Vooropgesteld; het is altijd verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Sluit je deze verzekering echter af tijdens een conflict, dan word je vaak niet geholpen. Je sluit dan dus geen verzekering af voor het lopende conflict, maar voor de toekomst. Het gebeurt vaak dat mensen pas aan een rechtsbijstandverzekering denken op het moment dat de verzekering nodig is. Verzekeraars verzekeren echter liever geen brandend huis. Toch is dat geen reden om te wanhopen, want wellicht kun je ook geholpen worden bij het al lopende conflict. Laat je gegevens achter en maak gebruik van de optie gratis juridisch advies. Zo weet je zeker dat je de juiste vervolgstappen maakt.
Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict, word je geholpen?
Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict kan dus wel, maar helpt je alleen voor toekomstige zaken en niet voor het lopende conflict. De meeste verzekeraars hanteren een zogenaamde wachttijd. Dat houdt in dat je pas na die wachttijd gebruik kunt maken van de afgesloten verzekering. Die wachttijd kan per verzekeraar en per module verschillen. Gemiddeld genomen gaat het dan echter om een periode van tussen de drie en de zes maanden.
Met een rechtsbijstandverzekering voorkom je torenhoge kosten
De rechtsbijstandverzekering helpt je als je betrokken raakt bij een ongeval, je ruzie krijgt met de buren of als er ontslag dreigt. Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten ben je verzekerd van juridische ondersteuning. Op die manier kun je torenhoge advocaatkosten voorkomen. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering geeft zekerheid én bespaart je dus veel geld. Het is echter vooral een verzekering waaraan je denkt als je de verzekering nodig hebt. Als het conflict al gaande is dus. En dan ben je dus te laat, want verzekeraars helpen je niet als je een rechtsbijstandverzekering afsluit tijdens een conflict.
Kies voor een gratis adviesgesprek
Omdat je toch juridische hulp nodig hebt als je betrokken bent geraakt bij een conflict, rest je, zo denk je vaak, niets anders dan toch maar die dure advocaat in te huren. Je kunt nu echter ook je gegevens hier achterlaten en kiezen voor gratis juridisch advies. Vul je naam, telefoonnummer en je e-mailadres in en er wordt contact met je opgenomen. Je kunt het conflict dan duiden en vindt een luisterend oor. Op basis van die informatie krijg je bovendien advies over eventuele vervolgstappen. Specialisten kunnen vaak prima inschatten wat je kunt doen, hoe jouw kansen liggen en of het verstandig is om al dan niet een advocaat in te schakelen. Voor je zelf actie onderneemt, is het dus zeer verstandig eerst dit adviesgesprek te voeren. En dat gesprek kost je niets.
Sluit toch een rechtsbijstandverzekering af tijdens een conflict!
Neemt niet weg dat een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict toch verstandig is. Voor de toekomst. Zodat je niet opnieuw in een dergelijke situatie terecht komt en altijd kunt rekenen op juridische ondersteuning vanuit de rechtsbijstandverzekering. De rechtsbijstandverzekering is overigens vaak opgebouwd uit een basisverzekering waarbij je aanvullende modules af kunt sluiten. Denk in dat kader maar eens aan modules als ‘consument en wonen’, ‘verkeer’, ‘werk en inkomen’ en ‘fiscaal en vermogen’.
In principe niet, want verzekeraars hanteren een wachttijd. Pas na die wachttijd krijg je juridische ondersteuning. Hoe lang die wachttijd is, verschilt per verzekeraar en de verzekeraars kun je op deze website vergelijken.
Laat op deze website je gegevens achter en er wordt contact met je opgenomen. Na dit gratis adviesgesprek kun je logische vervolgstappen zetten.
Ja, dat is het zeker. Zo weet je zeker dat je in de toekomst wel kunt rekenen op juridische ondersteuning via de rechtsbijstandverzekering.