Rechtsbijstandverzekering ANWB

Bij de ANWB denk je al snel aan auto’s en alles wat daarbij komt kijken. Echter heeft de ANWB veel meer te bieden dan alleen een goede service bij pechhulp, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Er is een groot aanbod aan rechtsbijstandverzekeringen in Nederland en de ANWB heeft ervoor gezorgd dat hun dekking zo breed mogelijk valt. Mocht je toch nog meer verzekeringen willen vergelijken kan dat natuurlijk altijd.

Rechtsbijstandverzekering ANWB

De rechtsbijstandverzekering van de ANWB werkt aan de hand van vijf modules: Verkeer, Consument en Wonen, Werk en Inkomen, Persoon en Familie & Fiscaal en Vermogen. Zo ontvang je dus hulp wanneer je schade maakt in het verkeer, wanneer een vervelende burenruzie je woongenot beïnvloedt, wanneer je een financieel conflict hebt op werk en ga zo maar door. Dit ruime aanbod aan hulp zorgt ervoor dat er voor iedereen wel iets bij zit waar ze wat aan hebben en je kiest zelf voor welke module(s) je je wilt verzekeren. Je hebt geen eigen risico dus je hoeft niet bang te zijn dat je ineens voor onverwachte kosten komt te staan. Wanneer je besluit dat je juridische hulp nodig hebt zal dat als volgt gaan: de verzekeraar gaat allereerst kijken welke persoon je het beste kan helpen. Vervolgens gaat die persoon kijken wat er moet gebeuren en regelt dit, denk aan administratieve zaken en contact met een derde partij. Wanneer dat alles geregeld is zal die persoon er alles aan doen om het voor jou zo voordelig mogelijk te laten verlopen.

Rechtsbijstandverzekering ANWB afsluiten

Sinds 9 april 2019 is het alleen nog mogelijk om je rechtsbijstandverzekering telefonisch af te sluiten bij de ANWB. Op deze manier kunnen de medewerkers je beter helpen met dingen die je niet snapt of dingen die toch niet blijken te kloppen. Zo kom je niet voor verwachtingen te staan op het moment dat je verzekering al afgesloten is. Hou er rekening mee dat je een rechtsbijstandverzekering niet achteraf kunt afsluiten. Het is dus altijd verstandig om als volwassene zo snel mogelijk een verzekering af te sluiten. 

Korting bij ANWB rechtsbijstandverzekering

Wanneer je lid bent van de ANWB is het vanzelfsprekend dat je vaak leuke kortingen en aanbiedingen krijgt. Dit geldt ook voor je rechtsbijstandverzekering. De ANWB biedt standaard 5% korting voor leden en daar komt nog eens 10% bovenop wanneer je single bent!

Een rechtsbijstandverzekering bij de ANWB, gaat dat alleen over auto’s?

Nee, integendeel. ANWB biedt volwaardige rechtsbijstandverzekeringen. Behalve de basisdekking kun je kiezen voor de modules Consument en Wonen, Werk en Inkomen, Persoon en Familie en Fiscaal en Vermogen. Daarmee laat de ANWB dus zien meer te zijn dan alleen een partij die je helpt als je pech onderweg hebt.

Wat zijn de voordelen van de rechtsbijstandverzekering van de ANWB?

Bij de ANWB betaal je een faire premie en betaal je geen eigen risico. Je wordt dus nooit verrast door onverwachte kosten. Je kunt bovendien vanaf 2019 ook telefonisch een rechtsbijstandverzekering afsluiten, zodat de ANWB elke doelgroep prima kan bedienen en adviseren.

Hoe vind je precies de voor jou beste rechtsbijstandverzekering?

Je vindt de voor jou beste rechtsbijstandverzekering door de verzekeraars hier op deze website met elkaar te vergelijken. Op basis van de uitkomst sluit je een verzekering af met die verzekeraar die jou en de beste dekking en de meest gunstige prijzen biedt.

Reviews en ervaringen ANWB

8,8/10 op basis van 8 reviews

Makkelijk en snel

Rechtsbijstandverzekering afgesloten bij de anwb. Kwam goed uit de test en lijken met betrouwbaar. Gaan in de toekomst zien of ik ze nodig ga hebben.

Rated 3,0 out of 5
Geplaatst op
15 mei 2020
door
Daan van Ieperen

Waar voor je geld

Iemand die snel en efficiënt reageert en ook op een zeer vriendelijke wijze. Dat is professioneel van de ANWB

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
2 mei 2020
door
Ibrahim

Handig met anwb

Nooit geweten dat anwb ook rechtsbijstandverzekeringen afsluit. Zitten er al met de autos en de prijs is goed. Via de tel zo geregeld.

Rated 4,0 out of 5
Geplaatst op
29 april 2020
door
as

Uitstekend advies inzake rechtsbijstandverzekering

Weinig aan toe te voegen. Uitstekend advies inzake rechtsbijstandverzekering. Aanrader ANWB!

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
21 april 2020
door
Nico

leuk en goed

Super goed advies en ook nog meedenken en humor op zijn tijd. Blij met de juridische adviseur

Rated 5,0 out of 5
Geplaatst op
21 april 2020
door
Stefanie Barten

Wat vind jij van ANWB?

4.2/5 - (23 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo