Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Een rechtsbijstandverzekering kan uitkomst bieden als je te maken krijgt met juridische problemen, bijvoorbeeld bij een onenigheid na een ongeluk in het verkeer. Dit type verzekering biedt op dat soort momenten juridisch advies van specialisten en dekt daarna de mogelijke kosten die komen kijken bij het proces. Als je van plan bent om een rechtsbijstandverzekering afsluiten, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten zodat je de juiste verzekering kiest en niet voor verrassingen komt te staan.

Vergelijken voordat je een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten

Bij de keuze voor een goede rechtsbijstandverzekering moet je duidelijk op een rijtje hebben voor welke modules je allemaal verzekerd wilt zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de module wonen, verkeer of fiscaal recht, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de wensen die je aan je verzekering stelt. Er zijn verschillende verzekeraars die zowel overeenkomsten hebben tussen de rechtsbijstandverzekering die ze aanbieden, maar waar ook grote verschillen tussen te vinden zijn. De verschillen waar je aan kunt denken, zijn bijvoorbeeld de hoogte van de premie die je moet betalen, het eigen risico en de verschillende pakketten die ze aanbieden. Voordat je een rechtsbijstandverzekering afsluit is het daarom slim om de rechtsbijstandverzekering te vergelijken.

Een rechtsbijstandverzekering: waar moet je op letten?

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het van belang dat je kijkt of deze verzekering geen overlap heeft met andere verzekeringen die je al hebt lopen, omdat het anders voor onnodige kosten kan zorgen. Verder is het slim om er op te letten wie er allemaal meeverzekerd zijn bij het gekozen type rechtsbijstandverzekering: bijvoorbeeld je inwonende familieleden of mede-inzittenden. Ook kun je er op letten wat de wachttermijn is, aangezien deze soms per rechtsgebied kan verschillen. Verder kun je nog op dingen letten zoals of je een vrije keuze in advocaat hebt, of je een eigen risico hebt, van welke rechtshulpverlener de juridische hulp komt en of de verzekeraar de verzekering tussentijds mag opzeggen bij te veel claims.

Is een rechtsbijstandverzekering afsluiten makkelijk?

Via Rechtsbijstandverzekering.nl is het mogelijk om eenvoudig rechtsbijstandverzekering vergelijken en via de verzekeraar af te sluiten. Bekijk voor je kiest de voorwaarden en bereken je persoonlijke premie.

Kan een verzekering afsluiten ook met mijn mobiel?

Ja, je kan op je computer, laptop, tablet en mobiel een rechtsbijstandverzekering aanvragen.

Waarom is het slim om eerst rechtsbijstandverzekering te vergelijken?

Voordat je keuze maakt om af te sluiten is het slim om te bekijken welke verzekeraars rechtsbijstand aanbieden, welke voorwaarden ze hanteren en wat de premies zijn. Door het vergelijken maak je een slimmere keuze.

Hoe werkt een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

rechtsbijstandverzekering afsluitenNadat je de rechtsbijstandverzekering hebt gekozen die aansluit bij jouw wensen, is het tijd om de rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je kunt online snel je gegevens invullen en kiezen in welke situaties je verzekerd wilt zijn, waarna je direct de verzekering kunt afsluiten. Hierna zie je vaak direct of je aanvraag is goedgekeurd en of je dus verzekerd bent.

4.8/5 - (106 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo