Rechtsbijstandverzekering consument

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Met een rechtsbijstandverzekering consument sta je sterk in je schoenen bij juridische conflicten. Je kunt dan rechtshulp krijgen. Die varieert van een advies per telefoon tot het voeren van een complete rechtszaak. Daarom is het belangrijk op tijd een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je krijgt namelijk alleen juridische hulp bij conflicten die ontstaan na het afsluiten ervan. Je kunt veel profijt van een rechtsbijstandverzekering consument hebben. Daarom sluit je, naast de basisverzekering, ook de module ‘consument’ af. Zaken die daarin vooral gedekt worden zijn conflicten over diensten, spullen, schade en familiezaken. Ook geschillen over tuchtzaken en onenigheid met een onderwijsinstelling of vereniging worden gedekt. Lees altijd goed de polisvoorwaarden door, omdat de dekking per verzekeraar wel kan verschillen.

Waarom een rechtsbijstandverzekering consument afsluiten?

Er zijn vele situaties, waarin een rechtsbijstandverzekering consument jou kan bijstaan. Als je een conflict hebt met de cv-monteur hebt over een reparatie, bijvoorbeeld. Of wanneer er in de familie ruzie over de erfenis ontstaat. In zo’n geval is het heel fijn als een juridisch deskundige je uitlegt wat je rechten en plichten zijn. Zo weet je welke stappen je kunt ondernemen. Daarnaast kan een jurist van de rechtsbijstandverzekering ook helpen bij de bemiddeling met de tegenpartij. Misschien kun je op die manier tot een gezamenlijke oplossing komen. Ook het opstellen van bezwaarschriften wordt door een jurist van de verzekering gedaan. En moet er toch een rechtszaak worden aangespannen? Dan krijg je via de rechtsbijstandverzekering consument een advocaat, die je belangen behartigt in de rechtbank.

Veel voorkomende situaties en problemen rondom jou als consument:

Beslaglegging
Conflict algemene voorwaarden
Faillissement aanvragen
Koop ontbinden
Koop op afstand
Misleiding
Opgelicht
Schulden en incasso
Schuldsanering aanvragen

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Een rechtsbijstandverzekering biedt altijd een goede basisdekking, waarmee je verzekerd bent van hulp bij juridische conflicten. Lees altijd wel goed de polisvoorwaarden door. De dekking kan per verzekering namelijk wel verschillen. Soms heb je aanvullende dekking nodig, omdat je behoefte hebt aan meer juridische hulp. Daarom kun je, bovenop de basisverzekering, losse modules afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan modules voor wonen, verkeer en inkomen. Kies de modules die voor jou van toepassing zijn. Zo ben je verzekerd voor belangrijke leefgebieden en betaal je niet voor dekkingen, die je toch niet gebruikt. Dankzij de losse modules kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten, die perfect bij je eigen situatie past. De rechtsbijstandverzekering consument biedt een veelzijdige dekking. Een goed idee om die als aanvulling te nemen.

Waar let je op bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering consument?

Problemen als consument met een bedrijf of instelling? Met Rechtsbijstandverzekering Consument krijg je juridische hulpDoor de vele aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen is het best lastig degene te vinden, die het beste bij je past. Gelukkig kun je online gemakkelijk rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Belangrijke dingen waar je op kunt letten zijn de dekking die de verzekering biedt en waar die dekking geldig is. Ben je in het buitenland bijvoorbeeld ook verzekerd van rechtshulp, of geldt de dekking alleen in Nederland. Bij het maken van een goede vergelijking lees je goed de polisvoorwaarden door. Zo weet je zeker dat je een rechtsbijstandverzekering consument afsluit, die de belangrijke zaken voor jou dekt. Kies daarbij de aanvullende modules, die voor jou van toepassing zijn. Via de vergelijker vind je dan gemakkelijk de voordeligste rechtsbijstandverzekering.

Altijd rechtshulp bij juridische conflicten

Wil jij ook verzekerd zijn van rechtshulp bij een burenruzie of conflict met je werkgever? Sluit dan op tijd een rechtsbijstandverzekering af met de modules, die jij nodig hebt. Zo ben je voor een laag bedrag per maand verzekerd van juridische bijstand in geval van nood. Je kunt altijd contact opnemen met je rechtsbijstandverzekering voor telefonisch advies of rechtshulp in een lastige situatie. Een onafhankelijke vergelijker helpt je bij de keuze voor de beste rechtsbijstandverzekering consument. Door het invullen van een aantal gegevens, kun je direct zien hoeveel premie je per maand gaat betalen en welke zaken door de verzekering worden gedekt. Vervolgens kun je direct bij de aanbieder je rechtsbijstandverzekering consument afsluiten.

Waarom kies je voor de aanvullende module rechtsbijstandverzekering consument?

Heel simpel; met de rechtsbijstandverzekering consument sta je sterk bij juridische conflicten en kun je rekenen op steeds de beste rechtshulp. Die hulp varieert van een telefonisch advies tot aan begeleiding van de rechtszaak die je aanspant. De hulp die je krijgt is dus zeer breed.

Wat houdt de rechtsbijstandverzekering consument dan precies in?

Met het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering consument, sta je sterker als sprake is van conflicten op het gebied van diensten, spullen, schade en ook familiezaken. Ook tuchtzaken, onenigheid met een onderwijsinstelling of een vereniging vallen onder de dekking van deze aanvullende verzekering.

Hoe kan rechtsbijstandverzekering.nl je verder helpen?

Hier op deze website kun je gemakkelijk en ook snel de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering consument prima met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd de voor jou beste verzekering af te sluiten, een verzekering met een lage premie en een prima dekking.

5/5 - (6 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo