Rechtsbijstandverzekering belasting

Een rechtsbijstandverzekering kan in vele situaties hulp bieden. Ook als je een conflict hebt over belastingen die je moet betalen. Of als je in een juridisch geschil belandt over beleggingen of een tweede woning. In dat geval kan je rechtsbijstandverzekering belasting je helpen een oplossing te vinden. Als je verzekerd wilt zijn van hulp bij deze conflicten, sluit je de module ‘fiscaal recht en vermogen’ af. Dan kun je altijd terecht voor advies en bemiddeling door een juridisch adviseur. Vergelijk altijd van te voren verschillende aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen met elkaar. Zo weet je zeker dat je de juiste rechtsbijstandverzekering belasting voor de beste prijs kunt afsluiten. Online maak je gemakkelijk een goede vergelijking. Zo zie je in één overzicht welke verzekeraar het beste bij je past. 

Rechtsbijstandverzekering voor conflicten rondom belasting

Met de module ‘fiscaal recht en vermogen’ ben je in Nederland verzekerd tegen verschillende conflicten. In de eerste plaats krijg je hulp bij geschillen over aandelen, opties en obligaties. Dat geldt ook voor conflicten met je vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Ook juridische problemen met de belastingdienst kun je aanpakken met hulp van je rechtsbijstandverzekering belasting. Daarnaast is deze module ook belangrijk als je een vakantiehuis of tweede woning bezit. Andere conflicten worden niet gedekt. Zakelijke geschillen rondom je bedrijf vallen niet onder de verzekering, net als conflicten die zijn ontstaan vanwege fraude, die door jou is gepleegd. Lees altijd goed de voorwaarden van de verzekering door om te weten welke zaken verder wel of niet worden gedekt.

Wat kan de rechtsbijstandverzekering belasting voor je doen?

Stel je voor dat je het niet eens bent met een beslissing van de Belastingdienst. Dan kun je een bezwaarschrift indienen. Als dat bezwaar volgens jou onterecht wordt afgewezen, kun je je rechtsbijstandverzekering belasting inschakelen. Dit geldt alleen voor privé belastingen. Je rechtsbijstandverzekering weet wat jouw rechten zijn. Ook adviseren ze je over de juridische mogelijkheden in deze situatie. Als het nodig is, kan de verzekering handelen namens jou en de eisen van de tegenpartij verdedigen. Soms is het nodig met de zaak naar de rechter te gaan. Dan zorgt je rechtsbijstandverzekering voor een advocaat en vergoed de kosten tot een bepaald maximum. Zo heb je met een rechtsbijstandverzekering belasting een veel grotere kans om conflicten met de Belastingdienst op te lossen.

Rechtsbijstandverzekering voor belasting conflicten afsluiten?

Met de module Rechtsbijstandverzekering Belasting word je geholpen bij conflicten met de BelastingdienstEen rechtsbijstandverzekering is te allen tijde aan te raden. Een standaard rechtsbijstandverzekering geeft je juridische hulp bij allerlei conflicten. Bij een geschil over producten, die je hebt gekocht bijvoorbeeld. Of bij een burenruzie of conflict met een reisorganisatie. In dat geval kun je een beroep doen op de juridische specialisten van de verzekering. Let er wel op dat de verzekeraar alleen conflicten dekt, die zijn ontstaan na het afsluiten van de verzekering. Ook hanteren sommige verzekeringsmaatschappijen een wachttijd. Pas daarna kun je een beroep op hen doen voor juridische hulp. De juristen geven je advies over de juiste stappen en kunnen, als het nodig is, bemiddelen met de andere partij. Daarom kan een rechtsbijstandverzekering belasting erg handig zijn. 

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Wil je een rechtsbijstandverzekering belasting afsluiten? Maak dan online snel en eenvoudig een vergelijking tussen verschillende rechtsbijstandverzekeringen. Bekijk goed wat er onder de basisdekking valt. Wil je meer zaken verzekeren? Dan kun je extra modules afsluiten, bijvoorbeeld ‘familierecht’ of ‘werk en inkomen’. Deze modules geven aanvullende dekking op zaken, die niet in de basisverzekering worden vergoed. Ga ook even na of bepaalde dekkingen al in een andere, bestaande verzekering zitten. Je autoverzekering dekt namelijk ook vaak rechtsbijstand bij verkeerszaken. Dan hoef je bij je rechtsbijstandverzekering geen extra module af te sluiten. Als je alleen de dekkingen kiest, die voor jou van belang zijn, betaal je nooit teveel. 

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo