Onderneming Rechtsbijstandverzekering

Binnen een onderneming zijn er verschillende redenen waarom er een juridisch conflict kan ontstaan. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen en dat kan uiteindelijk schadelijk zijn voor de gehele onderneming. Om dat risico te voorkomen is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Zo ben je voor vrijwel alle juridische conflicten verzekerd. Daarbij hoef je je ook niet zelf zorgen te maken op het moment dat een juridisch conflict plaats vindt.

Rechtsbijstandverzekering voor onderneming

Op het moment dat je onderneming in een juridisch conflict terecht komt is het wel zo fijn om dit uit handen te kunnen geven. Zo hoef jij je daaar verder geen zorgen om te maken. Juridische conflicten kunnen op verschillende manieren ontstaan, zowel intern als extern. Wanneer bijvoorbeeld een van je medewerkers letsel oploopt door een bedrijfsongeval is dat voor beide partijen enorm vervelend. De medewerker krijgt hoge ziektekosten en zal wellicht een tijdje niet kunnen werken. Ook geef je als werkgever om de gezondheid van je medewerker en wil je niet dat er een persoonlijk conflict ontstaat. De juristen van jouw verzekering houden zich bezig met de juridische zaken zodat jij je volledig op je onderneming kunt focussen.

Rechtsbijstandverzekering onderneming vergelijken

Zeker voor een startende onderneming kan een rechtsbijstandverzekering best een hoge kostenpost zijn. Echter is het wel van groot belang dat je deze verzekering hebt. Door verzekeringen te vergelijken kun je zien welke verzekeraar de laagste premie heeft. Let wel op dat je toch de dekking hebt die voor jouw organisatie nodig is. Bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering voor een onderneming zijn de volgende gegevens van belang: het soort, de hoeveelheid eigenaren, de hoeveelheid medewerkers, het aantal oproepkrachten, de jaarloonsom en de gewenste frequentie van de betaling van je premie. Wanneer dit alles is ingevuld doet de vergelijkingswebsite al het werk. Vervolgens kom je uit bij de rechtsbijstandverzekering die het beste bij jou en je onderneming past en kun je kijken of je eventuele aanvullende pakketten wil gebruiken.

Rechtsbijstandverzekering onderneming afsluiten

Heb je de ideale rechtsbijstandverzekering voor je onderneming gevonden? Wacht dan niet te lang met het afsluiten van de verzekering! Vaak geldt er een wachttijd van drie maanden en in die drie maanden kun je geen gebruik maken van de verzekering. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je wel je premie betaalt en vervolgens toch ook juridische kosten uit eigen zak moet betalen. 

Waarom een onderneming rechtsbijstandverzekering?

Binnen een onderneming is de kans groter dat er een conflict of een situatie ontstaat die vraagt om juridische ondersteuning. Het is belangrijk een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Doe je dat niet en ben je aangewezen op een advocaat,. dan kan dat financieel vertrekkende gevolgen hebben. Zelfs voor het voortbestaan van het bedrijf.

Wat zijn dan situaties binnen een onderneming die vragen om juridische ondersteuning?

Denk bijvoorbeeld maar eens aan een medewerker die een bedrijfsongeval krijgt. Of je krijgt een conflict over een arbeidscontract. Terwijl juristen zich met die kwesties bezig kunnen houden, kun jij gewoon je werk blijven doen. Met dank aan het feit dat je een verzekering afgesloten hebt.

Hoe vind je de beste verzekering voor jouw onderneming?

Je vindt de voor jou perfecte rechtsbijstandverzekering door ze hier op deze website te vergelijken. Zo weet je dat je nooit teveel premie betaalt. Check zeker ook de dekking en de specifieke polisvoorwaarden van de verzekeraars.

4.9/5 - (8 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo