Rechtsbijstandverzekering aankopen

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Een rechtsbijstandverzekering biedt zekerheid bij aankopen. Als je in een conflict terecht komt met een winkel of webshop, kun je juridische hulp vragen. Natuurlijk is het goed om eerst te proberen het conflict zelf op te lossen. Door te bellen met de tegenpartij en goede afspraken op papier te zetten, kun je er vaak al uitkomen. Lukt dat niet? Dan kun je juridisch advies krijgen via je rechtsbijstandverzekering. Ook hulp bij oplichting via internet en bij beschadigd geleverde spullen is mogelijk via de rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering helpt bij geschil over aankopen

Een rechtsbijstandverzekering kan je helpen bij geschillen over aankopen. Is je bestelling niet geleverd omdat de webshop failliet is? Heb je onenigheid met een winkelier? Om zeker te zijn van juridische hulp bij conflicten over aankopen, zijn er een aantal voorwaarden. Je moet in elk geval weten wie de tegenpartij is en bewijs van je aankoop kunnen laten zien. Bewaar daarom alle facturen en e-mails goed, die verstuurd zijn tussen jou en de winkel of webshop. Wil jij hulp van je rechtsbijstandverzekering in verband met aankopen? Let altijd op welke voorwaarden jouw verzekering stelt voor juridische hulp bij aankoopconflicten. Zo weet je zeker of je recht hebt op dekking en kun je in geval van nood altijd aan de bel trekken.

Aanspraak maken op je rechtsbijstandverzekering

De meeste rechtsbijstandverzekeringen hebben een drempelbedrag dat ze hanteren. Dit bedrag, ook wel franchise genoemd, varieert van €100 tot €250.  Heb je een conflict over een aankoop met een lagere prijs, wordt je claim niet behandeld. Gelukkig zijn er ook rechtsbijstandverzekeringen die geen drempelbedrag aanhouden. Bij grotere aankopen kun je wel aanspraak maken op je rechtsbijstandverzekering. De rechtsbijstandverzekering bepaalt of het haalbaar is om een procedure op te starten. Als er meer benadeelden zijn, is het soms mogelijk om met meerdere verzekerden een claim in te dienen. De kans op juridische hulp is dan veel groter. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voor aankopen is dus zeker een goed idee.

Aankopen niet geleverd? Gebruik je rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering maakt een afweging van de kosten. Als de kosten van de rechtsbijstand hoger zijn dan het bedrag van de aankoop, koopt de verzekeraar de kwestie af. In dat geval krijg je een bedrag vergoed en komt er geen juridische hulp. Om te weten waar je recht op hebt, is het belangrijk om uit te zoeken welke zaken er precies gedekt worden. Conflicten rond aankopen vallen in de meeste gevallen gedekt door de module ‘consument en wonen’. Lees ook goed wat het dekkingsgebied van de verzekering is. Krijg je bijvoorbeeld ook juridische hulp als je een artikel bij een webshop in Azië bestelt? Voor je een rechtsbijstandverzekering voor aankopen afsluit, is het ook altijd verstandig verschillende verzekeraars te vergelijken. 

Dekking voor aankopen bij je rechtsbijstandverzekering

Bij een rechtsbijstandverzekering zijn er altijd zaken die onder de basisdekking vallen. Dit zijn de meest voorkomende geschillen waarvoor je juridische hulp kunt krijgen. Bekijk altijd goed welke zaken bij de verschillende verzekeraars onder de basisdekking vallen. Om juridische hulp bij andere soorten conflicten te krijgen, kun je aanvullende modules afsluiten. Dit zijn bijvoorbeeld de modules ‘werk en inkomen’, ‘verkeer’ of ‘fiscaal recht’. Maak van tevoren voor jezelf een lijstje welke zaken voor jou belangrijk zijn. Zo kun je met de verschillende modules een rechtsbijstandverzekering op maat samenstellen. Je betaalt dan alleen premie voor de dekking, die voor jou van belang is.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen voor aankopen

Om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten die geschillen bij aankopen dekt, kun je het beste verzekeraars vergelijken. Dit doe je snel en gemakkelijk met een onafhankelijke online vergelijker. Door het invullen van enkele gegevens en het kiezen van de juiste dekking, vind je de beste rechtsbijstandverzekering. Je ziet dan ook meteen hoeveel premie je gaat betalen. Een rechtsbijstandverzekering kan je in veel situaties van pas komen. Een onverwacht conflict kan heel vervelend zijn. Zeker als je samen met de tegenpartij geen goede oplossing kunt vinden. Je rechtsbijstandverzekering biedt je dan de nodige juridische hulp. De jurist van de verzekering helpt je bij het bemiddelen en het maken van afspraken. Indien nodig kan er een rechtszaak worden gestart.

Wanneer heb je baat bij de rechtsbijstandverzekering aankopen?

Je kunt rekenen op juridische ondersteuning vanuit de rechtsbijstandverzekering aankopen als er een conflict is met een winkel of een webshop, als je beschadigde spullen geleverd krijgt, spullen helemaal niet geleverd worden of er sprake is van internetoplichting.

Behoort de rechtsbijstandverzekering aankopen tot de basis rechtsbijstandverzekering?

Dat is niet altijd het geval. Bij enkele verzekeraars is dat wel het geval, bij de meeste aanbieders moet je echter de aanvullende module ‘consument en wonen’ afsluiten. Vaak wordt er bij deze rechtsbijstandverzekering een drempelbedrag gehanteerd. Dat bedrag ligt vaak tussen de 100 en 250 euro. Is de inzet van een conflict lager dan het drempelbedrag, dan wordt de zaak niet opgepakt door de verzekeraar.

Hoe kan rechtsbijstandverzekering je precies helpen?

Hier op deze website kun je de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering aankopen goed met elkaar vergelijken. Zo kun je de voor jou beste verzekering met de beste dekking en de laagste maandlasten vinden en afsluiten.

5/5 - (6 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo