Rechtsbijstandverzekering kosten per jaar

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die je in specifieke situaties kan helpen als je juridische hulp nodig hebt, zoals bij een ongeluk in het verkeer waar je niet tot een gezamenlijke overeenstemming kunt komen. Het is daarom in veel gevallen slim om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, maar voordat je dit doet wil je natuurlijk wel weten hoe hoog de premie ongeveer is en wat de kosten op jaarbasis zullen worden. In onderstaande tekst lees je meer over de rechtsbijstandverzekering en de hoogte van de kosten per jaar.

Consumentenbond:

“De premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering is meestal lager dan één uur advocaatkosten”

Rechtsbijstandverzekering kosten per jaar: afhankelijk van dekking

Rechtsbijstandverzekering kosten per jaar
Rechtsbijstandverzekering kosten per jaar

De ene rechtsbijstandverzekering is de andere niet en daarom zijn de kosten per jaar van een rechtsbijstandverzekering ook afhankelijk van de verzekeraar die je kiest. Bij de meeste verzekeraars kun je uit verschillende dekkingen kiezen en modules kiezen de het beste aansluiten bij jouw wensen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen verzekerd te zijn voor juridische hulp in het verkeer, of alleen een module die te maken heeft met wonen en het kopen van een huis. De rechtsbijstandverzekering kosten per jaar zullen per verzekeraar verschillen en daarmee ook de kosten van de premie, waardoor het een slim idee is om je mogelijke rechtsbijstandverzekering te vergelijken en de beste optie te kiezen.

Gemiddelde prijs per jaar rechtsbijstandverzekering

Op Rechtsbijstandverzekering.nl kun je een groot aantal aan verzekeringsmaatschappijen vergelijken en de hoogte van de premies naast elkaar zien om te kijken welke optie het beste bij je past. De rechtsbijstandverzekering Lancyr komt op bijna alle sites waar rechtsbijstandverzekeringen worden vergeleken, als goedkoopste uit de test met een premie van ongeveer €7 per maand, die goedkoper of lager kan uitvallen afhankelijk van de gekozen modules. Bij een rechtsbijstandverzekering waarbij je verzekerd bent voor de modules consument, wonen en verkeer zal je gemiddeld zo’n €12 per maand zijn, wat op jaarbasis rond de €150 zal betekenen.

Rechtsbijstandverzekering kosten: verschillende verzekeraars

Zoals al eerder gezegd verschillen de premies en de kosten per jaar van een rechtsbijstandverzekering afhankelijk van de modules die je kiest maar ook afhankelijk van de verzekeraar. Sommige verzekeraars zullen namelijk extra opties, zoals een vrije keus van advocaat, bieden waardoor de kosten wat hoger uit kunnen vallen. Voor de gemiddelde rechtsbijstandverzekering kosten per jaar zal je rekening moeten houden met zo’n €100, voor weinig modules voor alleenstaanden, tot €300 voor gezinnen en completere dekking.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo