomen kun je echter uitgaan van een periode tussen de drie en de zes maanden. Door de verzekeraars hier op deze website te vergelijken, zie je ook de verschillen in wachttijden helder in beeld.

Specialist kan je helpen bij logische vervolgstappen

Toch wil je vaak rechtsbijstand bij een lopend conflict. Je hebt soms simpelweg juridische bijstand nodig. Voor je nou meteen een dure advocaat in de arm neemt, doe je er verstandig aan hier op deze website de gegevens achter te laten. Een specialist neemt vervolgens contact met je op voor gratis juridisch advies. Aan de hand van jouw verhaal, kan de specialist jouw rechtspositie bepalen en kan hij of zij je aanbevelingen doen wat logische vervolgstappen voor je kunnen zijn. Zo voorkom je in elk geval dat je meteen te maken krijgt met torenhoge advocaatkosten. Misschien is de gang naar de advocaat wel helemaal niet nodig.

Voor je het weet ben je in een conflict verwikkeld

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is erg verstandig. Hoewel niemand er vanuit gaat, kun je zomaar verwikkeld raken in een conflict. Het is dan wel prettig dat jij je verzekerd weet van alleen de beste juridische ondersteuning. En die zekerheid heb je met een rechtsbijstandverzekering. Meestal sluit je een basisverzekering af die je vervolgens uit kunt breiden met allerlei aanvullende modules. Dan kun je denken aan ‘verkeer’, ‘wonen’ en ‘werk en inkomen’. Zo kun je precies die verzekering afsluiten die bij jou past. Sluit dus wel tijdig een rechtsbijstandverzekering af. Een rechtsbijstand lopend conflict vind je niet. Dan ben je aangewezen op gratis juridisch advies en zul je eventueel alsnog een advocaat in moeten schakelen.

Zo krijg je alsnog de juiste juridische ondersteuning

Door hier op deze website je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter te laten, weet je zeker dat een specialist contact met je opneemt. Dat kost je niets maar het gratis juridisch advies kan je wel de weg leiden en zorgt ervoor dat je zo alsnog de gewenste juridische ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Rechtsbijstand lopend conflict, is dat mogelijk?

Nee. Je kunt geen rechtsbijstandverzekering afsluiten bij een al lopend conflict. De verzekeraars hanteren namelijk een wachttijd vaak van tussen de drie en de zes maanden. In die periode zal je geen rechtsbijstand geboden worden.

Als rechtsbijstand niet mogelijk is, wat doe je dan?

Laat dan je gegevens achter op deze website. Een specialist zal dan contact met je opnemen en eventuele vervolgstappen met je doornemen.

Wat zijn de kosten van dit juridische advies?

Laat jij je gegevens achter en heb je een gesprek met een specialist, dan kost je dat niets. Er is dus sprake van gratis juridisch advies. Verwijst hij je naar bijvoorbeeld door naar een advocaat, dan betaal je uiteraard gewoon de kosten voor de advocaat.

5/5 - (21 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo