Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Een aantal rechtsbijstandverzekeringen werken met een wachttijd. Dit houdt in dat je pas na een vaste periode van bijvoorbeeld 3 of 6 maanden gebruikt kunt maken van je verzekering. Dit is om te voorkomen dat men een rechtsbijstandverzekering pas afsluit op het moment dat ze hem nodig hebben. Echter zijn er tegenwoordig steeds meer verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd aanbieden. Let er dus goed op wat voor jou het beste uitkomt wanneer je een rechtsbijstandverzekering afsluit!

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp is niet goedkoop. Google het uurloon van een advocaat maar eens en je snapt meteen waarom een rechtsbijstandverzekering meer dan handig is. Dit is ook meteen de reden waarom een aantal verzekeraars met een wachttijd werken. Zo kunnen ze voorkomen dat de verzekerde meer geld kost dan dat ze opleveren wanneer iemand bijvoorbeeld alleen een rechtsbijstandverzekering afsluit voor de 3 maanden dat ze hulp nodig hebben en het daarna weer opzeggen. Om dit te voorkomen sluit je vaak ook meteen een rechtsbijstandverzekering af voor minimaal 1 jaar. De regels met betrekking tot een eventuele wachttijd verschillen per verzekering, let hier dus goed op bij het afsluiten van je rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Steeds meer verzekeraars gaan tegenwoordig over op het aanbieden van een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Het voordeel voor hen is dat ze zich onderscheiden van de verzekeraars die nog wel met een wachttijd werken. Het voordeel voor jou is het feit dat je met een juridisch conflict meteen bij je verzekering terecht kunt. Echter is het wel zo dat ook je rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd niet opgaat voor een conflict wat al een tijdje loopt of van tevoren te voorspellen was. Zorg er dus altijd voor dat je rechtsbijstandverzekering iets wat je achter de hand hebt. Ook verschillen de voorwaarden qua dekking per verzekeraar. Verwacht je hulp nodig te hebben bij bijvoorbeeld een scheiding, zorg dan wel dat je verzekerd bent voor die specifieke situatie.

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten

De conclusie is dat het sterk aan te raden is om zo snel mogelijk een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je weet maar nooit wanneer het van pas komt en je wil er niet pas te laat aan beginnen. Er is steeds meer keuze uit rechtsbijstandverzekeringen zonder wachttijd. Ook hierin is het belangrijk dat je voor de rechtsbijstandverzekering gaat die het beste bij jou past. Je kunt rechtsbijstandverzekeringen vergelijken en er zo achter komen welke verzekering voor jou het voordeligst is.

Wat wordt met een wachttijd bedoeld als het gaat om de rechtsbijstandverzekering?

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit, dan kun je te maken krijgen met een wachttijd. Dat is de periode waarin je nog geen beroep kunt doen op de verzekering. Vaak is dat een periode van tussen de 3 en de 6 maanden. De meeste verzekeraars hanteren een werktijd, er zijn er echter ook die een verzekering zonder wachttijd aanbieden.

Kun je bij een verzekering zonder wachttijd altijd rekenen op directe ondersteuning?

Nee, dat is niet zo. Als er sprake is van een lopend conflict, dan krijg je niet meteen juridische ondersteuning als je een rechtsbijstandverzekering afsluit. Dat geldt eveneens als een conflict al dreigde en je het conflict aan zag komen. Dan wordt wel een wachttijd aangehouden.

Hoe vind je nou de voor jou beste rechtsbijstandverzekering?

Je vindt de beste rechtsbijstandverzekering hier, op deze website. Je kunt hier namelijk de verzekeraars met elkaar vergelijken. En zo stuit je vanzelf op die verzekering die perfect bij je past.

4.7/5 - (111 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo