Beste rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

De rechtsbijstandverzekering is een speciaal type verzekering die vergoeding en advies biedt bij rechtshulp. Rechtshulp kan van pas komen in een groot aantal verschillende gebieden, zoals bij sociale wetgeving, bij verkeer of wonen. Als je tot een conflict komt waar je zonder juridische niet uit kunt komen, is een rechtsbijstandverzekering heel erg handig. Maar wat zijn de verschillende opties en modules bij een rechtsbijstandverzekering? Wat is de beste rechtsbijstandverzekering voor jou?

Vergelijk de beste rechtsbijstandverzekering

Om je te helpen bij je keuze om een passende verzekering af te sluiten zijn er aan aantal punten waar je extra aandacht aan kunt besteden. Allereerst is het belangrijk om te kiezen op welke terreinen en modules je verzekerd wilt zijn. En wanneer je dus aanspraak wilt kunnen maken op rechtsbijstand. Daarnaast is de hoogte van de premie ook een belangrijk onderdeel. Evenals het eventuele eigen risico, de vrije keuze tot advocaat en wat de wachttermijn is. Om een goede rechtsbijstandverzekering te vinden voor jouw situatie is het slim om de rechtsbijstandverzekering te vergelijken op Rechtsbijstandverzekering.nl. Zo kom je tot de beste keuze.

Verschillende onderzoeken 

Je kunt tegenwoordig op internet een groot aantal aan tests en onderzoeken vinden waar de verschillende rechtsbijstandverzekeringen worden vergelijken en je de beste rechtsbijstandverzekering kunt vinden. Eén van deze tests is recentelijk uitgevoerd door de Consumentenbond. Daar werden een groot aantal aan verzekeringen vergeleken. Bij de test wordt gelet op de wachttijden, de drempelbedragen, de mogelijke dekkingsgebieden en de mogelijkheid en kosten bij de keuze van een eigen advocaat.

Nationale-Nederlanden, OHRA en Centraal Beheer komen goed uit de test

Rechtsbijstandverzekering Nationale Nederlanden
Rechtsbijstandverzekering Nationale Nederlanden

Bij de onderzoeken wordt er bijvoorbeeld gelet op wat de beste verzekering is op alle gebieden. Nationale-Nederlanden en OHRA kwam als één van de beste uit de test. Ook wordt er vaak gelet op de tevredenheid van klanten, aangezien dit natuurlijk ook een belangrijk onderdeel is van de verzekering. De klanttevredenheid was bij de rechtsbijstandverzekering van Univé één van de hoogste.

Gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Natuurlijk is het ook van belang in wat voor verhouding de hoogte van de premie en de kwaliteit liggen. Bij de OHRA Rechtsbijstandverzekering is deze prima en orde. Deze verzekering was daarom volgens de Consumentenbond de beste koop.

Welke rechtsbijstand het beste bij je past kan je het best zelf bepalen. Daarnaast kan het slim zijn om verzekeringen te combineren om pakketkorting te ontvangen.

Veelgestelde vragen:

Wat is de beste rechtsbijstandverzekering voor mij?

De keuze voor een rechtsbijstandverzekering is heel persoonlijk en hangt af van je specifieke situatie en voorkeuren. Vergelijk daarom de beste rechtsbijstandverzekering voor je een keuze maakt.

Wat is belangrijk bij het kiezen van een rechtsbijstandverzekering?

Allereerst is het goed om te weten welke dekking je rechtsbijstandverzekering moet hebben. Denk daarbij aan dekkingen rondom wonen, verkeer, scheiding, werk, belasting en als consument. Daarnaast is er altijd een afweging of je een hoge dekking wilt hebben qua kosten of een lagere premie. Kies je liever voor een uitgebreide of de goedkoopste rechtsbijstandverzekering? Het is zeer persoonlijk wat je voorkeur heeft.

Welke rechtsbijstand verzekeraars hebben de beste reviews?

Door rechtsbijstandverzekering vergelijken kan je een idee krijgen welke verzekeraars de beste reviews krijgen van klanten.

4.7/5 - (209 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo