Gratis advocaat

Als je de zaken goed voor elkaar hebt en weet hoe snel je bij een conflict betrokken kunt raken, dan heb je al lang en breed een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Dan heb je een basisverzekering met de voor jou passende extra modules afgesloten. Dan besef je dus hoe snel het allemaal kan gaan. Want terwijl niemand verwacht bij conflicten betrokken te raken, zijn conflicten aan de orde van de dag.

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Een conflict is snel geboren

Er is niemand die de dans ontspringt. Je hebt zomaar een aanrijding, je kunt zomaar een geschil krijgen met de buren over een schutting of van de ene op de andere dag kun je in onmin raken met je werkgever. Met een rechtsbijstandverzekering ben je in elk geval verzekerd van specialistische juridische ondersteuning. In andere gevallen kun je kiezen voor gratis juridisch advies en zit een rechtsbijstandverzekering er voor jou niet in dan kan eventueel een gratis advocaat een oplossing zijn.

Geen rechtsbijstandverzekering of de verzekering niet tijdig afgesloten

Heb je geen rechtsbijstandverzekering of zit de wachttijd van de verzekeraar je in de weg? Dan kun je altijd een beroep doen op gratis juridisch advies via deze website. Je laat je gegevens achter en vervolgens zal een specialist zo snel mogelijk contact met je opnemen. Met deze specialist kun je de te nemen stappen bespreken en kan besproken worden hoe je alsnog de beste juridische ondersteuning kunt krijgen. Ontbeer je de middelen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, dan kan de specialist je wellicht in contact brengen met een gratis advocaat.

Niet zomaar een gratis advocaat

Natuurlijk krijg je niet zomaar een gratis advocaat. De Raad van Rechtsbijstand gaat hier over en moet onderzoeken of je al dan niet in aanmerking komt voor een gratis advocaat. Helemaal gratis is de advocaat overigens vaak niet. Je betaalt aan de hand van jouw inkomen en vermogen een eigen bijdrage. Je hebt als je voor een gratis advocaat in aanmerking komt uiteraard geen stem in welke advocaat je bijstaat bij het conflict.

Sluit tijdig een rechtsbijstandverzekering af

Het is altijd beter een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, als je in die positie bent. Doe dit tijdig en voorkom dat je te maken krijgt met de bekende wachttijd, een periode waarin je nog geen beroep kunt doen op de verzekeraar. Dit doen verzekeraars om zo uit te sluiten dat hun hulp ingeroepen wordt bij een al lopende zaak. Is sprake van een al lopend conflict, dan kan vrijwel geen enkele verzekeraar je helpen. In dat geval kies je dus altijd voor gratis juridisch advies. Want ook zonder rechtsbijstandverzekering is het zeker mogelijk om goede juridische ondersteuning te krijgen.

Inzicht in jouw inkomen via de Belastingdienst als je vraagt om een gratis advocaat

Voor de goede orde; de gratis advocaat via de Raad van Rechtsbijstand krijg je alleen als je voldoet aan strenge voorwaarden. Die hebben uiteraard te maken met je inkomen en eventueel vermogen. De Raad van Rechtsbijstand krijgt bij het onderzoek inzicht in jouw inkomsten via de Belastingdienst overigens.

Wat nou als je geen rechtsbijstandverzekering hebt?

In dat geval laat je hier op de website je gegevens achter, waarna een specialist contact opneemt. Dat doe je ook als je een verzekering af wilde sluiten tijdens een lopend conflict. Dit gratis juridisch advies helpt je verder en wijst je op eventuele vervolgstappen.

Wanneer kun je een gratis advocaat krijgen?

Als jij je geen verzekering of advocaat kunt veroorloven, kun je via de Raad van Rechtsbijstand eventueel in aanmerking komen voor een gratis advocaat. Dit is afhankelijk van onder meer jouw inkomen.

Waarom is het verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Omdat je op die manier verzekerd bent van juridische ondersteuning als je betrokken raakt bij een conflict. De verzekering kan dekking bieden tot aan een rechtszaak aan toe. Hier op deze website kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

5/5 - (22 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo