Rechtsbijstandverzekering erfenis

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Het overlijden van een familielid kan veel verdriet veroorzaken. Tegelijk moeten er ook een heleboel dingen geregeld worden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de erfenis? Daarover kunnen in de beste families conflicten ontstaan, die niet altijd gemakkelijk op te lossen zijn. Op zo’n moment is het fijn als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. De juristen van de verzekering kunnen je bijstaan in deze moeilijke situatie en juridische kosten worden gedekt. Sluit een rechtsbijstandverzekering voor een erfenis tijdig af. Als je eenmaal in een familieconflict over erfrecht bent beland, is het niet meer mogelijk deze aan te vragen.

Waarom een rechtsbijstandverzekering voor een erfenis?

Soms zijn de zaken rondom een erfenis niet goed geregeld. Dat kan voor veel onduidelijkheid binnen de familie zorgen. Want wie erft nu precies wat? Misschien staat er niet genoeg over in het testament. Zo kunnen er conflicten tussen nabestaanden ontstaan over de verdeling. Zit je in zo’n situatie? Een rechtsbijstandverzekering kan je hierbij helpen. Een specialist met kennis van zaken helpt je om je emoties en de feiten gescheiden te houden. Met de hulp van een ervaren jurist is het mogelijk een onderlinge oplossing te bespreken of verdere stappen te nemen. In het uiterste geval komt de zaak voor de rechter. Gelukkig kan dat in veel gevallen voorkomen worden.

Situaties rondom erfenis waar juridische hulp handig voor kan zijn:

Erfenis aanvaarden
Erfenis mediation
Erfenis verwerpen
Onterven
Wilsrechten

Rechtsbijstandverzekering helpt geschillen rond erfenis oplossen

Om zeker te zijn van juridische hulp bij geschillen rond een erfenis, heb je een rechtsbijstandverzekering met erfrecht nodig. Binnen het erfrecht zijn alle zaken rondom een erfenis geregeld. Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen valt erfrecht niet onder de basisverzekering. Daarvoor kun je een aanvullende module afsluiten. Vergelijk altijd verschillende rechtsbijstandverzekeringen, zodat je zeker bent van de juiste dekking. Misschien sta je er niet bij stil een rechtsbijstandverzekering voor een erfenis af te sluiten. Toch is het verstandig dit te doen. Situaties kunnen snel veranderen en met een rechtsbijstandverzekering sta je dan net wat sterker in je schoenen. Het is een fijn idee om juridische hulp in te kunnen roepen als dat nodig is. 

Rechtsbijstandverzekering voor erfenis afsluiten

Een rechtsbijstandverzekering kan je helpen met geschillen over een erfenisWil jij een rechtsbijstandverzekering afsluiten die conflicten rondom een erfenis dekt? Via een vergelijkingssite kun je gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering voor jou vinden. Door het invullen van een paar persoonlijke gegevens op basis van jouw situatie zie je al snel welke verzekering het meest geschikt is. Bekijk altijd goed welke zaken onder de basisdekking vallen. Voor de dekking van andere kosten kun je dan aanvullende modules afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan consument en wonen, werk en inkomen of verkeer. Door alleen de modules te kiezen die op jou van toepassing zijn, betaal je nooit te veel premie.

Vind de beste rechtsbijstandverzekering voor een erfenis

Als je een rechtsbijstandverzekering voor erfenis conflicten zoekt, heb je keuze uit vele verzekeraars. De meeste rechtsbijstandverzekeringen hebben deze dekking beschikbaar. Soms zit deze in het basispakket, in andere gevallen sluit je een aanvullende module af, die de kosten van erfenisconflicten dekt. Zo ben je verzekerd van juridische hulp als je ooit in een conflictsituatie rond een erfenis belandt. Vergelijk de verschillende verzekeraars goed, zodat de zaken waar jij juridische hulp voor nodig zou kunnen krijgen, gedekt zijn. Voor sommige modules geldt een wachttijd. Ook dat verschilt per verzekeraar. 

Rechtsbijstandverzekering erfenis zorgt voor zekerheid

Wil jij ook een rechtsbijstandverzekering afsluiten die onder andere hulp biedt bij conflicten rond een erfenis? Vergelijk dan nu de verschillende aanbieders en ontdek de beste rechtsbijstandverzekering voor jou. Het afsluiten van de verzekering kost maar een paar minuten. Daarmee ben je zeker van juridische hulp bij allerlei conflicten en worden de kosten gedekt. In goede tijden hoef je geen zorgen te maken, omdat je weet dat alles voor minder goede tijden goed geregeld is.  

Is de rechtsbijstandverzekering erfenis vanuit de basisverzekering geregeld?

Nee, je moet in vrijwel alle gevallen naast de basis rechtsbijstandverzekering ook de aanvullende module erfrecht afgesloten hebben. In dat geval krijg je professionele hulp bij alles wat met de erfenis te malen heeft. Zeker als de erfenis niet goed geregeld is, kan dit behalve voor emoties ook voor een conflict zorgen. In dat geval is juridische hulp wenselijk.

Hoe kan de rechtsbijstandverzekering erfenis je dan helpen?

Als het niet duidelijk is wie wat erft, gaan emoties en feiten nogal eens door elkaar lopen. Een professional van de afgesloten rechtsbijstandverzekering kan je helpen om die zaken te scheiden en om de erfenis toch in goede banen te leiden. Zo krijg je waar je recht op hebt en dat is zonder hulp en met emoties nog maar de vraag.

Hoe vind je nou de beste rechtsbijstandverzekering erfenis?

Je vindt de voor jou beste verzekering door de verzekeraars hier op de website met elkaar te vergelijken. Check behalve de hoogte van de premie zeker ook de dekking en de kleine lettertjes van de verzekeraars.

4.5/5 - (2 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo