Beste rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering is een speciaal type verzekering die vergoeding en advies biedt bij rechtshulp. Rechtshulp kan van pas komen in een groot aantal verschillende gebieden, zoals bij sociale wetgeving, bij verkeer of wonen. Als je tot een conflict komt waar je zonder juridische niet uit kunt komen, is een rechtsbijstandverzekering heel erg handig. Maar wat zijn de verschillende opties en modules bij een rechtsbijstandverzekering? Wat is de beste rechtsbijstandverzekering voor jou?

Vergelijken de beste rechtsbijstandverzekering

Om je te helpen bij je keuze om een passende verzekering af te sluiten zijn er aan aantal punten waar je extra aandacht aan kunt besteden. Allereerst is het belangrijk om te kiezen op welke terreinen en modules je verzekerd wilt zijn. En wanneer je dus aanspraak wilt kunnen maken op rechtsbijstand. Daarnaast is de hoogte van de premie ook een belangrijk onderdeel. Evenals het eventuele eigen risico, de vrije keuze tot advocaat en wat de wachttermijn is. Om een goede rechtsbijstandverzekering te vinden voor jouw situatie is het slim om de rechtsbijstandverzekering te vergelijken op Rechtsbijstandverzekering.nl. Zo kom je tot de beste keuze.

Verschillende onderzoeken 

Je kunt tegenwoordig op internet een groot aantal aan tests en onderzoeken vinden waar de verschillende rechtsbijstandverzekeringen worden vergelijken en je de beste rechtsbijstandverzekering kunt vinden. Eén van deze tests is recentelijk uitgevoerd door de Consumentenbond. Daar werden een groot aantal aan verzekeringen vergeleken. Bij de test wordt gelet op de wachttijden, de drempelbedragen, de mogelijke dekkingsgebieden en de mogelijkheid en kosten bij de keuze van een eigen advocaat.

Univé, OHRA en Centraal Beheer komen goed uit de test

beste rechtsbijstandverzekering

Bij de onderzoeken wordt er bijvoorbeeld gelet op wat de beste verzekering is op alle gebieden. OHRA kwam als één van de beste uit de test. Ook wordt er vaak gelet op de tevredenheid van klanten, aangezien dit natuurlijk ook een belangrijk onderdeel is van de verzekering. De klanttevredenheid was bij de rechtsbijstandverzekering van Univé één van de hoogste.

Gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Natuurlijk is het ook van belang in wat voor verhouding de hoogte van de premie en de kwaliteit liggen. Bij de OHRA Rechtsbijstandverzekering is deze prima en orde. Deze verzekering was daarom volgens de Consumentenbond de beste koop.

Welke rechtsbijstand het beste bij je past kan je het best zelf bepalen. Daarnaast kan het slim zijn om verzekeringen te combineren om pakketkorting te ontvangen.

Daarom kiest Nederland voor Rechtsbijstandverzekering.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Banner Centraal Beheer Rechtsbijstand
De premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkosten Consumentenbond logo