Prepaid rechtshulp

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Er zijn mensen die geen heil zien in het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Of dit verstandig is, is de vraag. Zij beroepen zich echter op de statistieken. Die vertellen namelijk dat je vaak slechts eens per tien jaar een beroep doet op de verzekering. En toch betaal je elk jaar zomaar 250 euro. Nu er de mogelijkheid is prepaid rechtshulp in te schakelen, wordt deze groep mensen op de wenken bediend.

Precies die ondersteuning die je zoekt

Met prepaid rechtshulp kun je precies die juridische ondersteuning vragen die nodig is. Je betaalt voor de ingeschakelde diensten een vast bedrag. Dat voorkomt dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Het houdt in dat je voor het analyseren van een document prepaid rechtshulp in kunt schakelen. Het houdt ook in dat je bij een conflict begeleidt kunt worden tot de rechtbank aan toe. De meeste verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden, bieden tegenwoordig ook prepaid rechtshulp aan.

Prepaid rechtshulp ook tijdens lopend conflict

Het inschakelen van prepaid rechtshulp is zeker de moeite waard. Er zijn nadrukkelijk een aantal voordelen. Zo zit je niet vast aan een abonnement of een verzekering, is van een eigen risico en een wachttijd geen sprake en weet je van tevoren precies hoeveel geld je kwijt bent. Je kunt nu, in tegenstelling tot de rechtsbijstandverzekering, ook tijdens een al lopend conflict deze juridische hulp inschakelen en je kunt het afgesloten pakken gaandeweg uitbreiden mocht dat noodzakelijk zijn. Rechtsbijstandsverzekeraars nemen nooit al lopende conflicten op zich en hanteren een wachttijd. Dit is een periode nadat je een verzekering hebt afgesloten waarin de verzekering nog niet in actie komt.

Eventueel nog griffiekosten en kosten voor expert

Nadelen aan prepaid rechtshulp? Bepaalde verzekeraars bieden deze vorm van rechtshulp slechts voor conflicten op het gebied van aankoop, wonen en werkgever aan. Bovendien dien je rekening te houden met bijkomende kosten als er een rechtszaak volgt. Je betaalt zelf namelijk nog het griffierecht. Mocht er een externe expert ingeschakeld moeten worden, dan zijn dit ook extra kosten.

Vergelijken om zo de beste aanbieder te kiezen

Wil je prepaid rechtshulp? Dan is er eerst altijd een verkennend gesprek. De aanbieder schat de kansen in en vervolgens kies je voor een bepaald pakket, een pakket dat je vervolgens dus nog uit kunt breiden, mocht dat nodig zijn. Opvallend is wel dat de aanbieders verschillende pakketten aanbieden en vooral dat er verschillende tarieven gehanteerd worden. Alleen daarom al is het goed de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Juristen in plaats van advocaten

Op basis van jouw vraag vergelijk je hier op deze website de aanbieders eenvoudig op basis van de prijs. Daarna kies je uiteraard die aanbieder met de meest gunstige voorwaarden. Mocht je een beroep doen op prepaid rechtshulp, dan krijg je overigens niet te maken met advocaten. Wél krijg je ondersteuning van juristen die gespecialiseerd zijn in het conflict waarvoor je aanklopt. Een ding is duidelijk; het inschakelen van een advocaat is vele malen duurder en met prepaid rechtshulp weet je zeker dat jouw zaak meteen opgepakt wordt. Een prima alternatief voor een rechtsbijstandverzekering of het inschakelen van een advocaat dus.

Waarom prepaid rechtshulp?

Als je niet vast wilt zitten aan een abonnement of verzekering maar toch rechtsbijstand wenst, kun je prepaid rechtshulp inschakelen. Je kiest een pakket tegen vooraf vaststaande kosten.

Wat zijn de voordelen van prepaid rechtshulp?

Je zit niet vast aan een rechtsbijstandverzekering en hebt de kosten vooraf perfect in beeld. Bovendien kun je de hulp inschakelen voor een al lopend conflict en kun je het pakket gaandeweg nog aanpassen en uitbreiden.

Hoe vind je de beste aanbieder?

Die vind je hier, op rechtsbijstandverzekering.nl. Je kunt op basis van de diensten en uiteraard de prijs een prima vergelijk maken om zo de beste aanbieder te vinden.

5/5 - (1 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo