Rechtsbijstandverzekering wonen

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Voor alle conflicten rondom wonen, kan een rechtsbijstandverzekering wonen van groot belang zijn. Het maakt niet uit of je in een koophuis of huurhuis woont. Onenigheid kan immers overal ontstaan. Heb je een woning gekocht, waar achteraf iets mis mee blijkt te zijn? Of heb je een probleem met de verhuurder van je appartement? Dan kun je hulp krijgen van je rechtsbijstandverzekering wonen. De juristen geven je advies over je rechtspositie en de stappen, die je kunt ondernemen. Ze kunnen voor je bemiddelen met de tegenpartij. En als er in het uiterste geval een rechtszaak komt, staat een advocaat van de verzekering je daarin bij. De juridische kosten worden vergoed. Een veilig idee, voor het geval je ooit in zo’n situatie belandt.

Rechtsbijstandverzekering wonen voor alle geschillen rondom je huis

Met een rechtsbijstandverzekering wonen, worden vele conflicten gedekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geschil met de aannemer, die verantwoordelijk is voor de bouw van je nieuwe woning. Of je huurbaas, die je dwingt kosten te maken, die niet onder jouw verantwoording vallen. Ook een burenruzie over een verbouwing of conflict met je hypotheekadviseur kunnen redenen zijn om je rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Bij een beginnend conflict kan een advies voldoende zijn. Mocht je er niet uit kunnen komen met de tegenpartij, helpt je rechtsbijstandverzekering je bij de volgende stappen. Om de kosten voor woonconflicten te verzekeren, sluit je de aanvullende module ‘wonen’ af. Soms wordt deze ook wel ‘consument en wonen’ genoemd. 

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Als alles lekker loopt, denk je niet aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering wonen. Toch kun je zomaar ongewild in een conflict belanden. Op zo’n moment is het erg fijn als je terug kunt vallen op juridische specialisten, die je met raad en daad terzijde kunnen staan. En dat is precies wat een rechtsbijstandverzekering wonen doet. De juristen weten precies wat jouw rechten en plichten zijn en wat je in zo’n conflictsituatie het beste kunt doen. Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk overeenstemming bereiken met de tegenpartij. Toch lukt dat soms niet en komt het conflict zelfs voor de rechter. Je rechtsbijstandverzekering zorgt dan dat de kosten worden gedekt en dat er een advocaat is om je zaak te verdedigen. 

Op tijd een rechtsbijstandverzekering wonen afsluiten

Rechtsbijstandverzekering Wonen: hulp bij problemen met je koop- of huurwoningHet is belangrijk om op tijd een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je kunt namelijk alleen juridische hulp krijgen bij conflicten die ontstaan tijdens de looptijd van je verzekering. Sommige verzekeraars houden bovendien een bepaalde wachttijd aan, voor je gebruik van de verzekering kunt maken. Om de voordeligste rechtsbijstandverzekering te vinden, die het beste bij je past, kun je eenvoudig een online vergelijking maken. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is erg gemakkelijk. Voor een laag bedrag per maand ben je verzekerd van juridische bijstand bij allerlei conflicten. In de verzekeringspolis vind je precies beschreven welke conflicten worden gedekt.

De beste rechtsbijstandverzekering voor wonen vinden

Een rechtsbijstandverzekering heeft standaard al een goede dekking. Zo kun je er terecht bij conflicten rondom de aankoop van producten of diensten. Bij een geschil met een webshop over de levering van een besteld artikel, bijvoorbeeld. Of in geval van onenigheid met een reisorganisatie over een geboekte vakantie. Telefonisch advies kan in veel gevallen al helpen. Bekijk bij het vergelijken van rechtsbijstandverzekering altijd welke zaken onder de basisdekking vallen. Voor andere conflicten kun je een aanvullende module afsluiten. Denk hierbij aan ‘familierecht’ of ‘verkeer’. Zo stel je altijd een passende rechtsbijstandverzekering samen. Loop van tevoren de verzekeringen, die je al hebt, even na. Dat voorkomt dat je dubbel verzekerd. Verkeersconflicten kunnen ook onder je autoverzekering vallen, zodat je geen extra module ‘verkeer’ hoeft toe te voegen. Dat scheelt weer in de maandelijkse kosten.

Heb je alleen iets aan de rechtsbijstandverzekering wonen bij een koopwoning?

Nee. Kies je voor de rechtsbijstandverzekering wonen, dan kun je rekenen op juridische ondersteuning als je in een koopwoning woont, maar zeker ook als je huurt. De verzekering kan je helpen als blijkt dat er iets mis is met een gekochte woning, maar even goed als je een geschil hebt met de verhuurder.

Is de rechtsbijstandverzekering wonen een aanvullende module van de rechtsbijstandverzekering?

In de regel is het inderdaad een aanvullende module die je afsluit en geniet je geen rechtsbijstand wonen bij alleen de standaard rechtsbijstandverzekering. Kies je voor deze aanvullende optie, dan kan een jurist je helpen bij het bepalen van je rechtspositie, krijg je hulp bij de te nemen vervolgstappen kan getracht worden te bemiddelen of kun je begeleid worden bij de gang naar de rechtszaal als er geen andere optie is.

Waarom start de zoektocht naar de beste rechtsbijstandverzekering wonen hier?

Je begint de zoektocht naar de voor jou beste rechtsbijstandverzekering wonen hier omdat je hier gemakkelijk en snel de verzekeraars kunt vergelijken. Zo zie je dus snel wat de voor jou meest aantrekkelijke verzekering is wat betreft premie en dekking.

5/5 - (31 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo