Rechtsbijstandverzekering ANWB

Bij de ANWB denk je al snel aan auto’s en alles wat daarbij komt kijken. Echter heeft de ANWB veel meer te bieden dan alleen een goede service bij pechhulp, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Er is een groot aanbod aan rechtsbijstandverzekeringen in Nederland en de ANWB heeft ervoor gezorgd dat hun dekking zo breed mogelijk valt. Mocht je toch nog meer verzekeringen willen vergelijken kan dat natuurlijk altijd.

Rechtsbijstandverzekering ANWB

De rechtsbijstandverzekering van de ANWB werkt aan de hand van vijf modules: Verkeer, Consument en Wonen, Werk en Inkomen, Persoon en Familie & Fiscaal en Vermogen. Zo ontvang je dus hulp wanneer je schade maakt in het verkeer, wanneer een vervelende burenruzie je woongenot beïnvloedt, wanneer je een financieel conflict hebt op werk en ga zo maar door. Dit ruime aanbod aan hulp zorgt ervoor dat er voor iedereen wel iets bij zit waar ze wat aan hebben en je kiest zelf voor welke module(s) je je wilt verzekeren. Je hebt geen eigen risico dus je hoeft niet bang te zijn dat je ineens voor onverwachte kosten komt te staan. Wanneer je besluit dat je juridische hulp nodig hebt zal dat als volgt gaan: de verzekeraar gaat allereerst kijken welke persoon je het beste kan helpen. Vervolgens gaat die persoon kijken wat er moet gebeuren en regelt dit, denk aan administratieve zaken en contact met een derde partij. Wanneer dat alles geregeld is zal die persoon er alles aan doen om het voor jou zo voordelig mogelijk te laten verlopen.

Rechtsbijstandverzekering ANWB afsluiten

Sinds 9 april 2019 is het alleen nog mogelijk om je rechtsbijstandverzekering telefonisch af te sluiten bij de ANWB. Op deze manier kunnen de medewerkers je beter helpen met dingen die je niet snapt of dingen die toch niet blijken te kloppen. Zo kom je niet voor verwachtingen te staan op het moment dat je verzekering al afgesloten is. Hou er rekening mee dat je een rechtsbijstandverzekering niet achteraf kunt afsluiten. Het is dus altijd verstandig om als volwassene zo snel mogelijk een verzekering af te sluiten. 

Korting bij ANWB rechtsbijstandverzekering

Wanneer je lid bent van de ANWB is het vanzelfsprekend dat je vaak leuke kortingen en aanbiedingen krijgt. Dit geldt ook voor je rechtsbijstandverzekering. De ANWB biedt standaard 5% korting voor leden en daar komt nog eens 10% bovenop wanneer je single bent!

Reviews en ervaringen ANWB

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Wat vind jij van ANWB?

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo