Rechtshulp on demand

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

En dan heb je zomaar een conflict. Ontslag dreigt, je bent betrokken geweest bij een ongeval of je ligt in scheiding. In dergelijke gevallen is het normaliter verstandig dat je een rechtsbijstandverzekering achter de hand hebt. Speelt het conflict echter al of zat het er aan te komen? Dan kun je niet alsnog een rechtsbijstandverzekering afsluiten, omdat de verzekeraars een wachttijd hanteren voor ze je hulp vanuit de rechtsbijstandverzekering aanbieden.

Rechtshulp on demand: binnen 24 uur juridische ondersteuning

Om alsnog die juridische steun te krijgen die je op dat moment zo nodig hebt, doe je er verstandig aan voor rechtshulp on demand te kiezen. Je kunt dan binnen 24 uur rekenen op juridische ondersteuning in de vorm van rechtshulp. En dat dus zonder wachttijd. Daardoor heb je direct de juiste ondersteuning. Rechtshulp on demand betekent dus direct juridische hulp als je geen verzekering hebt. Zeker als het om zaken als ontslag of een echtscheiding gaat, kan die ondersteuning ook niet te lang op zich laten wachten.

Je weet precies wat je betaalt

Bij deze manier van rechtshulp betaal je pas als je het nodig hebt. Het mooie is dat je op voorhand precies weet wat je betaalt en welke diensten je daarvoor geleverd krijgt. Het gros van de Nederlandse verzekeraars biedt tegenwoordig deze rechtshulp. De verzekeraars hanteren daarbij wel verschillende tarieven en bieden uiteenlopende pakketten aan. Zo start deze rechtshulp bij de ene verzekeraar vanaf een tarief van 229 euro en koop je bij een ander een totaalpakket inclusief een eventuele procedure voor 1650 euro.

Al binnen 24 uur rechtshulp on demand

Juist omdat er nogal wat verschil zit in zowel de diensten als de tarieven die verzekeraars hanteren, is het buitengewoon verstandig eerst de verschillende verzekeraars die rechtshulp on demand aanbieden met elkaar te vergelijken. Dat kan prima hier op rechtsbijstandverzekering.nl. Je vindt er dus niet alleen onafhankelijke informatie over de verschillende rechtsbijstandverzekeringen en vergelijkt er niet aan deze verzekeringen, dat geldt dus ook voor deze specifieke manier van juridische ondersteuning. Heb je de voor jou meest geschikte verzekeraar gevonden, dan doe je er verstandig aan met die partij in zee te gaan. In de meeste gevallen heb je al binnen 24 uur rechtshulp.

Zeer slimme en pragmatische oplossing

Rechtshulp on demand is een slimme en ook pragmatische oplossing. Door te kiezen voor rechtshulp on demand krijg je te maken met ervaren juristen die voor een vast bedrag een oplossing helpen te realiseren. Met deze rechtshulp houd je bovendien grip op de kosten en voorkom je dat je voor financiële verrassingen komt te staan De juristen gaan bovendien direct voor je aan de slag. Net als voor de rechtsbijstandverzekering geldt, kun je ook wat betreft deze speciale manier van rechtshulp terecht voor uiteenlopende zaken. Zo bieden de juristen juridische ondersteuning bij ontslag, zaken rondom werk en inkomen, wonen, aankopen en geld en letselschade. Ook voor het opstellen en controleren van documenten kun je deze specifieke vorm van juridische ondersteuning inschakelen.

Vergelijk en kies voor de juiste aanbieder

Voor je dat doet vergelijk je dus eerst de aanbieders die deze vorm van rechtshulp aanbieden. Op basis van jouw specifieke wensen kom je vanzelf uit bij de voor jou ideale dienst. Doorgaans worden de ontstane problemen meteen aangepakt en is er snel een oplossing. In het voordeel van kiezen voor rechtshulp on demand zijn de kosten en de snelheid. Schakel je een advocaat in dan weet je zeker dat je veel meer geld kwijt bent.

Waarom sluit je rechtshulp on demand af?

Rechtshulp on demand sluit je af bij een lopend conflict of een te verwachten conflict en een rechtsbijstandsverzekering geen optie is. Verzekeraars hanteren een wachttijd voor ze je helpen. Met deze juridische ondersteuning weet je zeker dat je binnen 24 uur hulp aangeboden krijgt.

Wat kost rechtshulp on demand?

De kosten voor rechtshulp on demand verschillen per verzekeraar zoals ook de verleende diensten van elkaar verschillen. Zaak dus de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken.

Hoe kun je de verzekeraars met elkaar vergelijken?

Je kunt hier op rechtsbijstandverzekering.nl de verzekeraars met elkaar vergelijken. Op basis van jouw specifieke wensen kom je vanzelf bij de beste aanbieder van juridische ondersteuning uit.

5/5 - (33 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo