Rechtshulp zonder verzekering

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Soms heb je van het ene op het andere moment een conflict. Ineens dreigt ontslag en plotseling lig je in scheiding Het zijn van die momenten dat je wenste dat je een rechtsbijstandverzekering afgesloten had. Toch kun jij je via een verzekeraar op deze momenten juridische ondersteuning inhuren in de vorm van rechtshulp zonder verzekering.

Rechtshulp zonder verzekering: geen financiële verrassingen

Is er sprake van een lopend conflict of een conflict dat iedereen al aan zag komen, dan kun je niet een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor dat conflict. De verzekeraars hanteren doorgaans een wachttijd en bieden je pas ondersteuning na een variabele periode. Lopende conflicten worden dus niet opgepakt. De verzekeraars bieden met rechtshulp zonder verzekering wel een alternatief.

Van checken van documenten tot een rechtszaak

Rechtshulp zonder verzekering is een soort van rechtshulp on demand. Tegen een vooraf afgesproken bedrag krijg jij een pakket aan diensten aangeboden. Dit kan heel simpel het checken en analyseren van documenten zijn, dit kan ook een pakket zijn inclusief een rechtszaak. Je weet dus vooraf steeds waar je financieel aan toe bent en loopt zo dus niet tegen financiële tegenvallers op. Het feit dat dit dus iets anders is dan een rechtsbijstandverzekering zegt niets over de geleverde kwaliteit. Je krijgt ook bij rechtshulp zonder verzekering de beste juristen die je op uitstekende wijze bijstaan.

Uiteenlopende tarieven en diensten

De verzekeraars die rechtshulp zonder verzekering aanbieden doen dat allemaal op geheel eigen wijze. Er is dus een groot verschil tussen het dienstenpakket bij de ene verzekeraar en dat van een andere verzekeringsmaatschappij terwijl ze ook uiteenlopende tarieven aanbieden. Zaak dus de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken, iets dat je prima hier op deze website kunt doen. Door aan de hand van de specifieke ondersteuning die je zoekt, de prijs die verzekeraars hanteren en door vervolgens de verzekeraars te vergelijken rolt vanzelf de voor jou beste verzekeraar uit de bus.

Je zaak wordt snel opgepakt

Rechtshulp zonder verzekering is het inhuren van pragmatische hulp. Voordeel is de duidelijk over de kosten en het feit dat de zaak meteen opgepakt wordt, vaak al binnen 24 uur. In zaken als een conflict op je werk, een scheiding of een conflict over een ongeval is haast vaak geboden en die snelheid kan als je rechtshulp zonder verzekering inschakelt ook daadwerkelijk geboden worden.

Controleren van huurovereenkomst of arbeidscontract

De verzekeraars kunnen je juridisch bijstaan als er sprake is van ontslag, als er een conflict is op het gebied van wonen, werk en inkomen, aankopen en geld en letselschade. Ook als je documenten op moet stellen of documenten wilt controleren als bijvoorbeeld een huurovereenkomst, een arbeidscontract, vaststellingsovereenkomst of concurrentiebeding kun je met deze vorm van rechtshulp prima uit de voeten. De gehanteerde tarieven staan vast en zijn mede door de concurrentie scherp, terwijl de juridische steun van uitstekende kwaliteit is.

Geen verzekering en toch rechtshulp, is dat mogelijk?

Ja, dat kan. Rechtshulp zonder rechtsbijstandverzekering wordt door verschillende verzekeraars aangeboden. Je huurt dan tegen een vast bedrag juridische hulp in en kiest uit verschillende pakketten die variëren van het controleren van documenten tot ondersteuning bij rechtszaken.

Waar let je op als je een dergelijke verzekering afsluit?

De verzekeraars die deze juridische hulp aanbieden, hanteren verschillende tarieven voor hun diensten. Zaak die goed met elkaar te vergelijken voor je een keuze maakt voor een bepaalde verzekeraar.

Hoe vind je de voor jou beste aanbieder?

Die vind je door hier op rechtsbijstandverzekering.nl de aanbieders met elkaar te vergelijken. Behalve naar de prijs kijk je goed naar de diensten die aangeboden worden om zo tot een weloverwogen oordeel te komen en het passende pakket te kiezen.

5/5 - (44 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo