Rechtsbijstandverzekering ontslag

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Als je je baan kwijtraakt, kan een rechtsbijstandverzekering je helpen bij je ontslag. Er kunnen allerlei vragen bovenkomen, waar je niet direct een antwoord op krijgt. De manier waarop je je baan verliest, kan verschillen. Het bedrijf waarvoor je werkt kan bijvoorbeeld failliet gaan of je kunt op staande voet ontslagen worden. Waar heb je in dat geval recht op of juist niet? Als werknemer ben je daar niet altijd van op de hoogte. Gelukkig hoef je er niet alleen voor de staan. Een rechtsbijstandverzekering kan bij ontslag juridische hulp bieden. Verzeker je daarom op tijd om verzekerd te zijn van rechtsbijstand als je ooit te maken krijgt met ontslag.

Rechtsbijstandverzekering voor ontslag bij faillissement

Het faillissement van het bedrijf waar je werkt, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Grote kans dat er al langer financiële problemen zijn, waardoor je salaris al een poosje niet is uitbetaald. Als het faillissement eenmaal definitief is, kun je zomaar je ontslag krijgen. In dat geval kan een rechtsbijstandverzekering voor ontslag je helpen. De juristen van de verzekering weten waar jij recht op hebt en helpen je de juiste instanties te benaderen.

Rechtsbijstandverzekering biedt hulp bij ontslag op staande voet

Als je op staande voet ontslagen wordt, sta je per direct op straat. Je hebt geen opzegtermijn en je krijgt ook geen uitkering. Een ontslag op staande voet mag niet zomaar. Alleen als er zwaarwegende redenen als diefstal of werkweigering zijn, kan je werkgever je ontslag op staande voet geven. Een jurist van je rechtsbijstandverzekering kan je helpen uitzoeken of het ontslag rechtsgeldig is. Je krijgt advies bij het nemen van de juiste stappen. 

Rechtsbijstandverzekering geeft duidelijkheid bij ontslag

Rond een ontslag moeten veel zaken geregeld worden. De meeste werkgevers leggen deze vast in een vaststellingsovereenkomst. Het is belangrijk deze overeenkomst tot in detail te lezen. Als de vaststellingsovereenkomst niet helemaal klopt, kun je bijvoorbeeld geen uitkering krijgen. Je rechtsbijstandverzekering kan je helpen om duidelijk te krijgen of de vaststellingsovereenkomst correct is opgesteld en of er aan jouw rechten voldaan wordt. Heb je een tijdelijk contract dat voortijdig wordt beëindigd? Dan kan een jurist van je rechtsbijstandverzekering meekijken of dit terecht is en of je werkgever aan de gestelde voorwaarden heeft voldaan. Ook als je ontslagen wordt, omdat je boventallig bent, helpt een juridisch adviseur van de rechtsbijstandverzekering je in een goede afwikkeling.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Sluit je rechtsbijstandverzekering op tijd af. Je kunt dit namelijk niet meer doen als je ontslag aan ziet komen of als je je baan al kwijt bent. Daarom kun je het beter direct regelen. Om de beste rechtsbijstandverzekering met dekking bij ontslag voor jou situatie te vinden, kun je verschillende verzekeraars vergelijken. Zoek jij een rechtsbijstandverzekering die conflicten rondom ontslag dekt? Let dan op of deze dekking onder de basisverzekering valt. Bij de meeste verzekeraars is dit niet zo. In dat geval kun je een extra module afsluiten, die meestal ‘werk en inkomen’ wordt genoemd. Deze module dekt de juridische hulp de daar aan verbonden kosten bij arbeidsconflicten. 

Juridische bijstand met een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering kan in vele conflictsituaties uitkomst bieden. De basisdekking biedt juridische hulp en dekking van de kosten voor veel voorkomende geschillen. Wil je dekking op specifieke gebieden als familierecht of consumentenrecht, moet je in de meeste gevallen een aanvullende module afsluiten. Zo kun je zelf een rechtsbijstandverzekering samenstellen, die bij jouw situatie past. Wil je een rechtsbijstandverzekering voor ontslag afsluiten? Dan heb je de module ‘werk en inkomen’ nodig. Bekijk goed welke hulp je met deze module krijgt en wat het dekkingsgebied is. Zeker als je voor een buitenlands bedrijf werkt, is dit belangrijk. Maak een goede vergelijking van verschillende rechtsbijstandverzekeringen om de verzekering met de juiste dekking en de beste premie te vinden. Via een onafhankelijke vergelijker zie je snel welke rechtsbijstandverzekering voor ontslag je het beste kunt afsluiten. 

Geldt de rechtsbijstandverzekering ontslag als een aanvullende module van de rechtsbijstandverzekering?

Dat klopt. Vaak valt de rechtsbijstandverzekering ontslag onder de aanvullende module werk en inkomen. Het je die aanvullende verzekering afgesloten, dan kan een ervaren jurist je bijstaan bij alle aspecten die met het ontslag te maken hebben. En dat is prettig in een vaak emotionele periode.

In welke opzichten kan de rechtsbijstandverzekering ontslag je helpen?

De specialist van de rechtsbijstandverzekering ontslag weet waar je recht op hebt en helpt je om zorgvuldig de juiste vervolgstappen te zetten. De jurist die je hebt als je een rechtsbijstandverzekering ontslag hebt afgesloten kan eveneens nagaan of het ontslag wel rechtsgeldig is en vertelt je wat vervolgstappen zijn en welke instanties benaderd kunnen worden.

Op welke wijze kan rechtsbijstandverzekering.nl je helpen in dit proces?

Door de verzekeraars hier op deze website met elkaar te vergelijken, sluit je steeds een verzekering af die perfect aansluit bij jouw specifieke wensen. Ook doe je zo zaken met de verzekering die de meest aantrekkelijke premies biedt.

4.5/5 - (59 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo